Az eper, a citrom, a vanília és a túró dominál ebben a sütiben, így igazából minden megtalálható ahhoz, hogy egy finom tavaszi desszertet készítsünk el.
Kiránduláshoz, piknikeléshez is bátran javaslom. :)
Adag
33x24-es tepsinyi
Hozzávalók a tésztához
- 300 g liszt
- 150 g túró
- 90 g cukor
- 7 evőkanál olaj
- 6 evőkanál tej
- 1 cs vaníliás cukor
- fél cs sütőpor
- 1 tojás
- + darált keksz vagy zsemlemorzsa a tészta megszórásához
Hozzávalók a krémhez
- 6 tojás
- 170 g cukor
- 300 g tejföl
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 citrom reszelt héja
- + 500 g eper
Elkészítése
1. Először sütőpapírral kibéleljük a formánkat és a sütőt előmelegítjük 200 fokosra. A tésztához a hozzávalókat a darált keksz kivételével összegyúrjuk, majd lisztezett felületen akkorára kinyújtjuk, mint a formánk és beleegyengetjük és megszórjuk darált keksszel.
2. A krémhez először a cukrot a tojásokkal robotgéppel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, pudingport és a citromhéjat. Az eperszemet elegyengetjük a tészta tetején, majd ráöntjük a krémet és 200 fokon hőlégkeverésesen 20 percig, simán pedig 40 percig sütjük.
Tipp
- rakhatunk rá bármilyen más gyümölcsöt is, akár vegyesen
- a tetejét porcukorral meghinthetjük
Forrás: Ínyenc újság (2013)
Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -