fromJuci

Enyhén csípős kukorica krémleves sajtos-baconos pirítóssal

Enyhén csípős kukorica krémleves sajtos-baconos pirítóssal

Már a szakácsmustránál ki szerettem volna próbálni, amikor megláttam Nigellánál, de nem volt időm rá. Aztán csak halogattam, halogattam és jött egy borongós, esős nap amikor is azon gondolkodtam, hogy valami meleget kéne készíteni, aztán Mirelle által szembe jött velem ismét a kukorica leves, mondom: hát mi ez, ha nem felhívás keringőre?! 

Így neki is láttam... útközben az én ízlésemnek megfelelően alakítgattam és a végeredmény egy nagyon finom enyhén csípős krémleves lett.



Adag

7 dl körüli

Hozzávalók

  • 1 db vöröshagyma
  • 40 g vaj 
  • 500 g kukorica
  • 0,5 l víz
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • erős szárított pirospaprika
  • bacon
  • sajt
  • kenyér
  • majoránna


Elkészítése

1. A hagymát az olvasztott vajon üvegesre sütjük, majd ráöntjük a kukoricát és a fél liter vizet. Ezt olyan 15-20 percig főzzük.

2. A lisztet a tejszínben elkeverjük, majd a leves alaphoz öntjük, ízlés szerint fűszerezzük. Kavargatjuk és megvárjuk míg felrottyan.

3. A kenyért megvajazzuk, ráreszeljük a sajtot és elvétve rádobáljuk a bacont, majd ízesítjük még majoránnával és sütőben megsütjük.

Tipp
  • a levesbe tálaláskor reszelt sajtot, pirított bacont, pirított kenyérkockákat vagy  tejfölt is tehetünk
  • a pirított bacont semmi esetre ne hagyjuk ki, mert ettől lesz igazán pikáns
  • melegen fogyasszuk


Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -






Enyhén csípős kukorica krémleves sajtos-baconos pirítóssal Tovább
Epres francia csokoládétorta

Epres francia csokoládétorta

3 napja boldogtalan vagyok és gondolkodtam mi lehet a baj, amikor is realizáltam azt a tényállást, hogy már 3 !!! napja nem ettem sütit. Hát ez hogy lehet?!

Igazából napvilágot is ritkán látok mostanában, mert tanulok a vizsgáimra. Azt sem értem, hogy most miért nincs körülöttem annyi nasi?! Tanulás elterelésként általában mindig nyammogok valamin - ropi, perec, chips, tortilla, sport és szamba szelet.

Ennek apropóján valami csokisra vágytam. Igazából a csokis sütik, torták a kedvenceim valamilyen friss gyümölccsel. Így jött létre ez a roppant gyors desszert, ami 1 órán belül megvan sütéssel együtt (20+25 perc), plusz amíg kihűl.. de ezt nem mindenkinek kell megvárnia, sőt!!! Melegen tök jó, főleg ha kicsit folyósra hagyjuk a közepét. :) 



Adag

18 cm-es tortaforma

Hozzávalók

  • 100 g étcsokoládé
  • 150 g vaj
  • 100 barna cukor 
  • 6 evőkanál kakaópor
  • 3 tojás
  • 50 g liszt
  • 2 x 150 g eper


Elkészítése

1. Vízgőz fölött a csokit a vajjal, cukorral, kakaóporral megolvasztjuk, majd picit hűlni hagyjuk és egyenként beleadagoljuk a tojásokat (fontos, hogy ne a forró masszába öntsük őket mert megfőhetnek) és hozzákeverjük a lisztet. Az eper egyik felét (150 g) feldaraboljuk és a tésztához keverjük.

2. 180 fokos előre melegített sütőben, lisztezett vajazott formában 25 percig sütjük alul-felül sütésen. Nem kell tűpróbáznunk mert itt az a jó, ha picit még lágyabb csokis a süti. :)

3. Ha kihűlt akkor eperrel díszítjük.

Tipp

  • étcsoki helyett használhatunk tejcsokit
  • barna cukrot helyettesíthetjük nyírfa -vagy sima cukorral
  • az epret bármilyen más gyümölccsel vagy olajos magvakkal is kicserélhetjük

Alapötlet: Limarától! :)



Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -


Epres francia csokoládétorta Tovább
Tejszínes mézes-mustáros-gyömbéres csirkemell rizzsel és tavaszi salátával

Tejszínes mézes-mustáros-gyömbéres csirkemell rizzsel és tavaszi salátával

Nem csak sütni szoktam, hanem főzni is. Igaz, azokat nem rakom ki, mert sokszor van, hogy főzeléket, tésztát vagy egyéb hétköznapi dolgokat készítek. Én inkább azokat szoktam megmutatni, amik kicsit különlegesebbek a számomra és tényleg nagyon finomak. :)

Hétvégén valami érdekesebbel szerettem volna előrukkolni, mivel a nagy tanulások közepette meglátogatott az alfák alfája. Így nem volt mit tenni a csirke, rizs adott volt. Már csak azt kellett kifundálni, hogy mivel dobjam fel, hogy ne legyen annyira snassz.

Imádom a sós-édes találkozását, így a csirke a méz-mustár tökéletes kombinációját kapta, a rizs ugye mint mondtam alap. Gondoltam magamban miért ne társítanánk hozzá egy kis vitamint, így összedobtam egy salátát, amit tavaszinak neveztem el, mivel már a kis telkünkön lévő zöldségekből válogattam össze. Na jó, a répa az nem idei és a saláta se a miénk, de a többi mind-mind igen ( a retek és az újhagyma :D ). :)



Hozzávalók a tejszínes mézes-mustáros csirkéhez

  • 3 nagy csontozott csirkemell
  • 4 evőkanál méz
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 dl tejszín
  • (én habtejszínt szoktam használni és nem a főzőt)
  • 1,5 evőkanál liszt
  • majoránna
  • bazsalikom
  • gyömbér
  • bors
  • olaj

Hozzávalók a tavaszi salátához

  • saláta
  • retek
  • újhagyma
  • sárgarépa

Öntetnél ugyanazt alkalmaztam, mint az Epres-csirkés salátánál. :)


Csirke elkészítése

1. A mézet a mustárral keverjük ki és a csíkokra felvágott csirkével keverjük össze. Tegyük hűtőbe minimum fél órára, de a 2-3 az sokkal jobb és ízletesebb is lesz a husink.

2. Olajon kezdjük el a bepácolt húst sütni, majd fűszerezzük. A tejszínt keverjük el a liszttel és adjuk a mézes csirkéhez. Ezután még lehet, hogy kell fűszerezni, úgyhogy kóstolgassuk serényen. :) Amikor a hús megpuhult és a tejszín is besűrűsödött, akkor vegyük le a tűzről és tegyük félre.

3. A salátánál az összes hozzávalót daraboljuk fel. Nekem a sárgarépa nem ment szépen, ezért a végén már csak karikáztam. :D Ilyenkor irigylem a szakácsokat, hogy milyen szépen egyformára tudnak mindent szelni. :) Ha kész, akkor öntsük le az öntettel.

4. Tálaljuk ételünket. A rizsre rakjuk rá a finom szaftos húsunkat, mellé pedig a friss tavaszi salátát.


Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -





Tejszínes mézes-mustáros-gyömbéres csirkemell rizzsel és tavaszi salátával Tovább
Epres-csirkés saláta

Epres-csirkés saláta


Külön szólt nekem, hogy szívesen várna a játékba, mivel Ezt ettemnél hasonlót alkottunk. Kíváncsi vagyok, hogy nála szerepelni fog-e az a hozzávaló, ami nálam igenis igen. Ez nem más mint az eper, mivel most szezonja van és nagyon szeretem, így nem hagyhattam ki.

