fromJuci

Ismerjük meg egymást!

Ismerjük meg egymást!

A játékot Szera indította útjára. Annyi a lényege, hogy aki nálunk kíváncsiskodik belinkeljük és elárulunk magunkról 7 kis titkot, majd kiválasztunk mi is 7 bloggert akikről meg szeretnénk tudni apró dolgokat. A kiválasztott játékosoknak szóljunk, hogy őket választottuk, így nem fog megakadni a játék.


Engem először Dina, a Dina világa- Marcipánia alkotója majd RedCountry háza tája és Culin'Art választott ki. :)
 Köszönöm lányok, hogy rám gondoltatok! :))

A 7 személyes dolog rólam:

1. Szeretem a virágokat, illatokat. Ha meglátok egy szép növényt és megszagolom, fel tudja dobni az egész napomat. Nem csak a különleges növények vonzanak, a kedvenc virágom a pipacs. :) Annyira gyönyörű amikor beborítja a domboldalakat, mezőket. Régen virágkötő szerettem volna lenni. Ha egyszer nagy leszek és tudok majd cukorból virágokat kötni, akkor akár én is virágkötő lehetek majd, nemde?! :)


2. Imádom az állatokat. Kiskoromban a 2 szendvicsemből mindig megtartottam 1-et, hogyha haza fele találkozok egy kóbor állatkával, akkor meg tudjam etetni.. nem egyszer volt olyan, hogy üldöztem a kutyát,h: egyééél! :D Egyszer pedig a saját házuk elől vonszoltam haza magammal egy debella morgót és magamnál tartottam. Egész este hívogattam a számot a bilétáján, majd felvették hajnal 2kor és közölték, hogy a házuk elől vittem el, megesik az ilyen! :D Most van két kis szerelmem: Sir Francis Pumukli, a kadúrom és Lady Bundi a kis pulink. :) 


3. Túl nagy igazságérzettel és őszinteséggel rendelkezem, ami néha bántó. Valljuk be a mai világban inkább a képmutatás a jellemző és a másik kibeszélése. Valahogy ez nem az én szakterületem. Ha valami nem tetszik, vagy van véleményem sajnos, nem sajnos ennek hangot is szoktam adni. Tanulnom kéne hogy kicsit lágyítsak a stílusomon. Amiért nem tudok a kétszínű, simlis dolgokhoz mosolygós fejet vágni elég megosztó személyiség vagyok. Vagy szeretnek vagy utálnak.


4. Nagy szívem van, sokszor magam elé helyezem az embereket és állandóan kedveskedni akarok azoknak, akiket szeretek. Képes vagyok az utolsó forintjaimat is másra költeni, csak lássam az arcán, hogy boldog és örül. Jobban szeretek adni, mint kapni. :)


5. Szeretem a matekot. 8 évig matek speces voltam, ami azt jelentette hogy sokkal több óraszámban tanultam ezt a tárgyat, a fősulin is sok matekos tárgyam volt és a cukrász suliban sem maradhatott ez el. Nem szeretek magolni, időpazarlásnak tartom. Minek üljek valami fölött és biflázzam be, ami lehet h 1 héttel később már nem is marad meg a fejemben. A matekot megértettem, megoldottam. Sőt azt is szerettem, hogy néha másként gondolkodtam mint a többiek, így más úton, de én is eljutottam a helyes megoldáshoz. :)

6. Szeretem az ízeket, imádok enni. Van hogy éjfélkor akkora zabálásokat rendezek hogyha meglátna bárki, szerintem sírna... de remélem, hogy örömében! :D Egész nap majszolok valamit... ha nincs mindig sós rágcsálnivaló és valami édesség a közelemben akkor rámtör a pánik, egész nap szomorú vagyok és hisztérika! :D Igazából azon gondolkodtam,h nincs is zabálós képem... ez hogy lehet?!


7. Érdekes ez a 7-es pont. A 7 a szerencseszámom, de nem tudom hogy miért. Kicsiként eldöntöttem, hogy ez lesz és kész. Azóta hozott már nekem párszor örömet. Államvizsgán a 7-es tételt szerettem volna húzni, beszugeráltam és kihúztam. Nagy volt ám az boldogság! :) És nem mellesleg 7 évig zongoráztam is! :)


+1: Imádom a régi autókat, a 20as éveket és megrögzött hajós-matróz fan vagyok. :)


A hét blogger, akiket kinéztem magamnak, mert kíváncsi vagyok a 7 személyes apróságukra:


Ismerjük meg egymást! :)









Ismerjük meg egymást! Tovább
Narancsos sajttorta, fromJuci 1 éves lett!

Narancsos sajttorta, fromJuci 1 éves lett!


Ma 1 éves a fromJuci... sose gondoltam, hogy én valaha blogolni fogok, azt meg végképp nem, hogy gasztro sütis "oldalam" lesz. Úgy dajkálom őt, mintha a saját gyermekem lenne, mivel az is. :) Sokat köszönhetik neki... új ismerősöket, barátságokat és egy új hobbit, elfoglaltságot. A blog által nagyon sok kedves embert ismerhettem meg, akiknek ugyanaz az érdeklődésük és mániájuk, mint nekem... a konyha.. a sütizés, a kreativitás, az alkotás. Remélem hogy nagyon sok ilyen kis születésnapom lesz még, a mostani ismerősi, barátsági szálak megmaradnak és majd mindig új és új dolgot mutathatok meg az oldal kedvelőinek... ezáltal ők is egy picit otthonukba tudják csempészni fromJucit. :)

A mai jeles napra egy olyan tortát készítettem el, amit még soha nem próbáltam, pedig nem egy ördöngősség és isteni finom! A receptet Sütit akaroktól csentem, bár végeztem rajta egy-két átalakítást. Az eredeti receptet itt találjátok! :)

A krétatáblámért pedig külön köszönet Biának! Ő egy egyedi kis tábla, csak a fromJucinak! :) Ha ti is szeretnétek táblát, vagy akár tortatálat akkor keressétek őt itt!




Adag: 

18 cm-es tortaformányi

Hozzávalók a kekszréteghez:

150 g zabkeksz
75 g vaj

Hozzávalók a krémhez:

250 g mascarpone krémsajt
100 ml joghurt (nekem aloe verás volt :) )
75 g cukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 mokkáskanálnyi vanília aroma
2 evőkanál liszt
1 narancs héja és leve
1 nagy tojás


Elkészítése:

1. A sütőt 165 fokra kapcsoljuk. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd rá a formát, mert a vaj ki fog folyni. A kekszet húsklopfolóval morzsásítjuk, a vajat megolvasztjuk majd összekeverjük és belenyomkodjuk a formába és 10 percig sütjük, majd kivesszük.

2. A krémsajtot, a johgurttal a kétféle cukorral, az aromával összekeverjük robotgépben, majd hozzáadjuk a lisztet, a narancs héját és levét majd végül a tojást és a kekszrétegünkön eloszlatjuk.

3. Az így kapott kis tortánkat 125 fokon 45-50 percig sütjük. Akkor jó ha a széle már kicsit elvált, de a közepe remegős. Hűlés következtében az meg fog szilárdulni. Amíg forró, addig célszerű gyorsan körbevágni és a formában hagyni, így nem fog a teteje szétrepedni. 1 estét várjunk vele, majd másnap díszítsük.

4. A tetejére húztam egy vékony narancszselé réteget, ami narancsnak a levéből, cukorból és zselatinból tevődik össze,majd ezt megspékeltem egy kis étcsokival.


Jó étvágyat hozzá! :)


Narancsos sajttorta, fromJuci 1 éves lett! Tovább
Indiáner felvert

Indiáner felvert


A cuki suliban tegnap 3 féle süteményt készítettünk el: a mignont, a bambi csemegét és az indiáner felvert. Mindenki kapott 1-1 sütit és azt kellett kiviteleznie. Én az indiáner felvertet kaptam. Ilyen édességet még nem is kóstoltam. Az elején nem örültem,h őt kaptam.. de aztán amikor láttam a kis sütiket a végén, akkor már csillogott a szemem és megérte elkészíteni. Szeretem a cuki sulit, mert a Mesteremtől mindig tanulok új és új technikákat és még azt is szeretem hogyha rám szól, mert tanít. :)



Az indiáner rövid története: "

Pálffy Ferdinánd figyelemmel kísérte Európa színházi életét, így értesült arról, hogy egy indián artista járja Európa metropoliszait, s mindenütt meghódítja a közönséget csodás mutatványaival. Ennek örömére a gróf magához rendelte szakácsát, s meghagyta neki, hogy az első előadás estéjére találjon ki valami olyan édességet, amelynek a színe hasonlítson az indián művész arcbőréhez. Ekkor eszelte ki a szakács az indián fánkot. Amikor az első példányokat bemutatta, s a gróf megízlelte, tapsolt örömében. Majd megkérdezte konyhamesterét, hány segítőre van szüksége, mert ebből az újdonságból annyit kell készíteni, illetve gyártani, hogy a színház minden látogatója a belépéskor ingyen kapjon egyet. A kocsideréknyi fánk el is készült idejében, s a közönségnek annyira ízlett, hogy amíg fogyasztotta, csaknem megfeledkezett a színpadon szereplő művészről. " forrás: itt!


Adag:

10 db

Hozzávalók a tésztához:

3 tojás
60 g átszitált liszt
50 g cukor
15 g víz

Hozzávalók a töltelékhez:

400 ml tejszín
10 g zselatin (50 g víz)
30 g porcukor

Hozzávalók a burkolathoz:

100 g barackíz
100 g cukor

50 g étbevonó
300 g fondant


Elkészítése: 

1. Elkészítjük a tésztánkat. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a vízzel és a liszt kis részével tejföl sűrűségűre keverjük. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük (fontos a kemény hab, a tészta állagára nézve).

2. A tojássárgás masszához hozzákeverjük a felvert fehérjét, majd a maradék lisztet.

3. Habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt lemezre félgömb alakokat nyomunk (20db-ot), majd 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Mivel ez egy különleges felvert ezért gőzmentes sütőben kell sütnünk, ami annyit tesz, hogy egy fakanállal kitámasztjuk a sütő ajtaját.

4. Amikor már a félgömbök szép barnára sültek, kivesszük őket és hagyjuk hűlni.

5. Ezután a külső burkolat következik. A barackízt a cukorral felforraljuk, majd bekenjük vele a süteményünk tetejét és hagyjuk megszáradni.

6. A fondantot megmelegítjük (minimum 40 fokos hőmérsékletűre) és belekeverjük az étcsokit, majd egy villa segítségével a gömböket belemártjuk és rácsra helyezzük őket, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges máz.



7. Míg száradnak, elkészítjük a tölteléket. A tejszínhabot felverjük, hozzáadjuk a porcukor és a feloldott zselatint (nem az összeset). Csillagcsöves zsákba töltjük.

8. Az alsó félgömböknek egy kis darabkáját levágjuk, hogy megálljanak, kapszlikba tesszük őket (10db-ot), két sornyi habot nyomunk rá, majd rárakjuk a tetejüket.


Itt pedig a tegnapi órán készült többi süti! 

Jó étvágyat hozzá! :)


Indiáner felvert Tovább
Ribizlilekváros piskótatekercs

Ribizlilekváros piskótatekercs

Nem csak tortákat, cupcakeket, sütinyalókákat díszíthetünk, hanem a piskótatekercset is fel tudjuk dobni 1-1 mintával. Lehet ez felirat, maci forma, szivecske vagy csak egy sima minta más színnel és máris hangulatosabb lesz a tekercsünk. Tölteléknek nem krémet raktam most bele, hanem házi lekvárt.

A videós segítségem itt található. :)


Hozzávalók a díszítéshez:

1 tojásfehérje
3 dkg porcukor
3 dkg vaj
4 dkg átszitált liszt
ételfesték

Hozzávalók a piskótához:

5 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
csipet só

Hozzávalók a tölteléhez:

1 közepes üvegnyi lekvár


Elkészítése:

1. Először elkészítjük a külső díszítést. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét, a lisztet és az ételfestéket.

2. A/4-es papírra rajzolunk, vagy nyomtatunk sablont, amit a sütőpapír alá rögzítünk. A masszánkat habzsákba vagy zacskóba adagoljuk (ebben az esetben vágunk rajta megfelelő méretű lyukat) és a sablonunkat elkezdjük szépen végig rajzolni a krémmel.

3. Ha elkészültünk, akkor hűtőbe rakjuk, hogy megszilárduljon.

4. Most jön a piskóta. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét felverjük az egy csipet sóval és a cukor 1/3-val, majd közben hozzáadagoljuk a cukor 2/3 részét és a tojásokat egyenként. A legvégén a lisztet, de azt fakanállal gyors mozdulatokkal keverjük hozzá.

5. A hűtőben lévő külső díszt kivesszük, rárakjuk a tepsire, majd ráöntjük a piskóta masszánkat. Úgy adagoljuk, hogy a mintánk fölött ne nagyon kelljen fakanállal vagy bármivel belepiszkálni, mert felszakíthatjuk a szép kis rajzunkat. Az így elkészült piskótát 15 percig sütjük, de ezt ellenőrízzük tűpróbával, mivel nem mindenkinek egyforma a sütője. :)

6. Kivesszük, gyorsan leszedjük róla a papírt, nehogy ráragadjon, majd megtöltjük lekvárral és feltekerjük. Megvárjuk míg kihűl és szeletelve tálaljuk.



Jó étvágyat hozzá! :)

- fromJuci -

Ribizlilekváros piskótatekercs Tovább
Mandarinos tejberízs nutellával

Mandarinos tejberízs nutellával

Tegnap fánkot szerettem volna csinálni, aztán olyan sokáig hezitáltam meg hát ugye Ukrajnában bezártak a kastélyba így úgy gondoltam hogy csinálok egy egyszerű kis tejberízst ami gyorsan megvan. Nem volt citrom, így mandarin héjával tubróztam fel, szerintem finom ízhatású lett és puha is lett, nem kőkemény.. volt már, hogy tejberízsnek olyat ettem, azt annyira nem szeretem. :D 


Adag:

2 borospohárnyi

Hozzávalók:

1,5 dl rízs
3 dl víz
3 dl tej
mandarin
fahéj
cukor
vanília aroma
nutella
két csipet só
pici vaj



Elkészítése:

1. A rízst mossuk át, majd egy fazékba öntsük bele, rá a vizet és kavargassuk addig, amíg el nem forr a víz róla, majd sózzuk meg.

2. Öntsük hozzá a tejet, a cukrot és kevergessük. Fontos, hogy ne hagyjuk hogy felszívja az összes tejet, mert akkor egy kemény rízstömeget kapunk. Hagyjuk hogy maradjon egy kis tej, amit később felvehet a rízs.

3. Adjuk hozzá a mandarin reszelt héját, a vanília aromát, a fahéjat és a vajat.

4. Rétegezzük egy pohárba rízs-nutella-mandarin cikkek kombinációjaként.


Jó étvágyat hozzá! :)
Mandarinos tejberízs nutellával Tovább
fromJuci első születésnapi zsúrja!

fromJuci első születésnapi zsúrja!

Olyan gyorsan pereg az idő. Sose gondoltam volna pár éve, hogy sütizni fogok, azt pedig még kevésbé sem, hogy blogot írni. Olyan sok jót és kedvességet kaptam/kapok az olvasóimtól és a blogger kollégáktól, hogy szavakba önteni azt nem lehet! Nagyon sokat jelent számomra az én kicsi blogom aminek nemsokára születésnapja lesz, így szeretnélek Téged is meginvitálni fromJuci első születésnapi zsúrjára!

A rajzocskát rólam pedig köszönöm Tündérsütinek! :)


Beküldési határidő:

2014. január 23. 24:00

A sütik receptjeinek elküldési helyszínei:

e-mail: judit.melykuti@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/fromJuci

A játék menete:

Szeretném hogyha a zsúrra sütnétek valami finomságot (lehet sós vagy édes), készítenétek valami koktélt avagy salátát, szendvicseket... amik egy party fő kellékei és lefotóznátok, majd társítanátok hozzá receptet (akinek van blogja, ő a linket).
Nem kérem, hogy tőlem süssetek.. olyan sütit készítsetek, amit szívesen hoznátok a zsúrba és megkínálnátok vele a többieket. Lehet olyan képet is készíteni, amin Ti vagytok rajta a sütivel és éppen hozzátok be nekem az ajtón... :D


Olyan jó lenne, ha összegyűlhetnénk virtuálisan, megkóstolnánk mindenki kedvencét, majd csörögnénk egy jót!


A blog tényleges születésnapja január 24. Azért adtam meg 23-ai dátumot, mert 24-én fogom összegezni a beküldött sütemények receptjeit,fotóit és 20:00-kor fogom közzétenni.


Süssünk egy jót, igyunk kedvünkre és lambadázzunk!


Jajjj úgy izgulok! :) :)
fromJuci első születésnapi zsúrja! Tovább
Kardamomos-marcipános dupla csokis brownie

Kardamomos-marcipános dupla csokis brownie

Nagymamám 82. születésnapját ünnepelte 6-án. Nem tortát sütöttem neki, hanem egy csodálatos browniet. :) Először egy simának készült, de aztán kicsit felturbóztam, így lett belőle az, ami! :D Nyammm receptjét használtam alapként. Eddig mindig Lorraine Pascale receptjét alkalmaztam, de úgy gondoltam, hogy kipróbálok mást is. Nyammm receptje is nagyon tetszik, de valamiért nekem L.P.-hez jobban húz a szívem, talán azért is mert tőle próbáltam ki elsőként browniet és az én ízvilágomhoz közelebb áll. Jobban tapad a szájpadlásra és az állaga is másabb. Itt megtaláljátok azt a receptet, ahogyan én mindig szoktam csinálni (keksz helyett lehet pakolni bele bármit)!
Adag:

20x20as tepsi


Hozzávalók:


150 g narancsos étcsokoládé 
3 ek. kakaópor
150 g vaj
150 g cukor
1 tk vanília kivonat
3 tojás
100 g liszt
1 tk kardamom


csipet só
marcipán

csokoládé kockák



Elkészítése:

1. A sütőt melegítsük elő 165 fokra, a tepsit béleljük ki sütőpapírral.

2. A csokoládét és a vajat vízgőz fölött megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a kakaóport.

3. A cukrot a tojással fehéredésig robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát, a kardamomot, a folyós csokoládét és végül adagonkét hozzákeverjük a lisztet és a sót.

4. A marcipánt almareszelővel a tésztába reszeljük, jól elkeverjük, majd beleöntjük a tepsinkbe és a tetejét megszórjuk csokoládé kockákkal.




Jó étvágyat hozzá! :)

Kardamomos-marcipános dupla csokis brownie Tovább
Házi raffaello áfonyával

Házi raffaello áfonyával

Ismét kókusz, de itt társul a túróval is. Házi raffaello tejpor nélkül. Érdemes kétszer annyi adaggal kezdeni, mint akartuk, mert gyorsan fogy. Közepébe mogyorót is rakhatunk, én ezt áfonyával helyettesítettem, hogy még különlegesebb legyen. 
Barátnőmnek készült ajándékba ez a kis gasztroajándék, a londoni hazatérésének örömére. Így ha elfogyasztotta a kis gömböket, a dobozkát használhatja konyhai kelléknek. Sütizésem lévén mi mást dekupázsolhattam volna rá, mint cupcakeket. :)
A receptet pedig köszönöm a Nővéreknek ismét (Szofikának és Ildónak). :)



Adag:

15 nagy gömb

Hozzávalók:

25 dkg félzsíros tehéntúró
15 dkg porcukor
12 dkg kókuszreszelék
pár csepp vanília aroma
15 szem héjas mogyoró / áfonya / mandula



Elkészítése:

1. A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a porcukrot és keverjük el.

2. Utána adagoljuk hozzá a kókuszreszeléket, majd csepegtessük bele a vaníliát és jól dolgozzuk össze.

3. Formáljunk belőlük golyókat, rakjunk a közepébe magvakat, majd hempergessük meg őket kókuszban.

4. Pakoljuk hűtőbe pár órácskára, így jobban megdermednek és könnyebben fogyasztható lesz.


Jó étvágyat hozzá! :)


Házi raffaello áfonyával Tovább
Házi bounty

Házi bounty

Kókusz imádóknak kötelező, de főleg a Bounty fanoknak! Amikor ildi KOKKInál megpillantottam a receptet, tudtam hogy valamikor el fogom készíteni. Ami késik, nem múlik.. megcsináltam és isteni finom lett! Szerintem jobb, mint a bolti.. bár én mindig ezt mondom, mert sokkal jobb házi készítésű csokikat enni, hiába kerül több időbe az elkészítésük. Én nem egyenként mártogattam őket, hanem csak nyakon öntöttem a tetejét tejcsokival, majd csíkoztam rá pár fehéret. Nem kell sütni, csak a dermesztést kivárni, szeletelhető és fogyasztható - 1 perc alatt az összeset! :D 


Adag:

24x24-es tepsinyi

Hozzávalók:

2 dl tej
10 dkg cukor
1-2 teáskanál vanília aroma
8 dkg vaj
1 csipet só
2 ek búzadara
12-14 dkg kókuszreszelék

200 g tejcsokoládé + 3-4 kocka fehércsoki


Elkészítése:

1. Egy lábasban közepes lángon kezdjük el melegíteni a tejet, cukrot, sót, vanília aromát és vajat. Ha elolvast a vajunk, adjuk hozzá a búzadarát, majd így is főzzük pár pillanatig.

2. Végezetül keverjük hozzá a kókuszreszeléket. Egy közepesen kemény masszát kell kapnunk, amit még tudunk keverni. 

3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsük bele a kókuszos masszát, hűtsük ki, majd rakjuk éjszakára hűtőbe.

4. Másnap a tejcsokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, öntsük rá a kókuszos alapra. Ha kicsit hűlt, akkor csíkozzuk a fehér csokoládéval.

5. Ha mindkét csokoládénk megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük kockákra.


Jó étvágyat hozzá! :)
Házi bounty Tovább
Triplán csokis körtetorta - Blogkóstoló 14.

Triplán csokis körtetorta - Blogkóstoló 14.

Elérkeztünk a következő Blogkóstolóhoz, immáron már a 14-hez és fromJuci 2014-es első tortájához. A játéknak a lényege, hogy a házigazda, aki most Konyhalál (én személy szerint eléggé csípem a humorát) sorsol a jelentkezőknek egy blogot, ahonnan mi kóstolhatunk serényen. Ebben a fordulóban Konyhavirtuózt kaptam, akinél jobbnál-jobb finomságokat fedeztem fel. Szerintem soha nem volt még ilyen, hogy ilyen rövid időn belül csináljak játékra bármit is.. bár lehet, hogy ez a már félig romló körtéknek is köszönhető volt! :D Konyhavirtuóztól a Triplán csokis körtetortát választottam, ami meg kell hogy valljam, nem rossz.. SŐT eléggé jó! Mivel a játék elején vagyunk, így még elkészítek tőle majd még egy finomságot! :) A receptet pedig nagyon szépen köszönöm! Egyszerű, gyors és mennyei! :)


Adag:

18 cm-es torta

Hozzávalók a tésztához:

13 dkg olvasztott vaj
1 dl meleg víz
3 dkg kakaópor
17 dkg liszt
10 dkg cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 tojás
1 dl tejföl
4 db puhább körte / befőtt

Hozzávalók a mázhoz:

10 dkg étcsokoládé
14 dkg tejföl

Hozzávalók a torta tetejére:

tejcsokoládé / fehércsokoládé reszelve vagy mintázva



Elkészítése:

1. Az olvasztott vajat, a vizet és a kakaóport robotgéppel keverjük simára. 

2. A szárazanyagokat (liszt, cukor, sütőpor, só) adagoljuk a kakaós masszához, majd adjuk hozzá a tojást és a tejfölt is. Keverjük csomómentesre.

3. A formát vajazzuk ki, majd öntsük bele a tésztát, nyomkodjuk bele a feldarabolt körtéket és 170 fokra előmelegített sütőben süssük készre.

4. A mázhoz a csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a tejfölt és egyengessük el a kihűlt torta tetején.

5. Utolsó lépésként reszeljük, vagy díszítsük tortánkat másfajta csokoládéval.



Jó étvágyat hozzá! :)





Triplán csokis körtetorta - Blogkóstoló 14. Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil