Az olvasottság nem publikus.

fromJuci

  • Torták
  • Piték
  • Browniek
  • Édes apróságok
  • Sós apróságok
  • Sütés nélküliek
  • Desszertek
  • Reggelik
Citromkrémes mini torta marcipán bevonattal

Citromkrémes mini torta marcipán bevonattal

Közeledett anyák napja és virág helyett valami különlegesebbel szerettem volna meglepni anyukámat. Akkor jutott eszembe, hogy mi lenne ha tortát sütnék neki. Nagy tortát nem akartam, inkább személyre szólobbat, ezért választottam a mini tortát. Mivel nincs kis tortaformám, ezért kerestem egy olyan eszközt, amivel a piskótámat 3 egyenlő részre tudom szaggatni (ez egy tésztatartó üvegnek a teteje volt). Valami fanyar ízt szerettem volna, ami nem túl krémes, ezért döntöttem a citromkrém mellett. Mivel a marcipánt anyukám nagyon szereti,így már tudtam milyen lesz a külseje. Egy sima 1 kg-os marcipán vettem,de az 1/3-át használtam csak fel. Színeit színzőpasztákkal értem el. Az első mini tortám és az első marcipán színezésem és formázásom azt hiszem, elég jól sikerült és anyukámnak is nagyon tetszett. :)







Adag:

3 mini torta 

Hozzávalók a tésztaalaphoz:

Egy sima piskótát csináltam, aminek a receptje itt található, csak én 7 tojásosat, ami azt jelenti,h az alapanyagokat ugyanannyival növeltem mint a tojások számát.


Hozzávalók a citromkrémhez:

2 tojás
2 evőkanál liszt
20 dkg porcukor
1 dl tej
2 citrom reszelt héja
1 citrom szűrt leve
15 dkg puha vaj / margarin




Elkészítése:

1. A piskótát elkészítem a fent említett recept szerint, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsiben készre sütöm. A piskótába is reszelhetünk nyugodtan citromhéjat. :)

2. A tojásokat a liszttel kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a tejet és lassú lángon keverve sűrűre főzzük.

3. Levesszük a tűzről, kavargatva langyosra lehűtjük, ezután belekeverjük a citromlevet, a héjat. A vajat habosra keverjük, majd összedolgozzuk a citromos krémmel.

4. A kihült piskótánkat kiszaggatjuk 3x3 egyenlő átmérőjű kör alakúra, majd megtöltjük a citromkrémmel.

5. Az így kapott helyes mini 3 lapos tortánkat kívülről bevonjuk cukrozott margarinnal (ugyanannyi cukrott ugyanannyi margarinnal kikeverünk, 1:1 arányban). Ez azért szükséges,mert a marcipán csak így fog jól megtapadni a tortánkon és az esetleges hibákat is javíthatjuk, formálhatjuk ezzel.

6. Ha bevontuk minden oldalról a tortánkat, akkor pár órára ajánlatos a hűtőben pihentetni,hogy egy masszív tortát kapjunk.

7. Ha kivettük a hűtőből akkor bevonhatjuk marcipánnal. Én a nyújtódeszkára ráraktam egy darab folpackot, azt beporcukroztam és azon nyújtottam ki a marcipánt vékonyra, körülbelül 3 mm-esre. Szépen rá lehet simítani a tortára. Itt nagyon meglátszódhat,ha a cukros margarin bevonásunk nem lett elég precíz.

8. Ezek után jöhetnek a kis virágok. A kinyújtott marcipánból levágtam egy kis darabkát,majd felpöndörítettem és közben a kezemmel alakítottam őket.

9. Ha színes marcipán szeretnénk csak annyit kell tennünk,h rakunk pár cseppet a marcipánunkra a színezőből és addig dolgozzuk össze a kezünkkel amíg nem lesz egy színű az egész, ha erősebb színt szeretnénk akkor több színezéket kell hozzáadagolnunk.






 Jó étvágyat hozzá! :)


4 komment Torta Desszert Marcipán Citromkrém Minitorta Tovább
Citromkrémes mini torta marcipán bevonattal Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
4 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Hello 2018! Hello 2018!
  • Gombás sós pite Gombás sós pite
  • Fahéjas étcsokoládés szilvás pite Fahéjas étcsokoládés szilvás pite
  • Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával
  • Raffaello torta Raffaello torta

A bejegyzés trackback címe:

https://fromjuci.blog.hu/api/trackback/id/tr611679935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Névtelen 2014.04.24. 20:24:26

Szia! Nem volt érdekes a citrusos íz keverése a nagyon édes marcipánnal?? Csak mert én is gondolkoztam hasonlóban,de elvetettem. Ez a recept viszont felbátorított. Hány centis formában készítetted? Ha jol értem 3 lapot külön sütötted meg nem egybe amit utána szét vágtál ?! :)

fromJuci 2014.04.25. 21:04:49

Szia! :)
Szerintem pont jó volt, mert a marcipán édes és ezért kellett egy kis citrus hozzá. :)
Úgy csináltam, hogy egy nagy tepsibe készítettem el a piskótát, mintha piskótatekercset csinálnál. És 10 centi átmérőjű volt a tető amivel pont 3x3x3 kört ki tudtam szaggatni és így lett 3 db minitortám 3 piskótával és két réteg krémmel. :)
Tegnap jutott eszembe ez a torta, h ő volt az első ilyen burkoltam és alul milyen csúnya lett a sodrott marcipán... :D

Névtelen 2014.04.27. 19:19:20

Köszi a válaszodat!! :) Kifogom próbálni,mert már nagyon kíváncsi vagyok rá!! :)

fromJuci 2014.04.29. 10:44:52

Majd írd meg, hogy milyen volt! :) Remélem neked is ízleni fog! :)
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
Facebook

fromJuci

Úgy gondolom, hogy a gasztronómia, a közös evés egy láthatatlan kapocs az emberek között. Enni mindig jó dolog, sütni, alkotni szintén, sőt a kész alkotást megosztani és ezáltal boldogságot ajándékozni még szebb öröm. Így itt, csak olyan recepteket teszek közzé, amiket már kipróbáltam és aminek az elkészítése örömöt fog okozni. Fontos számomra a hitelesség, így ezekben a receptekben biztosan nem fogtok csalódni és a siker garantált lesz. Ha pedig nincs időtök sütni, akkor rendeljetek tőlem -> fromJuci Sütiműhely (https://www.facebook.com/fromJuci)

fotojet_16.jpg

fromjuci_logo_kor.jpg

14322626_10207826150364141_5660181835938131287_n.jpg

Keresés

Top 5

  1. Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  2. Túrós pogácsa, az a bizonyos 25-ös számú
  3. Mascarponés fehér csokoládés torta málnavelővel
  4. Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával
  5. Mézes mustáros csirke, friss salátával

Friss topikok

  • Beastie: Szü... (2018.07.07. 12:26) Nutellás banános sajttorta
  • Klári Zámbó: Nag... (2018.07.07. 12:26) Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  • takacsveca93: Leg... (2017.12.28. 22:18) Mézes mustáros csirke, friss salátával
  • fromJuci: @Br... (2017.09.19. 09:05) Fahéjas étcsokoládés szilvás pite
  • Ráérek: Sür... (2017.09.02. 09:56) Gyömbéres, körtés, sós karamellás galette

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML
süti beállítások módosítása
Dashboard