Amikor láttam a felhívást, akkor zöldségekről volt szó, de mivel nagy édesség fan vagyok ezért muszáj volt belecsempészni egy kis ilyet is. :) Ráadásul nagyon király öntetet sikerült hozzátoldanom, úgyhogy talán egy picit megszerettem a salátát... vagyis hát eddig is szerettem, de csak úgy, ha nem én készítem el, pedig nem egy nagy feladat. :)

Igazából a saláta az egy nagyon jó és egészséges étel. Lehet ebédként is tálalni például hússal, de két étkezés között is lehet falatozni. Hamar megvan és bármit fel tudunk használni hozzá amit találunk a hűtőben, az öntetnek pedig csak a képzeletünk szabhat határt. 






Adag
1 tányérnyi

Hozzávalók
10-12 db eper

2 nagy salátalevél
1 pici csirkemell
fokhagyma
bors
olíva olaj

Hozzávalók a citromos-mustáros joghurtos öntethez
(feles pohárral mértem az összetevőket)
fél pohár cukor
fél pohár 10%-os ecet
1 evőkanál citromlé
fél teáskanál só
1 evőkanál mustár
fél pohár olíva olaj
1 kisebb doboz joghurt




Elkészítése


1. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk majd olajon kisütjük. A salátaleveleket, epreket megmossuk, felaprítjuk.

2. Az öntethez az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. 

3. Alulra helyezzük a salátaleveleket, majd rá az epret és csirkét, és meglocsoljuk az öntettel.

Tipp: az étkezési ecet helyett használhatunk balzsamecetet, rakhatunk az öntethez még egy evőkanál mákot, dobálhatunk hozzá még pár szem diót vagy mandulát, a cukrot pedig helyettesíthetjük mézzel. :)



Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -


Epres-csirkés saláta Tovább
Vaníliás néró teasütemény

Vaníliás néró teasütemény

Anyukám bejött a konyhába és ezt kérdezte: 

"Te már megint kotyvasztasz?" 
Igen Anya, megint. :) 
"De még itt van a 28 db cupcake is" 
Tudom Anya, de ez aprósütemény, ez eláll pár napig! :D

Aztán amikor realizáltam a képet, hogy anya grapefruitot eszik, elgondolkoztam azon, hogy lehet kezd édességmérgezést kapni. :D 

Aztán a mai napon még azt is észrevettem, hogy lejár a 16. Blogkóstoló, ami egy csuda klassz kis játék. A számunkra kisorsolt blogról kell valami nekünk tetsző süteményt/ételt elkészíteni, amit kedvünkre alakíthatunk.

Vea, a háziasszony Lezsik sütijét sorsolta nekem, ahonnan én a néró mellett raktam le a voksomat. :) Az arányokon egy picit változtattam. :) Ez a süti nemcsak azért volt egy nagyon kitűnő választás, mert finom és omlós meg mert kiskoromban állandóan ilyet akartam (de drága kimérős volt, így sose kaptam :( :D ), hanem azért is mert így legalább tudok picit a vizsgámra is gyakorolni. A másik süti amit még kinéztem az a Londoni szelet, ezt a megmérettetéseim után fogom elkészíteni. :)

Köszönöm szépen a receptet Lezsiknek, a játékot pedig Veának! :)




Adag
picit több, mint fél kiló

Hozzávalók a tésztához
150 g margarin vagy vaj
130 g porcukor
10 g vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
1 tojás
2 tojássárgája
210 g átszitált liszt

Hozzávalók a töltelékhez
baracklekvár

Hozzávalók a díszítéshez
3-4 csokoládé kocka




Elkészítése

1. A margarint kihabosítjuk a porcukorral, vaníliás cukorral és a citromhéjjal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Az így eldolgozott masszához gyorsan mozdulattal hozzákeverjük a lisztet.

2. A tésztát sima csöves habzsákba tesszük, majd sütőpapírra fél korongokat nyomunk. Fontos, hogy függőlegesen tartsuk a zsákot és egy pontból nyomjuk (ne húzzuk felfele közben a zsákot) a tésztát, majd egy határozott mozdulattal a végét húzzuk el. A tészta picit terülni fog, úgyhogy egymástól kicsit távol nyomjuk ki a masszát.
.
3. 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre. Ha elkezd a széle barnulni, akkor már jó és kivehetjük. Ez a folyamat elég gyors lesz, mivel kicsik a tészták. Hűtsük ki őket.

4. Keressük meg az egymáshoz legjobban passzoló párokat és az egyik felükre tegyünk lekvárt, majd tapasszuk őket össze. Ha előtte megmelegítjük a tölteléket, akkor hűlés közben jobban összetapad.

5. A csokinkat mikrohullámú sütőben olvasszuk meg a legalacsonyabb fokozaton. Kb 20 másodpercenkét vegyünk ki és kevergessük meg, majd díszítsük vele a süteményeinket. A díszítést lehet végezni úgy,hogy tölcsért formálunk sütőpapírból, vagy kanállal ide-oda fröcskölünk. :)



Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -

Vaníliás néró teasütemény Tovább
Anyák napi eszpresszós csokis cupcake

Anyák napi eszpresszós csokis cupcake



Eljött az egyik legfontosabb nap is, az Anyák napja. Nem csak ilyenkor szoktam megköszönni a gondoskodást anyukámtól, de most különösképpen nagy figyelmet szenteltem erre. A hortenzia mellé egy kis sütivel kedveskedtem neki, bár a sok fáradozást és támogatást sosem fogom tudni eléggé megköszönni. :)

Az alaptésztát felturbóztam durvára vágott csokidarabokkal. Ez a cupcake kicsit hajaz a muffinra formáját tekintve, szólva ha díszíteni szeretnénk, akkor le kell vágni a tetejét, vagy süssük meg ezt, ezzel nem kell bajlódni, mert eleve vízszintes cupcakek sülnek ki. 

A krém egy fantasztikus csokikrém, amit néhol eperrel társítottam. A másik díszítést unideccel végeztem. Itt levágtam a cupcakek tetejét és csokikrémet simítottam rá, majd erre tettem a marcipán hasonmást.



Adag
30 db

Hozzávalók a tésztához
112 g vaj
150 ml eszpresszó
435 g liszt
100 g kakaópor
1,5 teáskanál sütőpor
300 g cukor
2 tojás
200 ml joghurt

durvára vágott csoki

Hozzávalók a csokikrémhez
300 g vaj
200 g étcsokoládé



Hozzávalók a díszítéshez
eper
unidec
arany glitter





Elkészítése

1. Elkészítjük a kávét, majd a vajat megolvasztjuk és a kettőt összeöntjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, sütőporral és a cukorral. A tojásokat összedolgozzuk a joghurttal.

2. A lisztes keverékbe beleöntjük a tojásos-joghurtos pépet, majd hozzáadjuk a vajas kávét is és jól összedolgozzuk. Beledobáljuk a csokidarabokat.

3. 175 fokon, légkeveréses sütőben, kapszlikban készre sütjük (kb 15-20 perc).

4. Elkészítjük a csokikrémet. A vajat az étcsokoládéval vízgőz fölött megolvasztjuk, majd kihűtjük. Ha teljesen kihűlt akkor robotgéppel kihabosítjuk. Csillagcsöves zsákba tesszük és a cupcakek tetejét megdíszítjük vele, majd megszórjuk arany glitterrel és eperrel fokozzuk az élvezeteket.

5. A másik díszítési forma az unideces. Itt levágtam a cupcakek tetejét, megkentem a krémmel és erre raktam rá a kiszaggatott kör alakú formákat, majd díszítettem. 


Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -

Anyák napi eszpresszós csokis cupcake Tovább
Krémek

Krémek

Rendszereztem pár tortás krémet. Itt össze vannak gyűjtve és nem kell keresgélnetek. :)





1. Főzött csokikrém

Adag
21-22 cm-es tortaforma

Hozzávalók a csokoládékrémhez
2 tojás
3 ek. kristálycukor
5 ek. porcukor
1 vanillin cukor
3 dl tej
5 ek. liszt
2 ek. kakaópor
125 gramm vaj

Elkészítése

1.  A 2 tojást a 3 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet.

2. Közben egyenletesen beleszitáljuk a kakaóport és a lisztet.

3. Veszünk egy lábast és az elkészült egyveleget beletesszük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük, folyamatos kevergetés mellett. Az elkészült masszát lehűtjük és néha kézi habverővel átkeverjük.

4. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem,majd hozzáadom a csokis masszát és együtt robotgéppel átdolgozom.


2. Főzött vaníliakrém

Adag
24 centis torta megtöltése, bevonása

Hozzávalók
0,9 l tej
195 g cukor
105 g kukorica keményítő
5 db tojás sárgája
vanília aroma
450 g tejszínhab (30%-os)

Elkészítése

1. A keményítőt és a tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük. 



2. A maradék tejet a cukorral, a vanília aromával felforraljuk. Kevergetés közben hozzáadjuk a keményítős tojássárgás keveréket. Kicsit szilárdabb masszát kapunk a keményítő miatt. 

3. Kihűtjük, majd turmix géppel simára keverjük. 

4. A tejszínt felverjük, majd a kihűlt krémhez óvatosan hozzákeverjük.




3. Főzött sárgakrém



Adag
10 db képviselőfánkhoz

Hozzávalók
400 g tej
50 g keményítő
3 tojássárgája
20 g van. cukor
100 g tojásfehérje
100 g cukor
csipet só

Elkészítése

A keményítőt, a tojássárgával, vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd adunk hozzá egy kis tejet és azzal is eldolgozzuk. Ha felforrt a maradék tej, akkor hozzárakjuk és puding sűrűségűre keverjük, majd megvárjuk amíg el kezd lágyulni és ekkor rakjuk hozzá a felvert tojásfehérjét. Igazából itt miközben kezdjük keverni a tojássárgás pépet, a lágyulásnál már be kéne kapcsolni a robotgépet, hogy közben felverődjön a tojásfehérje (100 g cukor + 100 g tojásfehérje+ csipet só). Ezt a krémet még melegen bele kell rakni a csillagcsöves nyomózsákba és rányomni a képviselőfánkok alsó részére.

4. Fekete-erdő "krém"

Adag
18 cm-es tortaformányi

Hozzávalók a meggy töltelékhez
1 üveg meggybefőtt 
2,5 dkg étkezési keményítő
vanília cukor

őrölt fahéj

meggybefőtt leve

Hozzávalók a tejszínes töltelékhez
2 dl tejszín
1 zacskó habfixáló
1 teáskanál porcukor

fél mokkáskanálnyi vaníliakivonat

Elkészítése

1. Elkészítjük a meggyes tölteléket. 2 dl meggylevet összekeverem a keményítővel, cukorral, fahéjjal majd lassú lángon sűrűre főzzük (puding állagúra). Ha elkészült, akkor hozzáadagoljuk a meggyet és összekeverjük, félre rakjuk, hűtjük.

2. Most pedig jön a tejszínhabos töltelék elkészítése. A tejszínhabba belerakjuk a porcukrot, a vaníliát majd elkezdjük robotgéppel felverni, amikor elkezd sűrűsödni, akkor hozzáadjuk a habfixálót és addig verjük, amíg olyan állagot nem kapunk amilyet mi szeretnénk.

5. Doboskrém

Adag
18 centis torta betöltése, lekenése

Hozzávalók
4 tojás
150 g cukor
100 g étcsokoládé (nálam 81%os volt)
180 g vaj
10 g van. cukor / van. rúd magjai

Elkészítése

1. A krém elkészítése. Én 3 részre bontanám. Először a vajat a vaníliás cukorral habosítsuk ki, majd rakjuk félre. Másodszor a tojás a cukorral rakjuk egy tálba, majd vízgőz fölött kézi haberő segítségével kevergetve hevítsük fel addig, amíg el nem olvad a cukor, majd robotgép segítségével kihűlésig verjük habossá. A harmadik lépés a csokoládé felolvasztása vízgőz fölött.

2. A krém összeállítása. Az első masszához (vajas) először hozzákeverünk egy kevés 2-at (tojásos cukros habos), majd a többit és végül az olvasztott csokit. Egy kenhető masszát kell kapnunk. Ha túl folyósnak látjuk, akkor még habosítsunk hozzá vajat és keverjük a kész masszához.

6. Epres túrókrém

Adag
18 centis torta betöltése, lekenése

Hozzávalók
500 g túró
250 g epres joghurt
12 dkg cukor
1 citrom reszelt héja és leve
250 ml habtejszín
40 g fix zselatin (amit soha többé nem fogok használni :D )



eperlekvár


eperszeletek

Elkészítése

1. A túrót nyomkodjuk össze villával, majd öntsük hozzá a joghurtot, a cukrot, citromlevet, a citrom héját és robotgéppel keverjük össze. 

2. A tejszínt verjük kemény habbá (célszerű habverés előtt egy kis időre a mélyhűtőbe tenni, így jobban fel fog verődni).

3. A joghurtos túróhoz adjuk hozzá a zselatin fixet, majd 1 percig még robotgéppel keverjük át és adjuk hozzá a felvert tejszínhabot.

4. A torta rétegzése: az alsó piskótát megkenjük eperlekvárral, majd rájön egy réteg krém és arra eperszeletek...

7. Citromkrém 

Adag
3 mini torta betöltésére

Hozzávalók


2 tojás


2 evőkanál liszt

20 dkg porcukor
1 dl tej
2 citrom reszelt héja
1 citrom szűrt leve
15 dkg puha vaj / margarin

Elkészítése

1. A tojásokat a liszttel kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a tejet és lassú lángon keverve sűrűre főzzük.

2. Levesszük a tűzről, kavargatva langyosra lehűtjük, ezután belekeverjük a citromlevet, a héjat. A vajat habosra keverjük, majd összedolgozzuk a citromos krémmel.

8. Mascarponés citromkrém

Adag
24 cm-es forma

Hozzávalók
2 citrom reszelt héja
4 citrom leve
210 gramm porcukor
4 tojás
100 gramm vaj
250 gramm mascarpone

Elkészítése

 1. Robotgéppel a tojásokat a porcukorral, citromhéjjal és a citromnak a levével habosra keverjük. Ha elkészült, akkor egy lábasba rakjuk és vízgőz felett habverővel puding sűrűségűre "főzzük".  (ez kb 10 perc) Ha nem sűrűsödne be akkor keverhetünk hozzá 2 evőkanál keményítőt, de szerintem ez nem szükséges.
Ha a krémünk kicsit kihűlt, akkor belekeverjük a kockákra vágott vajat, majd a mascarponét - hűtőbe rakjuk.

9. Tejszínes gesztenyekrém I.

Adag
18 centis betöltése, lefedése

Hozzávalók
300 g gesztenyemassza
400 ml tejszín
30 g porcukor
10 g rum

Elkészítése

 A gesztenyét villával összetörjük, majd 20 g porcukorral, rummal ízesítjük. A tejszínt 10 g porcukorral felverjük és hozzáadagoljuk a gesztenyéhez.

10. Tejszínes gesztenyekrém II.

Adag
4-5 minitorta töltésére

Hozzávalók
25 dkg gesztenyepüré
2 evőkanál porcukor
1 dl tejszín
2 evőkanál rum
10 dkg vaj

Elkészítése

A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyepürét és utána a rumot. Ezt robotgéppel simára keverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt és ezzel fellazítjuk.

11. Mascarponés gesztenyekrém

Adag
18 centis forma

Hozzávalók
500 g gesztenyemassza
250 g mascarpone
kevés rumaroma
ízlés szerint porcukor

Elkészítése

 Az 500 g-nyi gesztenyemassza 3/4-ét lereszeljük, majd géppel a mascarponéval simává keverjük, porcukorral és rumaromával ízesítjük. A tortaformánkat kivesszük a hűtőből, majd a krémet rásimítjuk és az egészet pár órára hűtőbe tesszük.

12. Párizsikrém

Adag
18 centis torta betöltésére

Hozzávalók
200 g cukor
200 g vaj
60 g kakaópor
140 g tejszín

Elkészítése

 A tejszínt a cukorral felforraljuk (5 perc), közben kevergetjük. Hozzáadjuk az átszitált kakaóport és a vaj 1/3 részét (67 g) és megvárjuk míg kihűl. Ekkor a vaj 2/3 részét habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt krémhez és a legmagasabb fokozaton simára keverjük. 

13. Kókuszos töltelék

Adag 
18 centis torta betöltése + marad pici

Hozzávalók
0,5 l tej
4-5 evőkanál cukor


3 evőkanál keményítő vagy pudingpor
1 csomag van. cukor
20 dkg kókuszreszelék

Elkészítése

A keményítőt és a kétféle cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a felforrt tejhez adjuk és addig főzzük kavargatva, amíg puding állagot nem kapunk, ekkor hozzáöntjük a kókuszreszeléket, eldolgozzuk és kihűtjük.

Ez egy tömör massza tulajdonképpen, ha krémesre szeretnénk, akkor vajat habosítsunk ki és keverjük hozzá.

14. Narancsos - csokikrém / trüffelkrém

Adag 
18 centis torta betöltésére, lefedésére

Hozzávalók
250 ml mascarpone
400g étcsokoládé
5 közepes tojás sárgája
4 evőkanál porcukor
4 evőkanál narancslikőr (én cseresznyéset raktam bele)
1 narancs reszelt héja

Elkészítése


1. A csokikat törjük fel egy tálba, majd olvasszuk meg vízgőz felett.


2. Kézi habverővel vízgőz fölött mixeljük össze a tojássárgákat, a porcukrot és a likőrt 5 percig amíg sűrű és habos nem lesz. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a csokoládét, majd amikor kissé hűlt a mascarponét is.

- fromJuci -








Krémek Tovább
Vintage torta

Vintage torta


A torta alapszínét az előzőleg elkészített babaváró tortám adta, külseje pedig magától értetődő volt. Szeretem a vintage világot, így egy ilyen tortát is ki szerettem volna már próbálni. 

A virágot majd más anyagból kell létrehoznom, mert a marcipán túlságosan is összetapad ehhez, az oldalon való díszítést pedig még gyakorolnom kell, de első próbálkozásra szerintem nem olyan rossz, legalábbis nekem tetszik. :D 


A töltelék eperlekvár kókuszkrémmel, ám a krém inkább hasonlít a bountyban található töltelékre, szóval kenni nem lehet, max nyomkodni, így javaslom, hogyha krémet szeretnénk belőle kreálni akkor pluszban még habosítsunk kis vajat porcukorral és keverjük hozzá ehhez a "kókuszkrémhez". A kókuszos töltelék receptjét Incinél találtam. :)




Adag:

18 centis tortaforma



Hozzávalók a Dina-féle piskótához: 


2 tojás
100 g liszt
100 g cukor
0,6 dl tej
0,6 dl olaj
fél csomag sütőpor
egy csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

0,5 l tej
4-5 evőkanál cukor
3 evőkanál keményítő vagy pudingpor
1 csomag van. cukor
20 dkg kókuszreszelék

eperlekvár


Elkészítése:

1. Először elkészítjük a piskótánkat. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni és a cukor felét (50 g) hozzá adagoljuk. 

2. A tojások sárgáját a cukor másik felével (50 g) habosra keverjük robotgéppel, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd gyors keveréssel a lisztet és a sütőport.

3. Vgül a habot beleforgatjuk a sárgás részbe és lisztezett, vajazott formába öntjük, majd 150! fokon 35-40 perc alatt készre sütjük - hőlégkeverésesen 20-25 perc.

4. Míg hűl a piskóta elkészíthetjük a krémet. A keményítőt és a kétféle cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a felforrt tejhez adjuk és addig főzzük kavargatva, amíg puding állagot nem kapunk, ekkor hozzáöntjük a kókuszreszeléket, eldolgozzuk és kihűtjük.

5. A tortánkat 3 részre vágjuk, megkenjünk eperlekvárral, rárakjuk a kókuszkrémet és így tovább, majd lekenjünk porcukrozott kihabosított vajjal és beburkoljuk, díszítjük.


Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -



Vintage torta Tovább
Anyák napi ötletek

Anyák napi ötletek


Anyák napjára gondoltam összeszedek nektek néhány süteményt, mini tortát amivel meg tudjátok lepni anyukátokat.

 Remélem ezzel a kis összefoglaló topikkal adhatok némi ötletet nektek és higgyétek el, a saját kezűleg gyártott ajándékoknak sokkal jobban tudnak örülni az emberek, mert benne van a szeretet és ezáltal belőletek is egy kis rész. :)


A sütik "címeire" kattintva megtaláljátok a recepteket is! :)






4. Tejberizs torta : a tetejét bármilyen apró virággal díszíthetjük


5. Házi raffaello dobozban: a dobozokat mi magunk is készíthetjük decoupage-zsal, a raffaellokba pedig szúrhatunk fogpiszkálót, amiket masnikkal díszíthetünk


6. Mintázott piskótatekercs : a sima piskótatekercset ti magatok is mintázhatjátok "boldog anyák napját" vagy szívecske feliratokkal, a hozzá kapcsolódó videót pedig itt találhatjátok


7. Egy csokor színes sütinyalóka : színes marcipánokkal bevonva tökéletes ajándék


Sok sikert az elkészítésükben! :)
- fromJuci -
Anyák napi ötletek Tovább
Banánhab

Banánhab

Konyhalálnál nyomozni indultam. Tetszett ez a játék, mert végre nem olyan, hogy lájkold és oszd meg, hanem rendesen ki van ez találva hogyan dolgozzunk meg a nyereményért, másrészről pedig izgalmasnak találtam. 

Miután rátértem a jó útra nem volt kérdéses, hogy egy könnyű, gyors, légies desszertnek fogok neki állni, ami nem más, mint a banánhab. Hip-hop elkészül és ezen a borongós, esős napon jól be is kanalaztam.

Gyorsan fogyasszuk, mert a banán miatt bebarnulhat, bár nálam ez ugye nem volt észrevehető. :)
Igazából ezt a habot bármilyen más gyümölccsel elkészíthetjük főleg eperrel / málnával vagy akár erdei gyümölccsel is.




Hozzávalók:

2 banán
1 tojásfehérje
8 g vaníliás cukor
1/4 citrom leve

Elkészítése:

1. A banánokat villával nyomkodjuk szét, majd rakjuk egy tálba, öntsük hozzá a többi összetevőt és robotgéppel verjük addig, míg habot nem kapunk.

2. Rakjuk pohárkákba, reszeljünk rá csokoládét, díszítsük szórócukorral vagy amit éppen megkívánunk.


Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci - 

Banánhab Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil