fromJuci

Epres túrótorta - blogkóstoló 15.

Epres túrótorta - blogkóstoló 15.


Elérkezett ismét a blogkóstoló ideje, aminek háziasszonya most Süni Süti. Ez a játék arról szól, hogy a jelentkezők közül annak a blogjáról kell sütni-főzni valamit, amit neked sorsolnak ki. Akitől én kóstoltam, nem más, mint Zsuzsi finomságai. Több dolog is volt, amin gondolkodtam és végül a málnás túrótortánál döntöttem. Hát a végére sok lett a változtatás, pedig az elején csak annyit szerettem volna,h epres-túrós legyen és piskótával. :D 

A tortatálat Bluer Design-tól kaptam ajándékba, amit nagyon szeretek, mert a 18 centis tortáim olyan szépen elférnek rajta. :)



Adag:


18-as torta

Hozzávalók a Dina féle piskótához:

2 tojás
100 g liszt
100 g cukor
0,6 dl tej
0,6 dl olaj
fél csomag sütőpor
egy csipet só

Hozzávalók a töltelékhez és a bevonáshoz:

500 g túró
250 g epres joghurt
12 dkg cukor
1 citrom reszelt héja és leve
250 ml habtejszín
40 g fix zselatin (amit soha többé nem fogok használni :D )

eperlekvár

Hozzávalók a díszítéshez:

mandula
eper


Elkészítése:

1. Először készítsük el a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni és a cukor felét (50 g) hozzá adagoljuk. 

2. A tojások sárgáját a cukor másik felével (50 g) habosra keverjük robotgéppel, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd gyors keveréssel a lisztet és a sütőport.

3. Végül a habot beleforgatjuk a sárgás részbe és lisztezett, vajazott formába öntjük, majd 150! fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, vágjuk 3 részre.

4. Készítsük el a túrókrémet. A túrót nyomkodjuk össze villával, majd öntsük hozzá a joghurtot, a cukrot, citromlevet, a citrom héját és robotgéppel keverjük össze. 

5. A tejszínt verjük kemény habbá (célszerű habverés előtt egy kis időre a mélyhűtőbe tenni, így jobban fel fog verődni).

6. A joghurtos túróhoz adjuk hozzá a zselatin fixet, majd 1 percig még robotgéppel keverjük át és adjuk hozzá a felvert tejszínhabot.

7. A torta rétegzése: az alsó piskótát megkenjük eperlekvárral, majd rájön egy réteg krém és arra eperszeletek, majd a következő piskóta és így tovább. A torta külsejét vonjuk be a krémmel, oldalát díszítsük mandulával, tetejét egész eprekkel.




Jó étvágyat hozzá! :)

- fromJuci -
Epres túrótorta - blogkóstoló 15. Tovább
Mézgrillázs bonbon

Mézgrillázs bonbon

Elérkezett az utolsó óránk az iskolában, mostantól már csak gyakorolni fogunk. Utolsó óránkon a bonbonokat vettük és én a mézgrillázs bonbont készítettem el. Ez egy nagyon finom apró édesség. Az elején kicsit nehéz megküzdeni vele a tömörsége miatt, de utána a hatalmába kerít és nem lehet abbahagyni. Mindenfélét lehet belepakolni, amit szeretünk. Cukrozott gyümölcsöket, narancshéjat, magvakat, mazsolát... bármit, amit szeretünk és megkívánunk. Íme hát a recept! :)
 

 

Adag:
 
20 db
 
Hozzávalók:
 
  • 100 g cukor
  • 100 g méz
  • 100 g dió
  • 50 g mandula
  • 50 g pisztácia
  • 50 h mogyoró
  • 70 g mazsola
  • 30 g koktélcseresznye
 
  • 200 g étcsokoládé
 
Elkészítése:
 
1. A magvakat daraboljuk durvára, majd pirítsuk meg és a koktélcseresznyét is vágjuk fel.
 
2. A cukrot tegyük egy lábasba és olvasszuk fel (dobos cukor). Ha felolvadt, keverjük hozzá a mézet. Ezután vegyük le a tűzről és öntsük bele az összes hozzávalót, majd keverjük el jól.
 
3. Rakjuk egy szilikonos sütőpapírra és egyengessük el úgy, hogy téglalap formánk legyen, majd nyújtsuk 20-25 mm vastagságúra és hűtsük ki.
 
