Imádom a csokis-banános kombinációjú süteményeket és a brownie az egyik favoritom, így gondoltam vegyítem a kettőt. Ezt spékeltem meg egy kis sajtkrémmel és karamellel, ami szintén a kedvenceim közé tartozik. :) A végeredmény pedig csodás! Igaz nem lehet elfogyasztani egy szeletnél többet egyszerre, annyira tömény de legalább több ideig elég lesz.. bár most fogom fogyasztani a második szeletet, úgyhogy lehet mégsem. A brownie mellé én nem fagyit tettem, hanem erdélyi házi áfonyalekvárt, ami nagyon nagyon finom! Egy szó mint száz... a borwnienak részemről nincsen párja! Jöjjön hát a recept! :)
Adag:
22 cm átmérőjű tortaforma
Hozzávalók a tésztaalaphoz:
165 g vaj
200 g étcsoki (minél nagyobb a kakaótartalma, annál jobb)
3 tojás
2 tojássárgája
1 vaníliarúd (vagy 2 teáskanál vaníliakivonat)
165 g barnacukor
2 evőkanál finomliszt
1 evőkanál kakaópor
1 csipet só
1,5 db apróra vágott banán
Hozzávalók a sajtkrémhez:
225 g krémsajt (mascarpone vagy Philadelphiai)
1/2 dl cukor
1 tojás (vagy 2 tojássárgája)
3 evőkanál liszt
Hozzávalók a tetejére:
100 g karamell
Elkészítése:
1. A 20 dkg csokoládét felolvasztjuk a 165 g vajjal.
2. A tojásokat és a tojássárgáját a vaníliarúddal robotgépben elkezdjük verni, majd leállítjuk és a cukor felét hozzáöntjük. Utána újból elindítjuk, majd kicsit később a cukor másik felét is hozzárakjuk, majd fehéredésig verjük.
3. A felolvasztott csokit hozzáöntjük, majd beletesszük a 2 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál kakaóport, a csipet sót és finoman, lassan összekeverjük, majd a végén belekeverjük a banánokat.
4. Jól kikeverjük a sajtkrém hozzávalóit.
5. A tortaforma aljába teszünk csak papírt, majd ráöntjük a csokis massza 3/4-ét, arra a sajtkrémet, majd a csokis massza 1/4-ét és villával összehúzkodjuk majd a tetejére rakjuk a kis darabokra felvágott karamelleket.
6. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Fontos, hogy ne süssük tovább,mert akkor nem marad krémes a belseje!
7. Ha kivettük, kicsit hűlni hagyjuk, majd szeleteljük!
Jó étvágyat hozzá! :)