fromJuci

Nővér torta

Nővér torta

Ez a torta Gizus nővérnek készült. A kikötés annyi volt, hogy rózsaszín legyen. A belseje is így rózsaszín lett! :D Igazán csajos. :) A képről eldönthetitek, hogy örült -e a tortának avagy sem.. inkább az előbbire tippelnék! :)


A cupcake-k azért nincsenek már ott, mert azokat a fénykép előtt már elpusztították. :( :D



A tortaalap elkészítését és hozzávalóit megtaláljátok itt, a csokikrémet pedig itt



Nővér torta Tovább
Főzött csokikrém

Főzött csokikrém

Már sokféle csokikrémet olvastam és igazából egyik sem tetszett, míg meg nem találtam ezt a receptet. 

Szerencsére jól beletrafáltam és egy isteni krémet sajátítottam el hála Kricky anyukájának!


Adag

21-22 cm-es tortaforma


Hozzávalók a csokoládékrémhez

  • 2 tojás
  • 3 ek. kristálycukor
  • 5 ek. porcukor
  • 1 vanillin cukor
  • 3 dl tej
  • 5 ek. liszt
  • 2 ek. kakaópor
  • 125 gramm vaj

Elkészítése

1.  A 2 tojást a 3 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, közben egyenletesen beleszitáljuk a kakaóport és a lisztet.

3. Veszünk egy lábast és az elkészült egyveleget beletesszük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük, folyamatos kevergetés mellett. Az elkészült masszát lehűtjük és néha kézi habverővel átkeverjük.

4. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem,majd hozzáadom a csokis masszát és együtt robotgéppel átdolgozom.

Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -


Főzött csokikrém Tovább
Csajos csokis cupcake

Csajos csokis cupcake

Ezt a receptet Tündérsütitől (a cupcake-ek és cookiek királynőjétől) csentem, bár én csak simán csokisra csináltam meg! Az ízéről sajnos nem tudok nyilatkozni, mert egy ünneplő lány csapatnak csináltam a torta mellé kiegészítésnek ( bár azt hallottam, hogy finomak voltak! :)




Adag:

 6 db (bár én kikényszerítettem belőle 12-őt :D )

Hozzávalók a tésztaalaphoz:

100 g liszt
20 g kakaópor
130 g cukor
1 teáskanál sütőpor
csipet só
40 g margarin
100 ml tej
1 tojás
vanília aroma

Hozzávalók a frostinghoz:

2 dl habtejszín
3-4 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló
vanília aroma
ételszínező

Elkészítése:

1. A cukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást és a vanília aromát, majd a többi por állagú hozzávalót és utoljára a tejet. Jól elkeverjük őket.

2. Muffin kapszlikba rakjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 12-13 percig sütjük. 

3. Elkészítjük a frostingot. A tejszínt elkezdjük verni, majd miután 2-3 perc eltelt hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót és tovább verjük. Ha kellő állagú a habunk, belekeverjük a pár csepp vaníliát és az ételszínezőt.

4. A frostingot habnyomóba tesszük és ráformázzuk a cupcakekre, majd tetejüket szórócukorral díszítjük.




Jó étvágyat hozzá! :)




Csajos csokis cupcake Tovább
Meggyes pite

Meggyes pite

A telkünkön szedtem meggyet és gondolkoztam, hogy mit csináljak belőle. Imádom a rétest és a pitét is főleg meggyel! Szofikánál találtam meg ezt a receptet, ő előző nap készítette el. Nagyon jó a tésztájának az állaga, könnyű vele dolgozni és nagyon finom, porhanyós. Én kétszer annyi meggyből készítettem, mert a másik feléből rétest csináltam. :) A pite elég gyorsan elfogyott... na jó a rétes is. Úgy látszik ezt a két süteményt mindenki szereti! :)) A mennyiség egy gáztepsi felére elegendő, szóval ha valaki azzal szeretné sütni, akkor kétszer annyi alapanyagokkal dolgozzon! :)



Hozzávalók a tésztaalaphoz:


20 dkg liszt
12 dkg margarin
csipet só
1 tojás sárgája
1 teáskanál. sütőpor
1 evőkanál cukor
2 nagy evőkanál tejföl 

1 tésztára zsemlemorzsa

Hozzávalók a töltelékhez:

30 dkg meggy 
rumaroma, ízlés szerint
fahéj, ízlés szerint
2 evőkanál cukor
1 púpozott evőkanál keményítő

A tészta tetejére 1 tojásfehérje


Elkészítése:

1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalót hozzáadjuk és tésztává gyúrjuk.

