Ooo, hogy én milyen kis torkos vagyok! Meg sem vártam,h kihűljön a sütemény, már szerettem volna érezni az ízét, így nem sikerültek túl jól a fotók, mivel még nem szilárdult meg úgy a túró, hogy szép szeleteket tudjak vágni! De sebaj! Az íze megérte a mohóságomat! :)
A receptet pedig innen szereztem!
Hozzávalók:
10 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
25 dkg túró
1 citrom reszelt héja
4 dl tej (szerintem elég kevesebb tej is, mert a túró amúgy is ereszti a levét)
25 dkg liszt
2 kk sütőpor
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
25 dkg túró
1 citrom reszelt héja
4 dl tej (szerintem elég kevesebb tej is, mert a túró amúgy is ereszti a levét)
25 dkg liszt
2 kk sütőpor
meggy ízlés szerint (ismét friss meggyel dolgoztam, amit fahéjjal cukorral felrottyantottam)
Elkészítése:
1. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadagoljuk a tojásokat.
2. Belereszeljük a citromhéjat, majd belerakjuk a túrót és a tejet.
3. A masszához adjuk a lisztet és a sütőport, majd kézi mixerrel kicsit átkeverjük.
4. A meggy felét a masszába keverjük majd a másik felét a tetejére rakjuk.
5. 200 fokon sütőpapírral kibélelt tepsiben 40 perc alatt készre sütjük (azért nézzük meg villával,hogy jó-e már a tésztánk!)
Jó étvágyat hozzá! :)