Az olvasottság nem publikus.

fromJuci

  • Torták
  • Piték
  • Browniek
  • Édes apróságok
  • Sós apróságok
  • Sütés nélküliek
  • Desszertek
  • Reggelik
Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában

Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában

Nem találkoztam még olyan emberrel, aki ne imádná a pogácsát. :)
Ha egy igazán jó sós sütit akartok enni akkor irány a konyha és izzítsátok a sütőtöket, mert elhoztam nektek a világ legkirályabb pogácsáját. Istenien finom, puha túrós-sajtos, az egyik kedvencem.
A túrónak köszönhetően pedig még napokig puha lesz, bár frissen fogyasztva a legfinomabb.

imgp2019.jpg

Adag

55 db
5 cm átmérőjű szaggatóval

Hozzávalók a tésztához

  • 30 g friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 600 g liszt
  • 300 g túró
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál só
  • 250 g vaj

Hozzávalók a pogácsa tetejéhez

  • 1 tojássárga
  • 1 evőkanál tej
  • 150-200 g reszelt sajt

Elkészítése

A tejet melegítsük langyosra, tegyünk bele 1 tk cukrot, a friss élesztőt pedig a kezünkkel oszlassuk el benne, majd a tetejére szórjunk egy kis lisztet és hagyjuk, amíg felfut. 

A vajat olvasszuk meg és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Egy tálba mérjük ki a túrót, tejfölt, tojást, sót és egy villa segítségével dolgozzuk össze, majd nyomkodjuk szét a rögöket (bár vehetünk egyből krémes állagú túrót is és így megússzuk ezt a műveletet). Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a lisztet, végül a felfuttatott élesztőt, gyúrjuk össze, majd tiszta konyharuhával letakarva kelesszük fél órát.

A tésztánkat lisztezett felületen nyújtsuk 1,5 cm vastagságúra, középen húzzunk egy képzeletbeli csíkot és hajtsuk oda az egyik szélét a tésztának, majd a másikat és zárjuk össze úgy mint egy könyvet, fordítsuk el 90 fokkal, nyújtsuk ki és ismételjük ezt meg még kétszer, majd nyújtsuk ismét 1,5 cm vastagra és most már szaggathatjuk is. A hajtogatások között, most nem kell pihentetést végezni. Szaggassuk ki, kenjünk meg a tetejét a tojássárgájával kikevert tejjel, szórjuk meg a reszelt sajttal és 180 fokos alul-felül melegítéses sütőben süssük 20-25 percig, addig amíg arany barnára nem pirul a pogácsa teteje.

fromjuci_logo_kor.jpg

 

 

 

12 komment Sajt Túró Sós Pogácsa Sós aprósütemény Túrós pogácsa Sós apróságok Tovább
Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
12 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Brownie keksz, a legcsokisabb Brownie keksz, a legcsokisabb
  • Gombás sós pite Gombás sós pite
  • Étcsokoládés, sütőtökös szendvics keksz, fahéjas mascarpone krémmel Étcsokoládés, sütőtökös szendvics keksz, fahéjas mascarpone krémmel
  • Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával
  • Rozmaringos, mandulas, barackos suti. Rozmaringos, mandulas, barackos suti.

A bejegyzés trackback címe:

https://fromjuci.blog.hu/api/trackback/id/tr3012102989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Killary Fucking Clingon 2017.01.09. 12:01:30

utálom mint a szart, egy fölösleges valami, szendvicsnek kicsi, kenyeret nem pótolja, édességnek nem édes, száraz, folyadék nélkül megfullad tőle az ember, talán tengerészeknek kérszer sült helyett jó lehet egyébként értelmetlen időpocséklás.
Válasz erre 

zenitó 2017.01.09. 12:01:32

Ennél sokkal egyszerűbb és könnyebben megjegyezhető recept a mindenből ugyanannyit nevű túrós pogi receptje.
Lényege,hogy ugyanannyi túró,liszt,margarin. Mondjuk 50 deka mindenből.
Egy hátránya van,hogy az összegyúrt masszát pihentetni kell egy éjszakán át,mert akkor lesz a legfinomabb.
Válasz erre 

fromJuci 2017.01.09. 12:09:55

@zenitó: Köszönöm, ismerem. :) 3 éve már fel is raktam a blogra, csak gondoltam most elkészítek egy másfajta túrós pogácsát is :)
fromjuci.blog.hu/2014/02/07/turos_pogacsa_az_a_bizonyos_25-os_szamu
Válasz erre 

fromJuci 2017.01.09. 12:25:39

@Killary Fucking Clingon: Uzsonnasütemények között megkülönböztetünk sósat és édeset. A pogácsa sós, ezért nem lehet édes az íze. Mivel az uzsonnasütemények közé sorolandó, így nem lehet szendvicsnek vagy kenyérnek való sem, ezáltal ezeknek a funkcióját nem is töltheti be. A címben benne van, hogy 3 napig puha marad a túrónak köszönhetően, szóval ez a pogácsa egyáltalán nem fullasztó. A tengerészek pedig nem hiszem, hogy kétszersültet fogyasztanának a nyílt vízen, egyébként köszönöm az "építő" jellegű kritikát. :D
Válasz erre 

sby 2017.01.09. 14:13:50

A recept jónak tűnik, majd kipróbálom valamikor. :-)

@fromJuci
Az utolsó mondatodra ("A tengerészek pedig nem hiszem...") reagálnék:
A kétszersült évezredek óta (már a főniciaiak idejében is) a tengerészek egyik alapvető élelmiszere a hosszú eltarthatósága miatt. A hosszabb utakon a skorbut is a kétszersült (és a füstölt/szárított húsok/halak) miatt sújtotta oly sokáig őket, hiszen nem jutottak hozzá a szükséges zöldségekhez és gyümölcsökhöz.
Válasz erre 

fromJuci 2017.01.09. 14:21:58

@sby: Érdemes kipróbálni. :)
Én a mostani tengerészekre gondoltam, nem a régi, főníciai korabeliekre. :)
Válasz erre 

Kalamona 2017.01.27. 09:11:33

fényképeztem is, de nemtom hogyan kellene feltenni
Válasz erre 

Kalamona 2017.01.27. 09:11:36

szuper recept, még hül, de már a fele elfogyott:(
Válasz erre 

Kalamona 2017.01.27. 09:11:52

zenitó igen a Horváth Ilona féle is nagyon finom, viszont azt azért kell pihentetni mert nincs benne élesztő. Megsütöttem "fromJuci" receptje szerint is, ízlett elfogyott pár óra alatt. .Egyedüli gond a túró mennyisége, mert 30 dkg-os kiszerelésben nem kapható, Vettem fél kilót és kigazdálkodtam egy tepsi túrós csuszát is:)
Válasz erre 

Katalin Urbán 2017.12.28. 22:18:19

@fromJuci: Szia! Ne aggódj én is így készítem a pogit hosszú-hosszú évek óta és nagyon szeretjük.Biztos még életében nem evett és nem is készített ilyen pogit a kedves negatív hozzászóló!!!! További sok sikert a sütikhez!!!! :) :)
Válasz erre 

cct 2017.12.28. 22:18:30

20 éve mindig az 50-50-50 (liszt-vaj-túró) túrós pogácsát sütöttem és elégedett voltam vele, mert az tényleg ugyanolyan lesz 2 nap múlva is. De amióta ezt kipróbáltam, az labdába sem rúg. A héten is kétszer megsütöttem (mindig csak a felét sütöm ki azonnal, a másik felét másnapig a hűtőbe teszem), így 4 napon volt friss pogácsám. Kevés vele a munka és még hamar is elkészül. Most ez a kedvenc pogim :)
Válasz erre 

Klári Zámbó 2018.07.07. 12:26:05

Nagyon jó a recept! Mondhatom, hogy ez volt eddigi legfinomabb pogi amit sütöttem, pedig nem most kezdtem. Ne hallgass a rosszindulatú megjegyzésekre! Köszönöm, Klári.
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
Facebook

fromJuci

Úgy gondolom, hogy a gasztronómia, a közös evés egy láthatatlan kapocs az emberek között. Enni mindig jó dolog, sütni, alkotni szintén, sőt a kész alkotást megosztani és ezáltal boldogságot ajándékozni még szebb öröm. Így itt, csak olyan recepteket teszek közzé, amiket már kipróbáltam és aminek az elkészítése örömöt fog okozni. Fontos számomra a hitelesség, így ezekben a receptekben biztosan nem fogtok csalódni és a siker garantált lesz. Ha pedig nincs időtök sütni, akkor rendeljetek tőlem -> fromJuci Sütiműhely (https://www.facebook.com/fromJuci)

fotojet_16.jpg

fromjuci_logo_kor.jpg

14322626_10207826150364141_5660181835938131287_n.jpg

Keresés

Top 5

  1. Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  2. Túrós pogácsa, az a bizonyos 25-ös számú
  3. Mascarponés fehér csokoládés torta málnavelővel
  4. Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával
  5. Mézes mustáros csirke, friss salátával

Friss topikok

  • Beastie: Szü... (2018.07.07. 12:26) Nutellás banános sajttorta
  • Klári Zámbó: Nag... (2018.07.07. 12:26) Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  • takacsveca93: Leg... (2017.12.28. 22:18) Mézes mustáros csirke, friss salátával
  • fromJuci: @Br... (2017.09.19. 09:05) Fahéjas étcsokoládés szilvás pite
  • Ráérek: Sür... (2017.09.02. 09:56) Gyömbéres, körtés, sós karamellás galette

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML
süti beállítások módosítása
Dashboard