2. A tésztát fél órára hűtőbe rakjuk, kivesszük és két egyenlő részre osztjuk.

3. Mindkét részt lisztezett deszkán kinyújtjuk, az egyik lesz a piténk alja a másik pedig a teteje.

4. Vajazott, lisztezett formába rakjuk a tészta egyik részét, rászórjuk a zsemlemorzsát.

5. Közben elkészítjük a tölteléket. A meggyet cukorral, fahéjjal, rumaromával ( vagy rummal) feltesszük a tűzhelyre és összeforraljuk.

6. Egy pohárba kiveszünk körülbelül 1 decinyit és abba rakjuk a keményítőt, majd jól kikeverjük és visszaöntjük a tűzhelyen lévő meggyünkhöz és addig kevergetjük amíg kicsit nyúlós-kocsonyás nem lesz.

7. Ha elkészült, akkor ráöntjük a tésztánkra, majd a tetejét megszórjuk cukrozott fahéjjal és rárakjuk a tésztánk másik felét.

8. Megszurkáljuk villával, majd lekenjük tojásfehérjével.

9. Előre melegített sütőben 175 fokon 35-40 percig sütjük.



Jó étvágyat hozzá! :)


Meggyes pite Tovább
Non plus ultra

Non plus ultra

Tiszamamám által elkészített egyik kedvenc süteményem, ám még sose próbáltam ki, mindig csak az övéből csemegéztem! Emlékszem, hogy mindig vártam mikor lesz már kész az első adag és csodálkoztam, hogy a tojásfehérje nála mindig olyan szépen csúcsosodott! Nemrég Szofika is elkészítette a non plus ultrát és akkor kellőképpen megkívántam, erőt vettem magamon és el is készítettem. Igaz nem olyan lett, mint a nagymamámé... sose lesz olyan, de finom volt! :) Én nem ragasztottam össze egyet-egyet, hanem simán a tésztára raktam a lekvárt, majd arra a tojásfehérjét! Ebből az adagból 1 gáztepsinyi jön ki! :)




Hozzávalók a tésztaalaphoz:

10 dkg liszt
10 dkg margarin
vanilia aroma
1 tojás sárgája
3 dkg porcukor
fél citrom reszelt héja

Hozzávalók a tetejére:

sárgabarack lekvár
1 tojásfehérje
10 dkg porcukor
pár csepp citromlé




Elkészítése:

1. A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk és hűtőben 1 órát pihentetjük.

2. Közben a tojásfehérjét a porcukorral, citromlével kemény habbá verjük.

3. A tésztát a hűtőből kivéve lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kis pálinkás pohárral szaggatjuk.

4. Mindegyik kis kör alapú tészta tetejére lekvárhalmokat teszünk és annak a tetejére evőkanállal a tojásfehérjét.

5. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha elkezd az alap barnulni és a lekvár bugyogni, akkor kivehetjük.





Jó étvágyat hozzá!




Non plus ultra Tovább
Kovászos uborka

Kovászos uborka

Imádom a kovászos uborkát... mindig alig várom, hogy nyár legyen, meleg és érjenek az uborkáink a telkünkön! Amint beköszöntött a jó idő és elkezdtek érni az uborkák mindig kérdezgettem apát,h milyenek, már elég nagyok?! Aztán egyszer csak beállított egy vödör uborkával! :)))) Így neki is estem egy jó adag kovászos uborka készítésének!
Eddig sose sikerült roppanósra, mindig kicsit plöttyedt lett, de így is szerettem. Sok helyen olvastam róla, hogyha krumplit teszünk kenyér helyett a tetejére, akkor roppanós marad az állaga, így kipróbáltam. És tényleg csak úgy roppan a fogam között, el sem hittem, egyszerűen mennyei! :) Kár, hogy anyáéknál csináltam, mert mire beérett és eljutott hozzám... 5 darab maradt belőle! :))) Íme a recept egy 5 literes üveghez!




Hozzávalók:

3,5 kg uborka
2,5 l víz
só (1 evőkanál/liter)
1 fél evőkanál ételízesítő
bors
4-5 gerezd fokhagyma
kapor
1 közepes méretű krumpli




Elkészítése:

1. Egy lábasban rakjuk oda forrni a 2,5 liter vizet a sóval, az ételízesítővel és a borssal.

2. Közben mossuk meg az uborkákat és dörzsöljük le a szúrókáikat. Az uborkák két végét vágjuk le, majd vágdossuk be őket és rakjuk az üvegbe.

3. Ha felforrt a vizünk, akkor öntsük rá az uborkákra, majd dobáljuk bele a fokhagymákat, a tetejére a krumplit szeletelve és a legeslegtetejére a kaprot.

4. Az üvegre rakjunk egy kis tányért és nehezéket, majd tegyük napos helyre és 3 nap múlva fogyaszthatjuk is! :)




Jó étvágyat hozzá! :)


Kovászos uborka Tovább
Hawaii pizza

Hawaii pizza

Régóta kísérletezek pizzatésztákkal, de valahogy sosem jött össze idáig és hagytam is egy darabig. De végre kész a tökéletes recept, csak vigyázni kell, hogy ne süssük sokáig, mert akkor egy kicsit kemény lesz a tésztája. A szósz is rá házi, nem a boltban kapható pizzakrém és sokkal finomabb is! A pizzához használhatunk különböző feltéteket, én most az ananász-csirkemell kombinációt alkalmaztam! Ebből az adagból egy nagy gáztepsinyi vagy pedig kettő kör alakú pizza jön ki, ha vékonyra nyújtjuk! :)




Hozzávalók a pizzatésztához:

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 evőkanál só
1/2 evőkanál oregáno
bors
1 kiskanál cukor
3 dl langyos víz
3 evőkanál olaj

Hozzávalók a pizzaszószhoz:

fél rész házi szósz és fél rész bolti, de lehet 2 kis konzerv sűrített paradicsom is
1 kisebb fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1/2 kiskanál oregáno 
csipet bazsalikom
bors
1-2 kiskanál cukor
3 evőkanál olaj

Hozzávalók a feltéthez:

fél konzerv ananász
20 dkg csirkemell sonka
hagymakarikák
40 dkg reszelt sajt 


 

Elkészítése:

1. A lisztet beletesszük egy nagy tálba, hozzáadjuk a sót, az oregánót, a borsot. Az élesztőt langyos vízben, kis kanál cukorral felfuttatjuk majd a liszt közepébe öntjük, majd hozzáadjuk az olajat is.

2. Összedagasztjuk vagy géppel, vagy kézzel. A tésztánk akkor lesz jó, ha szépen elválik a táltól és kicsit hólyagosodik.

3. Letakarjuk, meleg helyre rakjuk és 45 percig kétszeresére dagasztjuk.

4. Eközben megcsináljuk a szószt. A hozzávalókat összekeverjük egy kis fazékban, majd a tűzhelyre rakjuk, összefőzzük. Ha rottyan akkor kész is.

5. A feltét hozzávalóit felszeleteljük.

6. A tésztánk megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk. Én néha úgy csináltam ahogy a lángos szoktam, felemeltem és közben hagytam kicsit nyúlni, így sokkal vékonyabb lesz a tésztája.

7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjünk a szósszal, majd a feltéteket elegyengetjük rajta.

8. 220 fokon (alul-felül sütés), 200 fokon (légkeveréses) 20-25 perc alatt készre sütjük.




Jó étvágyat hozzá! :)

 
Hawaii pizza Tovább
Meggyes-túrós süti

Meggyes-túrós süti

Ooo, hogy én milyen kis torkos vagyok! Meg sem vártam,h kihűljön a sütemény, már szerettem volna érezni az ízét, így nem sikerültek túl jól a fotók, mivel még nem szilárdult meg úgy a túró, hogy szép szeleteket tudjak vágni! De sebaj! Az íze megérte a mohóságomat! :)

A receptet pedig innen szereztem! 




