Hétvégén valami érdekesebbel szerettem volna előrukkolni, mivel a nagy tanulások közepette meglátogatott az alfák alfája. Így nem volt mit tenni a csirke, rizs adott volt. Már csak azt kellett kifundálni, hogy mivel dobjam fel, hogy ne legyen annyira snassz.
Imádom a sós-édes találkozását, így a csirke a méz-mustár tökéletes kombinációját kapta, a rizs ugye mint mondtam alap. Gondoltam magamban miért ne társítanánk hozzá egy kis vitamint, így összedobtam egy salátát, amit tavaszinak neveztem el, mivel már a kis telkünkön lévő zöldségekből válogattam össze. Na jó, a répa az nem idei és a saláta se a miénk, de a többi mind-mind igen ( a retek és az újhagyma :D ). :)
Hozzávalók a tejszínes mézes-mustáros csirkéhez
- 3 nagy csontozott csirkemell
- 4 evőkanál méz
- 4 evőkanál mustár
- 2 dl tejszín
- (én habtejszínt szoktam használni és nem a főzőt)
- 1,5 evőkanál liszt
- majoránna
- bazsalikom
- gyömbér
- bors
- só
- olaj
Hozzávalók a tavaszi salátához
- saláta
- retek
- újhagyma
- sárgarépa
Öntetnél ugyanazt alkalmaztam, mint az Epres-csirkés salátánál. :)
1. A mézet a mustárral keverjük ki és a csíkokra felvágott csirkével keverjük össze. Tegyük hűtőbe minimum fél órára, de a 2-3 az sokkal jobb és ízletesebb is lesz a husink.
2. Olajon kezdjük el a bepácolt húst sütni, majd fűszerezzük. A tejszínt keverjük el a liszttel és adjuk a mézes csirkéhez. Ezután még lehet, hogy kell fűszerezni, úgyhogy kóstolgassuk serényen. :) Amikor a hús megpuhult és a tejszín is besűrűsödött, akkor vegyük le a tűzről és tegyük félre.
3. A salátánál az összes hozzávalót daraboljuk fel. Nekem a sárgarépa nem ment szépen, ezért a végén már csak karikáztam. :D Ilyenkor irigylem a szakácsokat, hogy milyen szépen egyformára tudnak mindent szelni. :) Ha kész, akkor öntsük le az öntettel.
4. Tálaljuk ételünket. A rizsre rakjuk rá a finom szaftos húsunkat, mellé pedig a friss tavaszi salátát.
Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -