Igaz még nem vettem részt a Blogkóstolás játékon és most is lemaradtam a jelentkezésről, de hála a háziasszonynak, Kisildinek azt javasolta, hogy válasszak ki egy blogot és onnan csináljak meg egy receptet. Mivel régóta nem ettem feketeerdő tortát, így úgy döntöttem, hogy egy ilyen receptet keresek. Teller cakenél meg is találtam. :)
Én nem tortaformában csináltam, mert elég volt nekünk a kis adag és még nem szereztem be 15 centis tortaformát, így egy gáztepsiben sütöttem ki a csokis piskótát és azt szeleteltem 4 felé, majd töltöttem meg.Azért nem került rá se tejszínhab,se marcipán, se csokiöntet mert így kérték! :) Nagyon finom lett és köszönöm a receptet Teller-cake-nek, hogy kipróbálhattam! :)
Hozzávalók a piskótához:
4 tojás
4 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
Hozzávalók a meggytöltelékhez:
3 dl meggylé
1 csomag vaníliás pudingpor
6 dkg cukor
20 dkg meggybefőtt
1 csomag vaníliás pudingpor
6 dkg cukor
20 dkg meggybefőtt
Hozzávalók a tejszínes töltelékhez:
250 ml tejszín
1 cs. habfixáló
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítése:
1. A tojásfehérjéket habbá verjük és közben hozzáadagoljuk a cukrot és a tojássárgáját egyenként.
2. A tojásos masszához kanalanként adagoljuk a lisztet, majd a kakaóport és összekeverjük.
3. Előmelegített sütőben (gázoson 2-es fokozat) készre sütjük.
4. A meggytöltelék hozzávalóit egy lábasban összekeverem és összefőzöm. Amikor már sűrű, akkor leveszem a gázról, kirakom egy tányérra, így gyorsabban kihűl.
5. A kész piskótát kiveszem, hagyom kihűlni, majd 4 felé szeletelem.
6. A habot felverem, amikor már kb. 3 perce verjük a habot, akkor rakjuk bele a fixálót és a cukrot majd még kevés ideig verjük olyan állapotúra amilyenre szeretnénk.
7. A piskótánk közepére rakjuk a meggyes tölteléket, köré a tejszínt, majd megint köré a meggyes réteget, majd a másik piskótalapot és így tovább!
Jó étvágyat hozzá! :)