Hozzávalók:

10 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
25 dkg túró
1 citrom reszelt héja
4 dl tej (szerintem elég kevesebb tej is, mert a túró amúgy is ereszti a levét)
25 dkg liszt
2 kk sütőpor
meggy ízlés szerint (ismét friss meggyel dolgoztam, amit fahéjjal cukorral felrottyantottam)

Elkészítése:

1. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadagoljuk a tojásokat.

2. Belereszeljük a citromhéjat, majd belerakjuk a túrót és a tejet.

3. A masszához adjuk a lisztet és a sütőport, majd kézi mixerrel kicsit átkeverjük.

4. A meggy felét a masszába keverjük majd a másik felét a tetejére rakjuk.

5. 200 fokon sütőpapírral kibélelt tepsiben 40 perc alatt készre sütjük (azért nézzük meg villával,hogy jó-e már a tésztánk!)






Jó étvágyat hozzá! :)


Meggyes-túrós süti Tovább
Kefires lángos

Kefires lángos

A nyárról nekem mindig a lángos és a Balaton jut eszembe. A kedvencem a fokhagymás alapon sajt és tejföl, bár szerintem az emberek 80%-a ezt preferálja. :) Ezt a tésztát 3-4 napig is tárolhatjuk a hűtőben és mindig elég csak annyit elkészíteni, amit éppen megkívánunk vagy a kis családunk megkövetel tőlünk! Induljon hát a lángos-party! :) 






Hozzávalók:

70 dkg liszt
1 csomag száraz élesztő
1 teáskanál só
1 kávéskanál cukor
2 tojás
2 evőkanál olaj
40 dkg kefír

Feltétnek:

olajba paszirozott fokhagyma
reszelt sajt
tejföl




Elkészítése:

1. A hozzávalókból tésztát dagasztunk.

2. Ha aznap szeretnénk fogyasztani belőle, akkor 40 percig kelesztjük, ha később akkor egy nagy tálba rakjuk, lefedjük és be a hűtőbe! A nagy tál fontos mert nagyon meg fog kelni a tészta és félő,hogy ki fog folyni.

3. Sütés előtt olajos késsel kis bucikat tépünk majd formázzuk őket és 3 cm-es olajban megsütjük.




Jó étvágyat hozzá! :)
Kefires lángos Tovább
Kekszes brownie

Kekszes brownie

Már régóta ki szerettem volna próbálni a brownie-t, de mindig elmaradt... amíg meg nem láttam az egyik kedvenc chefemnél a paprika tévén, amint elkészíti. Agyon dicsérte, így én is úgy gondoltam, hogy kipróbálom. És tényleg bitang jó!!! A külseje roppanós, a belseje krémes. Bárcsak most is lenne egy tálcával előttem! :) Csatolok nektek hozzá egy videót is! :)

Itt pedig az egyik kedvenc chefem, Lorraine Pascale!




Hozzávalók:

165 g vaj
200 g étcsoki (minél nagyobb a kakaótartalma, annál jobb)
3 tojás
2 tojássárgája
1 vaníliarúd (vagy 2 teáskanál vaníliakivonat)
165 g barnacukor
2 evőkanál finomliszt
1 evőkanál kakaópor
1 csipet só
154 g kakaós keksz

Elkészítése:

1. A 20 dkg csokoládét felolvasztjuk a 165 g vajjal.

2. A tojásokat és a tojássárgáját a vaníliarúddal robotgépben elkezdjük verni, majd leállítjuk és a cukor felét hozzáöntjük. Utána újból elindítjuk, majd kicsit később a cukor másik felét is hozzárakjuk, majd fehéredésig verjük.

3. A felolvasztott csokit hozzáöntjük, majd beletesszük a 2 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál kakaóport, a csipet sót és finoman, lassan összekeverjük.

4. Beletördeljük a keksznek a felét, majd egy sütőpapírral kibélelt kb 20x20-as tepsibe öntjük és a maradék kekszet a tetejére rakjuk.

5. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Fontos, hogy ne süssük tovább,mert akkor nem marad krémes a belseje!

6. Ha kivettük, kicsit hűlni hagyjuk, majd a tetejét beporcukrozzuk és szeleteljük!




Jó étvágyat hozzá! :)





Kekszes brownie Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil