Az olvasottság nem publikus.

fromJuci

  • Torták
  • Piték
  • Browniek
  • Édes apróságok
  • Sós apróságok
  • Sütés nélküliek
  • Desszertek
  • Reggelik
Indiáner felvert

Indiáner felvert


A cuki suliban tegnap 3 féle süteményt készítettünk el: a mignont, a bambi csemegét és az indiáner felvert. Mindenki kapott 1-1 sütit és azt kellett kiviteleznie. Én az indiáner felvertet kaptam. Ilyen édességet még nem is kóstoltam. Az elején nem örültem,h őt kaptam.. de aztán amikor láttam a kis sütiket a végén, akkor már csillogott a szemem és megérte elkészíteni. Szeretem a cuki sulit, mert a Mesteremtől mindig tanulok új és új technikákat és még azt is szeretem hogyha rám szól, mert tanít. :)



Az indiáner rövid története: "

Pálffy Ferdinánd figyelemmel kísérte Európa színházi életét, így értesült arról, hogy egy indián artista járja Európa metropoliszait, s mindenütt meghódítja a közönséget csodás mutatványaival. Ennek örömére a gróf magához rendelte szakácsát, s meghagyta neki, hogy az első előadás estéjére találjon ki valami olyan édességet, amelynek a színe hasonlítson az indián művész arcbőréhez. Ekkor eszelte ki a szakács az indián fánkot. Amikor az első példányokat bemutatta, s a gróf megízlelte, tapsolt örömében. Majd megkérdezte konyhamesterét, hány segítőre van szüksége, mert ebből az újdonságból annyit kell készíteni, illetve gyártani, hogy a színház minden látogatója a belépéskor ingyen kapjon egyet. A kocsideréknyi fánk el is készült idejében, s a közönségnek annyira ízlett, hogy amíg fogyasztotta, csaknem megfeledkezett a színpadon szereplő művészről. " forrás: itt!


Adag:

10 db

Hozzávalók a tésztához:

3 tojás
60 g átszitált liszt
50 g cukor
15 g víz

Hozzávalók a töltelékhez:

400 ml tejszín
10 g zselatin (50 g víz)
30 g porcukor

Hozzávalók a burkolathoz:

100 g barackíz
100 g cukor

50 g étbevonó
300 g fondant


Elkészítése: 

1. Elkészítjük a tésztánkat. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a vízzel és a liszt kis részével tejföl sűrűségűre keverjük. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük (fontos a kemény hab, a tészta állagára nézve).

2. A tojássárgás masszához hozzákeverjük a felvert fehérjét, majd a maradék lisztet.

3. Habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt lemezre félgömb alakokat nyomunk (20db-ot), majd 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Mivel ez egy különleges felvert ezért gőzmentes sütőben kell sütnünk, ami annyit tesz, hogy egy fakanállal kitámasztjuk a sütő ajtaját.

4. Amikor már a félgömbök szép barnára sültek, kivesszük őket és hagyjuk hűlni.

5. Ezután a külső burkolat következik. A barackízt a cukorral felforraljuk, majd bekenjük vele a süteményünk tetejét és hagyjuk megszáradni.

6. A fondantot megmelegítjük (minimum 40 fokos hőmérsékletűre) és belekeverjük az étcsokit, majd egy villa segítségével a gömböket belemártjuk és rácsra helyezzük őket, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges máz.



7. Míg száradnak, elkészítjük a tölteléket. A tejszínhabot felverjük, hozzáadjuk a porcukor és a feloldott zselatint (nem az összeset). Csillagcsöves zsákba töltjük.

8. Az alsó félgömböknek egy kis darabkáját levágjuk, hogy megálljanak, kapszlikba tesszük őket (10db-ot), két sornyi habot nyomunk rá, majd rárakjuk a tetejüket.


Itt pedig a tegnapi órán készült többi süti! 

Jó étvágyat hozzá! :)


6 komment Csokoládé Desszert Cukrász iskola Tovább
Indiáner felvert Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
6 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Baileys-es répatorta Baileys-es répatorta
  • Almatorta - az ikeás reprodukálása Almatorta - az ikeás reprodukálása
  • Étcsokoládés, sütőtökös szendvics keksz, fahéjas mascarpone krémmel Étcsokoládés, sütőtökös szendvics keksz, fahéjas mascarpone krémmel
  • Isteni nutellás keksz 4 összetevőből Isteni nutellás keksz 4 összetevőből
  • Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával

A bejegyzés trackback címe:

https://fromjuci.blog.hu/api/trackback/id/tr9811679785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna 2014.06.20. 14:19:52

Ez a legjobb leírás amit a neten találtam! :) Köszönöm! Nagyon tetszik a blogot csak így tovább! ;)

Anna 2014.06.20. 14:21:55

Még egy kérdés jutott eszembe: meddig áll el? Ha holnap este adnám oda a nagymamámnak (ez a kedvenc sütije) akkor mennyivel előtte készítsem el? 24 órát ki bír szerinted hűtőben?
A választ köszi előre is :)
Anna

Anna 2014.06.20. 16:01:53

Az lehet, hogy a sütőport kihagytad a receptből? (bocs a sok kommntért)

Juci Mélykuti 2014.06.21. 12:22:18

Kibír persze annyit. :) Bocsánat, csak tegnap vizsgáztam és utána már fáradt voltam, most vettem észre a hozzászólást. :)

Juci Mélykuti 2014.06.21. 12:23:20

Nem, nem hagytam ki. :) Nem kell bele sütőpor mert szépen fel fognak jönni. A titka a gőzmentes sütő. Ki kell fakanállal támasztani. Akkor lesz jó amikor már kicsit barnább és úgymond kérge lesz a sütinek... mert ha nem lesz kérge és előbb kivesszük, akkor összeeshet miközben hűl.

Juci Mélykuti 2014.06.21. 12:23:44

Köszönöm szépen! :) Örülök, h tudod hasznosítani. :)
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
Facebook

fromJuci

Úgy gondolom, hogy a gasztronómia, a közös evés egy láthatatlan kapocs az emberek között. Enni mindig jó dolog, sütni, alkotni szintén, sőt a kész alkotást megosztani és ezáltal boldogságot ajándékozni még szebb öröm. Így itt, csak olyan recepteket teszek közzé, amiket már kipróbáltam és aminek az elkészítése örömöt fog okozni. Fontos számomra a hitelesség, így ezekben a receptekben biztosan nem fogtok csalódni és a siker garantált lesz. Ha pedig nincs időtök sütni, akkor rendeljetek tőlem -> fromJuci Sütiműhely (https://www.facebook.com/fromJuci)

fotojet_16.jpg

fromjuci_logo_kor.jpg

14322626_10207826150364141_5660181835938131287_n.jpg

Keresés

Top 5

  1. Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  2. Túrós pogácsa, az a bizonyos 25-ös számú
  3. Mascarponés fehér csokoládés torta málnavelővel
  4. Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával
  5. Mézes mustáros csirke, friss salátával

Friss topikok

  • Beastie: Szü... (2018.07.07. 12:26) Nutellás banános sajttorta
  • Klári Zámbó: Nag... (2018.07.07. 12:26) Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  • takacsveca93: Leg... (2017.12.28. 22:18) Mézes mustáros csirke, friss salátával
  • fromJuci: @Br... (2017.09.19. 09:05) Fahéjas étcsokoládés szilvás pite
  • Ráérek: Sür... (2017.09.02. 09:56) Gyömbéres, körtés, sós karamellás galette

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML
süti beállítások módosítása
Dashboard