Néhány blogger kollégámnál láttam már az aszaltszilvás-marcipános bonbon kombinációt. Imádom a marcipánt, a szilvát is, így semmi nem akadályozhatott meg a kipróbálásában. Ők a szilva belsejébe tömködték a kis marcipán rudakat. Hát én 4-et csináltam így (nagyon lágy volt a szilvám és szétmálott a kezemben), aztán változtattam rajta. A marcipánt raktam a szilva köré. Isteni finom! Főleg a csokival, ami körbevonja. Gasztroajándéknak is kiváló! :)
Hozzávalók:
marcipán
aszaltszilva
aszaltszilva
fahéj
étcsokoládé (nem tortabevonók)
Elkészítése:
1. A marcipánt fahéjjal ízesítjük (nyomkodjuk), majd porcukrozott deszkán vékonyra nyújtuk és téglalapokat vágunk ki belőle.
2. Mindegyik téglalap elejére 2 szilvát helyezünk, felhengergetjük és gömbbé formázzuk őket.
3. Az így keletkezett kis gömböket 1 órára hűtőbe tesszük, majd vízgőz fölött felolvasztjuk a csokinkat.
4. A kis bonbonokba fogpiszkálót szúrunk, majd megforgatjuk a csokiban és sütőpapírós tálcára rakjuk őket.
5. Hűvösebb helyen (nem a kályha mellett :D ) hagyjuk, hogy megdermedjenek.
Jó étvágyat hozzá! :)