4. Ha kihűlt egy kés segítségével daraboljuk 20 egyenlő kockára.
 
5. Csokoládénkat vízgőz fölött olvasszuk meg, (temperáljuk - de ez nem szükséges, aki nem tudja) és mártsuk bele a bonbonokat úgy, hogy a teteje kilátszódjon, de a többi oldal fedve legyen.
 
6. Ezeket a csokival bevont bonbonokat rakjuk sütőpapírra amíg meg nem szárad, majd tálaljuk.
 
Jó étvágyat hozzá! :)
 
- fromJuci -
Mézgrillázs bonbon Tovább
Protein torta avagy a gyúrós ünnepelt mit egyen?! :D

Protein torta avagy a gyúrós ünnepelt mit egyen?! :D


Mit volt mit tenni amikor az alfahím gyúr. Tuti másoknál is előfordul ez. Így készült el névnapra ez a protein torta. Fehérliszt és cukor sincsen benne. Az alapja egy zabos-kakaós-csokis, míg a krém rajta túrós-banános. Persze lehet érezni, hogy másmilyen mint a megszokott, főleg a tésztáján, de szerintem finom lett. :) A receptet itt találtam, amit egy kicsit átalakítottam. :) 


Adag:


21 cm-es forma (18-as is jó, abban magasabb lesz)

Hozzávalók a tortaalaphoz:

4 tojás
80 g finomabb zabpehely
10 g kakaó
10 g kókuszreszelék
fél teáskanál sütőpor
édesítő

Hozzávalók a krémhez:

3 dl 1,8 %-os tej
30 g finomabb zabpehely
20 g kakaós protein (vaniliás is lehet)
250 g zsírszegény túró

banán

Elkészítése:

1. A tojásokat szétválasztjuk és mindkettőt felverjük. A sárgájához hozzákeverjük a zabpelyhet, a kakaót, a kókuszreszeléket, a sütőport, az édesítőt, majd végül a felvert tojásfehérjét. 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt formában készre sütjük. 

2. A zabpelyhet és a tejet egy fazékba öntjük, majd zabkását készítünk belőle. Tűz fölött kevergetve olyan masszát kell kapnunk, mint a tejbegríz. Ha kész, megvárjuk míg kihűl, majd hozzákeverjük a túrót, proteint és annyi feldarabolt banánt ami a mi ízlésünknek megfelel.

3. A kihűlt tortaalapot visszatesszük a formába, majd ráegyengetjük a krémet és a tetejére banán karikákat rakunk. Azért fontos, hogy a formában rakjuk rá, mert ha nem így teszünk, akkor szét fog folyni, mint az enyém. :D Minimum 3 órára tegyük hűtőbe. :)

Jó étvágyat hozzá! :)
-fromJuci-

Protein torta avagy a gyúrós ünnepelt mit egyen?! :D Tovább
Tiramisu tányérdesszert házi babapiskótával

Tiramisu tányérdesszert házi babapiskótával

Gyakorlaton általában húzni szoktunk arról döntően, hogy mit fogunk aznap elkészíteni. Én a tiramisut húztam, kérdeztem hol a babapiskóta tanár úr? Közölte,h: meg kell sütni kedves Juci! :D Elárulom, hogy félek a dresszírozástól, a habzsáktól és attól, hogy nem tudok tökéletes formákat kreálni. De szerencsére ez tanulható, így majd a sok gyakorlásnak hála egyszer majd én is ugyanolyan babapiskótákat vagy korongokat tudok majd gyártani. :) A tányérdesszertem kicsit szétcsúszott és mint látható, nem tudtam szép gömböket formázni a krémből, a mascarpone volt a ludas. :) 



Adag:

5

Hozzávalók a babapiskótához:

2 tojás
80 g cukor
120 g liszt

40 g porcukor majd a tetejére

Hozzávalók a krémhez:

250 g mascarpone
3 tojás
100 g cukor

Hozzávalók a kávés lötyihez:

2 dl tej
likőr (rum vagy kávélikőr) ízlés szerint
fél evőkanál nescafé

Kakaó a szóráshoz


Elkészítése:

1. Mivel a felvertek kényesek, ezért már előre készítsük oda a sütőpapíros tepsinket, az eszközöket és kapcsoljuk be a sütőt 175 fokra.

2. A tojásokat válasszuk szét, a sárgájához adjuk a cukor 1/3-át a fehérjéhez a 2/3-át, majd verjük fel mindkettőt. A tojásfehérjéhez öntsük hozzá a sárgáját, majd óvatos, gyors mozdulatokkal keverjük össze, végül adjuk hozzá az átszitált lisztet.

3. Lapátoljuk habzsákba, majd nyomjunk a sütőpapírra babapiskóta formákat (20 db-ot) és egyenletesen porcukorral szórjuk meg. Ez fontos, mivel sütés után így lesz szép világos színű a babapiskótánk. Ha nem egyenletesen végezzük el ezt a műveletet, akkor pontok jelentkeznek majd rajta.

4. Ha végeztünk, rakjuk a sütőbe és süssük készre. :)

Itt egy kis videó a babapiskóta készítéséről! 

5. Most a lötyi következik. A tejből egy pici részt melegítsünk meg, majd öntsük bele a kávét, végül a maradék tejet és a szeszt. A maradék tejjel lehűtjük a folyadékunkat, így az alkohol nem fog elpárologni. :) Tegyük félre.

6. Készítsük el a krémet. A tojásokat válasszuk szét, majd a tojásfehérjéhez öntsük hozzá a cukrot, verjük kemény habbá, majd a sárgáját is verjük fel. A mascarponét öntsük a srágájához, majd lazítsuk fel a fehérjével.

7. Összeállítás. Rétegezzük akár egy tányérra, vagy pohárba avagy jénais tálba az elkészült összetevőinket. A babapiskótát mártusk bele a kávés folyadékunkba, majd rakjuk alulra, rá a krémet, amit szórjunk meg kakaóval és így tovább. Rakjuk hűtőbe pár órára vagy akár fél napra, így az ízek jobban összeállnak és finomabb desszertet kaphatunk. Tálalásunknak csak a képzeletünk szabhat határt. :)


Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -
Tiramisu tányérdesszert házi babapiskótával Tovább
Reggelizz Jucival és Jamivel - francia bundáskenyér, smoothie avagy a mi kis szerelmünk :D

Reggelizz Jucival és Jamivel - francia bundáskenyér, smoothie avagy a mi kis szerelmünk :D

Egy csodálatos játék indult el, a Szakácsmustra, aminek a mostani házigazádja Marka. A játékról bővebben itt olvashattok. :) A mostani választott Jamie lett. :) Mennyire csodálatos, hogy egy ilyen gyönyörű napon együtt reggelizhettek vele, velünk. :) Egy francia bundáskenyeret hoztam nektek smoothie-val. Ez a kenyérke olyan tartalmas, hogy egyszerre szerintem elég belőle egy fél is, a smoothie pedig tápláló. :) Én következőleg a smoothiet majd átalakítom: 3 helyett 1 kiwit rakok bele (kicsit keserű volt), és több banánt. Már az átalakított verziót fogom leírni Nektek. Most pedig jöjjön a recept, de előtte mutatok egy képet Jamie és az én románcomról. :))))

én és Jamie
 Francia bundáskenyér


Adag:

2 db

Hozzávalók:


4 szelet szendvics méretű kenyér (kocka alakú)
1,5 banán
2 evőkanál fenyőrügy szirup (vagy méz)
mandula 
2 tojás
2 dl tej
vaj
porcukor a tetejére

Elkészítése:

1. A banánt vékony szeletekre vágjuk, majd a sziruppal / méz, a mandulával elkeverjük. Rárakjuk az egyik kenyérre, majd ráborítjuk a másikat, ügyelve arra, hogy a szélekre ne kenjünk ilyen cucmákot.

2. A tojást a tejjel felverjük, majd ebben megforgatjuk a szendvicseinket.

3. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és megsütjük rajta a kenyérkéket, majd porcukorral megszórjuk a tetejüket.

4. Joghurttal is fogyasztható. :)

Kiwis-banános smoothie


Adag:

8 dl


Hozzávalók:

1 kiwi
2 banán
4 evőkanál zabpehely
200 ml tej
250 g joghurt
gyömbér

Elkészítése:

1. Az összes hozzávalót összeturmixoljuk, majd ha nem elég édes, akkor mézzel édesítsük.





Remélem mindenkinek tetszett a közös reggelink Jamievel és máskor is ellátogattok hozzánk! :D

Jó étvágyat! :)

-fromJuci-

Reggelizz Jucival és Jamivel - francia bundáskenyér, smoothie avagy a mi kis szerelmünk :D Tovább
Kakaós linzertekercs

Kakaós linzertekercs

Barbi megálmodta ezt a tekercset és utána körülbelül a a fél bloggertársulat megcsinálta. Voltak akik varriáltak, voltak akik nem, de mindenki azt állította, hogy nagyon finom. Már régóta el van mentve és pihent az internet bugyrában tegnapig. Ezt a félét Gabriella készítette el. Fél 9-kor úgy döntöttem valami kakaósra vágyom, így eszembe jutott ez a recept. Gyorsan kész van, a tésztája könnyen nyújtható és tényleg nagyon fincsi. Az egyiket kakaós-szilvalekvárosnak szántam, de lusta voltam lemenni a pincébe lekvárért, így mindkettő kakaós maradt... annyiban változtattam, hogy beszineztem csajosra.


Adag:

2 rúd

Hozzávalók a tésztához:

40 dkg finomliszt (rétes is lehet)
25 dkg vaj (25 dkg margarin vagy 20 dkg zsír is lehet)
2 dl tejföl
csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

2 evőkanál olvasztott vaj (margarin vagy olaj is lehet)
8 evőkanál porcukor
3 púpos evőkanál kakaópor



Elkészítése:

1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tejfölt és a sót és simára gyúrjuk. 15 percig hagyjuk pihenni amíg kimérjük a tölteléketés bekapcsoljuk a sütőt 170 fokra, légkeverésesre (akinek nincs ilyenje az se baj).

2. A tésztánkat kétfelé vágjuk, majd lisztezzük alul felül és kinyújtuk, megkenjük olvasztott vajjal majd rászitáljuk a cukros kakaóport és feltekerjük. A másik tésztával is így járunk el, majd sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk és készre sütjük.

3. Megvárjuk míg kihűl, majd porcukrozzuk és szeleteljük. Porhanyós, kakaós édességet fogunk kapni.



Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -


Kakaós linzertekercs Tovább
Somlói galuska

Somlói galuska

A cuki iskolában tányérdesszerteket vettünk, én a somlóit kaptam. Még sose készítettem se somlóit, se tányérdesszertet úgyhogy elérkezett ez a nap is. :) A kakaós piskótát ne keressétek a rétegek között, mert az nem úgy sikerült, ahogy kellett volna... hát mondjuk azt hogy nem spóroltam ki a kakaót belőle, így összekapta magát a tészta. :D Mindenkivel megesik az ilyen, a következő majd jobb lesz. Az a recept amit mutatok nektek egy téglalap alakú "torta", amit utána úgy szeletelhettek vagy alakíthattok ahogyan ti szeretnétek. :)


Adag:

5

Hozzávalók a lapokhoz:

4 tojás
80 g cukor
80 g liszt
30 g dió (durvára vágva v klopfolva)
tetszés szerint kakaó ( de ne túl sok, mert akkor összekapja a tésztánkat)

Hozzávalók a sárgakrémhez:

3 dl tej
40 g keményítő
3 tojás
80 g cukor

+ durvára vágott dió

Hozzávalók a cukorsziruphoz:

1,5 dl víz
100 g cukor
rum ízlés szerint
marék mazsola

Hozzávalók a csokiöntethez:

200 g víz
40 g cukor
10 g keményítő
100 g étcsokoládé

tejszínhab a tetejére


Elkészítése:

1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor 1/3-val míg a fehérjét a cukor 2/3-val felverjük. A tojásfehérjéhez hozzákeverjük a tojássárgáját, majd 3 részre osztjuk. Az egyiket elkeverjük 30 g liszttel, a másikat 30 g liszttel és a dióval, a harmadikat pedig 20 g liszttel és tetszés szerint kakaóval. Az így keletkezett 3 tésztát egymás fölé kenjük sütőpapíros lemezre, majd 175 fokon készre sütjük. 

2. Elkészítjük a cukorszirupot. 1,5 dl vízben gáztűzhelyen feloldunk 100 g cukrot. Amikor elkezd forrni, akkor levesszük a tűzről és hozzáöntjük a rumot, majd belerakjuk a mazsolát. Félre tesszük.

3. A lapokat amikor kihűlt, felvágjuk úgy, hogy legyen egy csokis csíkunk, egy diós csíkunk és egy sima csíkunk. Így van 3 piskótalapunk, amik téglalap alakúak.

4. Most jön a főzött sárgakrém. A keményítőt, a tojássárgával, kevés cukorral jól kikeverjük, majd adunk hozzá egy kis tejet és azzal is eldolgozzuk. Ha felforrt a maradék tej, akkor hozzárakjuk és puding sűrűségűre keverjük, majd megvárjuk amíg el kezd lágyulni és ekkor rakjuk hozzá a felvert tojásfehérjét. Igazából itt miközben kezdjük keverni a tojássárgás pépet, a lágyulásnál már be kéne kapcsolni a robotgépet, hogy közben felverődjön a tojásfehérje (maradék cukor + tojásfehérje + csipet só). Amíg meleg addig kell beletölteni a piskóták közé.

5. Lehelyezzük az első lapot, meglocsoljuk jól a cukorszirupos-mazsolás-rumos löttyel, majd diót szórunk rá és rákenjük a krémet. Jön a következő lap, azzal is ugyanígy járunk el, majd a végén rárakjuk a 3. lapot amire vékony sárgakrémet kenünk és megszórjuk dióval a tetejét, majd berakjuk a hűtőbe.

6. Amíg hűl elkészítjük a csokiöntetet. A vizet a cukrot és a keményítőt egy lábasba rakjuk, majd elkezdjük főzni.. amint elkezd forrni, akkor belerakjuk az étcsokit és elkeverjük. Picit oldalra rakjuk, be fog sűrűsödni. Majd elkészítjük a tejszínhabot is.

7. Kivesszük a hűtőből a galuskánkat, majd tálaljuk. Vágunk belőle egy szeletet, leöntjük csokoládéval és tejszínhabbal díszítjük.





Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -



Somlói galuska Tovább
Tejszínes gesztenyetorta

Tejszínes gesztenyetorta

Anyukámnak a születésnapjára készítettem ezt a tortát. Ő igazából szökőévben látott napvilágot, de azért mi minden évben felköszöntjük. :) Eredetileg nem ezt a tortát szerettem volna készíteni, ám kitaláltuk, hogy ideje lenne már az iskolai tortás tananyagomat gyakorolni, így onnan választotta ki anyukám a tejszínes gesztenyetortát, úgyhogy nem volt nagy meglepetés. :D Édesmorzsának legközelebb kekszet fogok választani és nem babapiskótát és talán nem húsklopfolóval fogom szétcsapkodni! :) Másnapra lesz igazán finom az íze! :)


Adag:

18 cm-es tortaformányi

Hozzávalók a piskótához:

6 tojás
120 g cukor
120 g liszt
30 g kakaó

Hozzávalók a krémhez:

300 g gesztenyemassza
400 ml tejszín
30 g porcukor
10 g rum

Hozzávalók a díszítéshez:

gesztenyemassza
étcsokoládé
100 ml tejszínhab + porcukor + habfixáló
édesmorzsa (valamilyen darált keksz)



Elkészítése:

1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a 1/3 cukorral fehéredésig, a fehérjét az 2/3 cukorral habbá verjük. A tojásfehérjéhez hozzákeverjük a sárgáját, majd az átszitált lisztet és kakaót. Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

2. A gesztenyét villával összetörjük, majd 20 g porcukorral, rummal ízesítjük. A tejszínt 10 g porcukorral felverjük és hozzáadagoljuk a gesztenyéhez.

3. A kihűlt tortánkat 3 részre vágjuk és a krémmel egyenletesen megtöltjük, majd bevonjuk a külsejét és a tetejét is vele. Amíg elkészítjük a díszt a tetejére, addig hűtőbe rakjuk.

4. A gesztenyéből szívet vagy golyókat formázunk, amiket tetszés szerint vízgőz fölött megolvasztott étcsokoládéba mártunk. Ezeket sütőpapírra rakjuk és megvárjuk, míg megdermednek.

5. A tortánk oldalát/alját édesmorzsával vonjuk be.

6. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval felverjük, habzsákba tesszük és csillagcsővel rózsákat formálunk a tortánk tetejére, majd mindegyikre ráhelyezünk egy étcsokival bevont gesztenyét.



Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -
Tejszínes gesztenyetorta Tovább
Bacon csokoládé burokban

Bacon csokoládé burokban

Sós-édes mániákus vagyok. Szeretem ezt a két dolgot egyszerre kiélvezni. Van, hogy filmnézés közben telitömöm magamat chips-szel, majd gyorsan eszek rá valami csokit... de az is előfordul, hogy popcornt csokival dézsmálok. Amikor Markánál megláttam a csokis bacont, akkor tudtam hogy ez az én kis desszertem lesz. Megvártam míg a blogkóstolóra hoz belőle és amikor megkóstoltam, tudtam hogy ezt itthon is meg kell anyáéknak mutatni. Hát ők nem tudták hova tenni, szerintem ők nem tudják, hogy mi a jó... hahahaha! :D Eléggé bizarnak tűnhet, hogy csokoládé meg bacon együtt?! - de szerintem egy próbát megér! Nálam totálisan bevált. 


Hozzávalók:

baconcsík
tejcsokoládé + étcsokoládé



Elkészítése:

1. A bacont vágjuk fel két részre, bár ha valaki hosszabbat szeretné akkor nem kell feldarabolni. Én szeretem az aprócska édességeket. Süssük ropogósra. Ha nem ropogósra sütjük, akkor nyúlós lesz majd. Vigyázzunk, hogy azért ne is süssük túl. Nekem az első két darabot sikerült, haha. :)

2. Amíg hűl, vízgőz fölött olvasszuk meg a csokink 2/3-át. Én azért csináltam tejcsoki+étcsokiból, mert alapjában véve sós a bacon, így nem keserűvel vontam be, hanem inkább édessel. 

3. Ha megolvadt a csokink 2/3-a vegyük le a vízgőzről és a maradék csokit dobáljuk bele, majd keverjük el benne. A baconöket egyenként forgassuk meg a csokiban, majd sütőpapírra rakjuk őket megdermedni.



Jó étvágyat hozzá! :)
-fromJuci-
Bacon csokoládé burokban Tovább
Gesztenyés brownie

Gesztenyés brownie


Vágytam valami csokisra, meg volt pár kis maradék a hűtőben (gesztenye, sajtkrém) ezeket szerettem volna felhasználni, így fantáziáltam. Mivel a brownie elég csokis és mindig van itthon pár tábla étcsoki, ezért az alap az lett. A gesztenye és a sajtkrém adta magát, és a tetejére még olvasztottam meg egy kis étcsokit. Tömény lett a végeredmény, de aki szereti a gesztenyét és a csokit annak szerintem pont ideális! :)


Adag:

18-as forma

Hozzávalók a tésztához:

82 g vaj
100 g étcsokoládé
2 tojás
1 tojásnak a sárgája
82 g cukor
1 teáskanál van.kivonat
1 evőkanál csapott finomliszt
2 evőkanál csapott kakaó
1 csipet só

Hozzávalók a krémhez:

155 g gesztenye
106 g philadelphia krémsajt
kevés tej

Hozzávalók a tetejére:

100 g étcsokoládé



Elkészítése:

1. A vajat a csokival vízgőz fölött összeolvasztjuk, majd kicsit félre rakjuk. Addig a tojásokat (2 tojás+1 tojássárga) a cukor felével elkezdjük verni, majd hozzáadjuk a cukor másik felét és kifehéredésig robotgépezzük. 

2. Beleöntjük a folyós csokoládét, majd jól elkeverjük, hozzáadjuk a vaníliát, a lisztet és a kakaóport, majd csipet sót. 

3. 165 fokra előmelegített sütöben készre sütjük. Ha látjuk, hogy a teteje repedezik, akkor elkészült. Kivesszük hűlni.

4. A gesztenyét villával összetörjük, hozzákeverjük a krémsajtot és annyi tejet adunk hozzá, hogy krémes, kenhető masszát kapjunk. Ezt ráegyengetjük a kihűlt brownie tetejére.

5. Vízgőz fölött csokoládét olvasztunk, majd hagyjuk kicsit hűlni, ráöntjük a krém tetejére és ezt is rákenjük.


Jó évtágyat hozzá! :)

-fromJuci-
Gesztenyés brownie Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil