Igazából napvilágot is ritkán látok mostanában, mert tanulok a vizsgáimra. Azt sem értem, hogy most miért nincs körülöttem annyi nasi?! Tanulás elterelésként általában mindig nyammogok valamin - ropi, perec, chips, tortilla, sport és szamba szelet.
Ennek apropóján valami csokisra vágytam. Igazából a csokis sütik, torták a kedvenceim valamilyen friss gyümölccsel. Így jött létre ez a roppant gyors desszert, ami 1 órán belül megvan sütéssel együtt (20+25 perc), plusz amíg kihűl.. de ezt nem mindenkinek kell megvárnia, sőt!!! Melegen tök jó, főleg ha kicsit folyósra hagyjuk a közepét. :)
18 cm-es tortaforma
Hozzávalók
- 100 g étcsokoládé
- 150 g vaj
- 100 barna cukor
- 6 evőkanál kakaópor
- 3 tojás
- 50 g liszt
- 2 x 150 g eper
1. Vízgőz fölött a csokit a vajjal, cukorral, kakaóporral megolvasztjuk, majd picit hűlni hagyjuk és egyenként beleadagoljuk a tojásokat (fontos, hogy ne a forró masszába öntsük őket mert megfőhetnek) és hozzákeverjük a lisztet. Az eper egyik felét (150 g) feldaraboljuk és a tésztához keverjük.
2. 180 fokos előre melegített sütőben, lisztezett vajazott formában 25 percig sütjük alul-felül sütésen. Nem kell tűpróbáznunk mert itt az a jó, ha picit még lágyabb csokis a süti. :)
3. Ha kihűlt akkor eperrel díszítjük.
Tipp
- étcsoki helyett használhatunk tejcsokit
- barna cukrot helyettesíthetjük nyírfa -vagy sima cukorral
- az epret bármilyen más gyümölccsel vagy olajos magvakkal is kicserélhetjük
Alapötlet: Limarától! :)
Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -