Mivel én abba a 2 %-ba esek, akit hidegen hagy a valentin nap, sőt kiráz tőle a hideg, így semmilyen formában nem ünneplem, ha ezt lehet ünnepnek nevezni. De Titeket szeretlek, így úgy gondoltam, hogy megosztom Veletek ezeket a cuki kis pereceket, amiket bármilyen módon fel lehet díszíteni. Én legszívesebben ajándékba szeretem őket adni egy celofán zacskóba vagy egy szebb üvegbe zárva.
Adag
Kb 25-30 db
Hozzávalók a tésztához
- 310 g liszt
- 30 g kakaópor
- 50 g darált dió
- 80 g porcukor
- 220 g vaj
Hozzávalók a díszítéshez
- 200 g olvasztott fehér csokolád
- szórócukor
Elkészítése
1. Az összes hozzávalót gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük 1 órácskára.
2. Lisztezett felületen 5-7 mm-re vastagságúra kinyújtjuk, perec kiszúróval szaggatjuk, majd 180 fokon készre sütjük őket. Akkor jó, amikor a sütőpapíron arrébb tolva nem tapadnak már le.
3. A pereceket olvasztott fehér csokiba mártjuk, majd szórócukorral díszítjük.
Tipp
- próbáljuk meg a lehető legkevesebb felesleg nélkül kiszaggatni a pereckéket, mert minél többször gyúrjuk össze a maradékot, annál jobban elveszíti majd sülés közben a formáját (a plusz liszt felhasználása miatt).
- bármilyen kiszúróval szaggathatjuk
- magokkal, olvasztott étcsokival, liofilizált gyümölcsökkel is tehetjük még kívánatosabbá