fromJuci

Vonatos marcipán torta

Vonatos marcipán torta

Tomi 25. születésnapi tortája, amit nagyon imádott és én is! Belül vaníliás-banános volt. :)





Adag:

24 cm-es torta

Hozzávalók a tortaalaphoz:



Hozzávalók a krémhez:

0,6 l tej
130 g cukor
70 g kukorica keményítő
3 db tojás sárgája
vanília aroma
250 g tejszínhab (30%-os)

banán



Elkészítése:

1. A piskótát elkészítjük a fenti recept szerint, majd hagyjuk kihűlni.

2.  A keményítőt és a tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet a cukorral, a vanília aromával felforraljuk. Kevergetés közben hozzáadjuk a keményítős tojássárgás keveréket. Kicsit szilárdabb masszát kapunk a keményítő miatt. Kihűtjük, majd turmix géppel simára keverjük. 

3. A tejszínt felverjük, majd a kihűlt krémhez óvatosan hozzákeverjük.

4. A piskótánkat félbe vágjuk, majd megtöltjük a krémmel és a tetejére banánszeleteket karikázunk.




Vonatos marcipán torta Tovább
Diós brownie

Diós brownie

A browniekat szeretem úgy, ahogyan vannak. Szerintem lehetetlen elrontani, csak jól sülhet ki mindig belőlük és éppen úgy alakíthatjuk ahogyan kedvünk tartja vagy ami éppen otthon van. Jó... csokinak mindig kell otthon lennie, de ezen kívül bármi mással feldobható!


Hozzávalók:

165 g vaj
200 g étcsoki (minél nagyobb a kakaótartalma, annál jobb)
3 tojás
2 tojássárgája
1 vaníliarúd (vagy 2 teáskanál vaníliakivonat)
165 g barnacukor
2 evőkanál finomliszt
1 evőkanál kakaópor
1 csipet só
dió


Elkészítése:

1. A 20 dkg csokoládét felolvasztjuk a 165 g vajjal.

2. A tojásokat és a tojássárgáját a vaníliarúddal robotgépben elkezdjük verni, majd leállítjuk és a cukor felét hozzáöntjük. Utána újból elindítjuk, majd kicsit később a cukor másik felét is hozzárakjuk, majd fehéredésig verjük.

3. A felolvasztott csokit hozzáöntjük, majd beletesszük a 2 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál kakaóport, a csipet sót és finoman, lassan összekeverjük, majd a végén belekeverjük diót.

4. A tepsit kibéleljük papírral, majd beleöntjük a csokis-diós masszát.

5. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Fontos, hogy ne süssük tovább,mert akkor nem marad krémes a belseje!

6. Ha kivettük, kicsit hűlni hagyjuk, majd szeleteljük!


Jó étvágyat hozzá! :)


Diós brownie Tovább
Gombás-csirkés tejfölös tészta

Gombás-csirkés tejfölös tészta

Köszönöm barátnőmnek Szilvinek, hogy megtanította nekem ezt a receptet. Nem csak egyszerű, gyors de isteni finom és laktató is egyben. Érdemes kipróbálni! :)


Hozzávalók:

1 fej hagyma
1 tv paprika
1 konzerv gomba / 250 g
1 nagy csirkemell
375 ml tejföl
2 evőkanál liszt

bors

Elkészítése:
1. A hagymát és a paprikát kockákra vágjuk, olajon megpirítjuk. A csirkemellet felkockázzuk majd a hagyma-paprikához adjuk és megsózzuk.
2. Amikor a csirkénk már majdnem jó, hozzáadjuk a gombát.
3. A tejfölt kikeverjük a 2 evőkanál liszttel és ráöntjük. Borsozzunk, sózzuk és közben kóstolgatjuk!
4. Sűrűsödésig főzzük, majd spagettivel vagy bármilyen más tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá! :)


Gombás-csirkés tejfölös tészta Tovább
Meggyes rétes

Meggyes rétes

Nagyon szeretem a réteseket. A kedvenceim a meggyes, mákos, almás, tejberizses... na jó, mindegyik! :D A réteslapot nem én készítettem sajnos, de majd annak is el fog jönni az ideje, ha rászánom magamat.. addig marad a bolti, így nagyon könnyedén és gyorsan el tudom készíteni az annyira imádott édességemet! :)


Hozzávalók a réteslaphoz:

1 csomag réteslap

Hozzávaló a töltelékhez:

30 dkg meggy 
rumaroma, ízlés szerint
fahéj, ízlés szerint
2 evőkanál cukor
1 púpozott evőkanál keményítő
dió



Elkészítése:

1. A réteslapot lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük kevés olajjal, majd meghintjük összetört dióval.

 2. A meggyet cukorral, fahéjjal, rumaromával ( vagy rummal) feltesszük a tűzhelyre és összeforraljuk.

4. Egy pohárba kiveszünk körülbelül 1 decinyit és abba rakjuk a keményítőt, majd jól kikeverjük és visszaöntjük a tűzhelyen lévő meggyünkhöz és addig kevergetjük amíg kicsit nyúlós-kocsonyás nem lesz.

5. Ha elkészült, akkor ráöntjük a tésztánkra, majd a tetejét megszórjuk cukrozott fahéjjal és feltekerjük.

8. Megszurkáljuk villával, majd lekenjük tojásfehérjével.

9. Előre melegített sütőben 175 fokon barnulásig sütjük.



Jó étvágyat hozzá! :)
Meggyes rétes Tovább
Tiramisu torta málnaerdővel

Tiramisu torta málnaerdővel

Anyukám szereti a kávés dolgokat, főleg a tiramisut. Születésnapjára úgy gondoltam meglepem egy ilyen kaliberű tortával. A siker nem maradt el, nagyon finom volt! Bár legközelebb szerintem több kávés piskótát fogok rakni a rétegek közé és a málnát is majd a belsejébe fogom csempészni! :)


Hozzávalók a piskótához:

Itt! :) + babapiskóták

Hozzávalók a töltelékhez:

500 gramm mascarpone
6 tojás
6 evőkanál cukor
kávéskanál vanília esszencia
2 evőkanál rum
3 dl erős feketekávé
csipet só
kakaópor
10 gramm zselatin

a tetejére málna



Elkészítése:

1. A piskótát elkészítjük és hagyjuk kihűlni.

2. A kávét lefőzzük és belerakjuk a két evőkanál rumot.

3. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és ezzel is így cselekszünk.

4. A tojások fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd beleforgatjuk a mascarponés krémbe, majd hozzáadjuk a zselatint.


5. Most jön a rétegezés. A piskótánkat félbe vágjuk és az első aljára rákenjük a krémet. Közben kávéba mártjuk a babapiskótát és rárakjuk a krém tetejére, amit egy újabb krém réteg követ. Majd erre jön a második piskóta és ismét krém.

6. Végül a torta külsejét is bevonjuk krémmel, majd a krémre rátapasztjuk a babapiskótákat és átkötjük egy szép szalaggal! A tetejét kakaóporral és málnával díszítjük.



Jó étvágyat hozzá! :)



Tiramisu torta málnaerdővel Tovább
Tarte au citron avagy a tökéletes citromos pite számomra!

Tarte au citron avagy a tökéletes citromos pite számomra!

Imádom az olyan édességeket, amiben van citrom. Egyszerűen nem tudom megunni, szeretem a pikáns ízét hát na! :) Szofikának nagyon szeretem a blogját és sokszor csinálok tőle recepteket, teli van ötletekkel és bátran válogathatók tőle, odáig vagyok az ízléséért és amit csinál nap mint nap. :) Ezt a pitét is tőle választottam és ismét nem csalódtam. A kedvenc citromtortámnak nőtte ki magát. A mascarponés lemon curd alatt egy vékony pate sablée lapul. :) A krém lágy,krémes, citromos, isteni! Aki imádja a citromot annak kötelező kipróbálni! :) És akkor most jöjjön a recept 24 cm-es piteformához!


Hozzávalók a tésztaalaphoz
 (pate sablée):

190 gramm liszt
150 gramm hideg vaj
75 gramm porcukor
2 tojássárgája

 Hozzávalók a citromkrémhez:

2 citrom reszelt héja
 4 citrom leve
210 gramm porcukor
4 tojás
100 gramm vaj
250 gramm mascarpone




Elkészítése:

1. Egy tálban összekeverjük a lisztet a porcukorral, majd összemorzsoljuk a felkockázott hideg vajjal. A tojássárgáját gyors mozdulatokkal belegyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük pihentetni.

2. Robotgéppel a tojásokat a porcukorral, citromhéjjal és a citromnak a levével habosra keverjük. Ha elkészült, akkor egy lábasba rakjuk és vízgőz felett habverővel puding sűrűségűre "főzzük".  (ez kb 10 perc) Ha nem sűrűsödne be akkor keverhetünk hozzá 2 evőkanál keményítőt, de szerintem ez nem szükséges.

3. Ha a krémünk kicsit kihűlt, akkor belekeverjük a kockákra vágott vajat, majd a mascarponét. Hűtőbe rakjuk, amíg elkészül a pite alapja.

4. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd a formánkba nyomkodjuk. Ha nem szeretünk gyúrmázni, akkor lisztezett deszkán kinyújtjuk és elegyengetjük. 190 fokos sütőben készre sütjük. Ha szép pitetésztát szeretnénk, akkor süthetjük vakon, bár én ezt elsumákoltam. :)

5. Ha kihűlt a tészta, elegyengetjük a krémet rajta és másnapig hűtőben tároljuk. Igazán következő napra fog megszilárdulni a krém, megpuhulni a tészta és válik majd könnyen szeletelhetővé.





Jó étvágyat hozzá! :) 

-fromJuci-

Tarte au citron avagy a tökéletes citromos pite számomra! Tovább
Blogkóstoló 10.

Blogkóstoló 10.

Igaz még nem vettem részt a Blogkóstolás játékon és most is lemaradtam a jelentkezésről, de hála a háziasszonynak, Kisildinek azt javasolta, hogy válasszak ki egy blogot és onnan csináljak meg egy receptet. Mivel régóta nem ettem feketeerdő tortát, így úgy döntöttem, hogy egy ilyen receptet keresek. Teller cakenél  meg is találtam. :)
Én nem tortaformában csináltam, mert elég volt nekünk a kis adag és még nem szereztem be 15 centis tortaformát, így egy gáztepsiben sütöttem ki a csokis piskótát és azt szeleteltem 4 felé, majd töltöttem meg.Azért nem került rá se tejszínhab,se marcipán, se csokiöntet mert így kérték! :) Nagyon finom lett és köszönöm a receptet Teller-cake-nek, hogy kipróbálhattam! :)



Hozzávalók a piskótához:

4 tojás
4 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor

Hozzávalók a meggytöltelékhez:

3 dl meggylé
1 csomag vaníliás pudingpor
6 dkg cukor
20 dkg meggybefőtt

Hozzávalók a tejszínes töltelékhez:

250 ml tejszín
1 cs. habfixáló
1 cs. vaníliás cukor




Elkészítése:

1. A tojásfehérjéket habbá verjük és közben hozzáadagoljuk a cukrot és a tojássárgáját egyenként.

2. A tojásos masszához kanalanként adagoljuk a lisztet, majd a kakaóport és összekeverjük.

3. Előmelegített sütőben (gázoson 2-es fokozat) készre sütjük.

4. A meggytöltelék hozzávalóit egy lábasban összekeverem és összefőzöm. Amikor már sűrű, akkor leveszem a gázról, kirakom egy tányérra, így gyorsabban kihűl.

5. A kész piskótát kiveszem, hagyom kihűlni, majd 4 felé szeletelem.

6. A habot felverem, amikor már kb. 3 perce verjük a habot, akkor rakjuk bele a fixálót és a cukrot majd még kevés ideig verjük olyan állapotúra amilyenre szeretnénk.

7. A piskótánk közepére rakjuk a meggyes tölteléket, köré a tejszínt, majd megint köré a meggyes réteget, majd a másik piskótalapot és így tovább!

Jó étvágyat hozzá! :)
Blogkóstoló 10. Tovább
Banános-barackos vaníliakrémmel töltött torta

Banános-barackos vaníliakrémmel töltött torta

Ezt a tortát a diplomaosztómra készítettem. Nem voltak nagy igényeim, csak az, hogy finom legyen. Tudtam, h vaníliakrémeset szeretnék és bele valami gyümölcsöt. Először barack helyett málnát szerettem volna, de most nem volt szerencsém, így maradt a barack. Könnyű, főzött vaníliakrém ami isteni finom. 1 estét pihentettem a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek! :)




A piskóta receptjét itt találjátok, míg a vaníliakrémét itt! A vaníliakrémre az egyik rétegben banánt a másik rétegben barackot raktam, ám más gyümölccsel is helyettesíthető vagy akár gyümölcs nélkül is fogyasztható, mert magában a krém is isteni! 






Jó étvágyat hozzá! :)
Banános-barackos vaníliakrémmel töltött torta Tovább
Vaníliakrém

Vaníliakrém

Próbáltam keresgélni olyan vaníliakrémet, ami nem pudingos és nem vajas. Ez a krém tökéletes! Az almás máktorta (2012 országtorta) tölteléke. 




Adag:

egy 24 centis torta megtöltésére és külső bevonására való mennyiség

Hozzávalók:

0,9 l tej
195 g cukor
105 g kukorica keményítő
5 db tojás sárgája

vanília aroma
450 g tejszínhab (30%-os)

Elkészítése: 

1. A keményítőt és a tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük. 


2. A maradék tejet a cukorral, a vanília aromával felforraljuk. Kevergetés közben hozzáadjuk a keményítős tojássárgás keveréket. Kicsit szilárdabb masszát kapunk a keményítő miatt. 

3. Kihűtjük, majd turmix géppel simára keverjük. 

4. A tejszínt felverjük, majd a kihűlt krémhez óvatosan hozzákeverjük.


Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -

Vaníliakrém Tovább
Sajtkrémes-karamellás-banános brownie

Sajtkrémes-karamellás-banános brownie

Imádom a csokis-banános kombinációjú süteményeket és a brownie az egyik favoritom, így gondoltam vegyítem a kettőt. Ezt spékeltem meg egy kis sajtkrémmel és karamellel, ami szintén a kedvenceim közé tartozik. :) A végeredmény pedig csodás! Igaz nem lehet elfogyasztani egy szeletnél többet egyszerre, annyira tömény de legalább több ideig elég lesz.. bár most fogom fogyasztani a második szeletet, úgyhogy lehet mégsem. A brownie mellé én nem fagyit tettem, hanem erdélyi házi áfonyalekvárt, ami nagyon nagyon finom! Egy szó mint száz... a borwnienak részemről nincsen párja! Jöjjön hát a recept! :)




Adag: 

22 cm átmérőjű tortaforma

Hozzávalók a tésztaalaphoz:

165 g vaj
200 g étcsoki (minél nagyobb a kakaótartalma, annál jobb)
3 tojás
2 tojássárgája
1 vaníliarúd (vagy 2 teáskanál vaníliakivonat)
165 g barnacukor
2 evőkanál finomliszt
1 evőkanál kakaópor
1 csipet só
1,5 db apróra vágott banán





Hozzávalók a sajtkrémhez:

225 g krémsajt (mascarpone vagy Philadelphiai)
1/2 dl cukor
1 tojás (vagy 2 tojássárgája)
3 evőkanál liszt

Hozzávalók a tetejére:

100 g karamell




Elkészítése:

1. A 20 dkg csokoládét felolvasztjuk a 165 g vajjal.

2. A tojásokat és a tojássárgáját a vaníliarúddal robotgépben elkezdjük verni, majd leállítjuk és a cukor felét hozzáöntjük. Utána újból elindítjuk, majd kicsit később a cukor másik felét is hozzárakjuk, majd fehéredésig verjük.

3. A felolvasztott csokit hozzáöntjük, majd beletesszük a 2 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál kakaóport, a csipet sót és finoman, lassan összekeverjük, majd a végén belekeverjük a banánokat.

4. Jól kikeverjük a sajtkrém hozzávalóit.

5. A tortaforma aljába teszünk csak papírt, majd ráöntjük a csokis massza 3/4-ét, arra a sajtkrémet, majd a csokis massza 1/4-ét és villával összehúzkodjuk majd a tetejére rakjuk a kis darabokra felvágott karamelleket.

6. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Fontos, hogy ne süssük tovább,mert akkor nem marad krémes a belseje!

7. Ha kivettük, kicsit hűlni hagyjuk, majd szeleteljük!







Jó étvágyat hozzá! :)

Sajtkrémes-karamellás-banános brownie Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil