Egy gyors nasira vágytam, ami nem feltétlenül süti. A kertünkben az utolsó körtéket szedtük le, így gondoltam kihasználom a lehetőségeket és készítek belőle valamit.
Így született meg ez a roppant egyszerűen elkészíthető töltött, sült körte, amit megpakoltam pár olyan dologgal, amit kedvelek.
A dió, kecskesajt, körte és pár fűszer csodákra képes. :)
Adag
4 személy
Hozzávalók
- 4 érett, nagyobb körte
- 100-120 g kecskesajt
- 50 g dió (én daráltat használtam,de jó a durvára vágott is)
- 25 g mazsola
- őrölt rozmaring
- őrölt gyömbér
Elkészítése
A körtéket félbevágjuk, kiszedjük a közepét úgy, hogy beleférjen a töltelék. Mindegyik mélyedésbe teszünk egy evőkanálnyi kecskesajtot, megfűszerezzük gyömbérrel, rozmaringgal, meghintjük pár mazsolával, rászórjuk a darált diót, majd 180 fokon alsó-felső programon 20 perc alatt készre sütjük.