Az olvasottság nem publikus.

fromJuci

  • Torták
  • Piték
  • Browniek
  • Édes apróságok
  • Sós apróságok
  • Sütés nélküliek
  • Desszertek
  • Reggelik
Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával

Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával

Néha az ember életébe beköszönt az az idő is, amikor megtapasztalhatja azt a pillanatot, hogy mit jelent az a fogalom, hogy egy torta mennybemenetele.

Mák + citrom + fehér csoki... ez a három alapösszetevő ami ezt a desszertet az egekbe emeli. A szaftos mákos piskótán (ami ráadásul nem tartalmaz fehér lisztet), könnyed tejszínes fehér csokoládékrém ejtőzik, amit savanykás, selymes citromkrém koronáz meg.

Úgy gondolom, hogy az ízek harmóniája, itt teljes mértékben kimaxolja egymást.

img_8088.jpg

Adag

22 cm átmérőjű, 12-14 szeletes

Hozzávalók a mákos tésztához

  • 100 g cukor
  • 100 g puha vaj
  • 3 tojás
  • 120 g darált mák
  • 30 ml tej
  • 9 g szódabikarbóna
  • 1 citrom reszelt héja

Hozzávalók a fehér csoki mousse-hoz

  • 200 g fehér csokoládé
  • 400 ml habtejszín
  • 2 citrom leve és reszelt héja + 2 evőkanál cukor
  • 3 db lapzselatin

Hozzávalók a citromkrémhez

  • 100 ml citromlé
  • 2 citrom reszelt héja
  • 3 tojássárgája 
  • 1 tojás
  • 100 g cukor
  • 100 g hideg, kockázott vaj
  • 1 lap zselatin

Elkészítése

A piskótához a cukrot a puha vajjal kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat, robotgéppel eldolgozzuk. Belemérjük a darált mákot, tejet, szódabikarbónát, a citrom reszelt héját és simára keverjük. A tortakarikánkat alul kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 180 fokon 22-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jó-e.

Miközben sül a piskóta, hozzálátunk a citromkrémhez. A citromok levét, héját és 50 g cukrot összeforralunk. A maradék cukrot a tojásokkal kihabosítjuk. Folytonos kevergetés mellett, lassú sugárban hozzáöntjük a citromos keverékhez a felvert tojásosat és kézi habverővel addig keverjük amíg nem rotyog. A lapzselatint pár percre jéghideg vízbe áztatjuk, majd hozzádobjuk a citromos krémhez, csomómentesre keverjük. A hideg vajat 2-3 részletben hozzáadagoljuk, egyneműre keverjük, félretesszük.

A fehér csokoládét felolvasztjuk, szobahőmérsékletűre hűtjük. A lapzselatinokat 5 percre jéghideg vízbe áztatjuk, a hideg tejszínt robotgéppel felverjük. A csokoládéhoz 4 részletben hozzákeverjük a felvert habtejszínt. A citromok levét és héját a cukorral egy lábasban lassú tűzön addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad, hozzáadjuk a zselatinlapokat és simára dolgozzuk. A csokoládés,tejszínes habhoz hozzáöntjük a szobahőmérsékletűre hűtött zselatinunkat, jól elkeverjük.

A mákos alapra öntjük a fehér csokoládés krémet, egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd jöhet a citromos krém is. Hűtőbe tesszük 2-3 órára. Tálalás előtt késsel vágjuk körbe a tortakarika mentén.

fromjuci_logo_kor.jpg

 

Szólj hozzá! Torta Desszert Gluténmentes Mák Citrom Lemon Curd Citromos fehér csokis mousse torta mákos piskótával Fehér csoki mousse Tovább
Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Baileys-es répatorta Baileys-es répatorta
  • Ajándékozz cuki csokis perecet! Ajándékozz cuki csokis perecet!
  • Gombás sós pite Gombás sós pite
  • Kecskesajttal töltött rozmaringos, gyömbéres töltött, sült körték Kecskesajttal töltött rozmaringos, gyömbéres töltött, sült körték
  • Rozmaringos, mandulas, barackos suti. Rozmaringos, mandulas, barackos suti.

A bejegyzés trackback címe:

https://fromjuci.blog.hu/api/trackback/id/tr3512778980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

fromJuci

Úgy gondolom, hogy a gasztronómia, a közös evés egy láthatatlan kapocs az emberek között. Enni mindig jó dolog, sütni, alkotni szintén, sőt a kész alkotást megosztani és ezáltal boldogságot ajándékozni még szebb öröm. Így itt, csak olyan recepteket teszek közzé, amiket már kipróbáltam és aminek az elkészítése örömöt fog okozni. Fontos számomra a hitelesség, így ezekben a receptekben biztosan nem fogtok csalódni és a siker garantált lesz. Ha pedig nincs időtök sütni, akkor rendeljetek tőlem -> fromJuci Sütiműhely (https://www.facebook.com/fromJuci)

fotojet_16.jpg

fromjuci_logo_kor.jpg

14322626_10207826150364141_5660181835938131287_n.jpg

Keresés

Top 5

  1. Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  2. Túrós pogácsa, az a bizonyos 25-ös számú
  3. Mascarponés fehér csokoládés torta málnavelővel
  4. Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával
  5. Mézes mustáros csirke, friss salátával

Friss topikok

  • Beastie: Szü... (2018.07.07. 12:26) Nutellás banános sajttorta
  • Klári Zámbó: Nag... (2018.07.07. 12:26) Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  • takacsveca93: Leg... (2017.12.28. 22:18) Mézes mustáros csirke, friss salátával
  • fromJuci: @Br... (2017.09.19. 09:05) Fahéjas étcsokoládés szilvás pite
  • Ráérek: Sür... (2017.09.02. 09:56) Gyömbéres, körtés, sós karamellás galette

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML
süti beállítások módosítása
Dashboard