Bounty torta ?! Mindenmentesen? IGEN!
Imádom a bountyt és most elhoztam tortába öntve paleo változatát. Bátran fogyaszthatják azok akik, laktóz -, glutén-, vagy cukormentes étkezésre kényszerülnek vagy akik csak simán egészségesebb sütiket szeretnének falatozni. Roppant egyszerű az elkészítése, a végeredmény pedig isteni.
Barátnőm esküvőjére készítettem és a 37 fokos melegre való tekintettel a csokiöntetet lehagytam a tetejéről, de nektek beleírom a receptbe, hogy a tökéletes bounty hatás megmaradjon.
Adag
22 cm átmérőjű
12-14 szeletes
Hozzávalók a piskótához
- 3 tojás
- 45 g nyírfacukor
- 80 g kókuszreszelék
- 70 g őrölt dió
- 35 g cukrozatlan kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
Hozzávalók a krémhez
- 200 g kókuszreszelék
- 400 ml kókusztejszín
- 70 g nyírfacukor
- 5 g zselatinpor + 25 g víz
Hozzávalók a "csoki" öntethez
- 100 g cukrozatlan kakaópor
- 80 g kókuszolaj
- 50 g méz
Elkészítése
Sütőpapírral kibéleljük a tortakarikánkat, a sütőt pedig 180 fokra melegítjük alsó-felső programon. Az egész tojásokat a nyírfacukorral, a legfelső fokozaton habosra keverjük (ez bele fog telni egy kis időbe, de ne adjuk fel, annyira azért nem vészes). A többi hozzávalót mérjük ki egy tálba és keverjük össze, öntsük a tojásos masszához és gyors mozdulatokkal kavarjuk el. Legyünk gyorsak mert a kókusz irtó gyorsan magába szívja a nedvességet. Öntsük egyből a formánkba és mehet is a sütőbe. 180 fokon 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, elkészült-e.
A krémhez a zselatinra ráöntjük a hideg vizet, hagyjuk hogy megszívja magát. A kókuszreszeléket, kókusztejszínt, nyírfacukrot beletesszük egy lábasba és összemelegítjük addig, hogy a cukor elolvadjon, majd hozzáadjuk a zselatint és addig keverjük amíg az is el nem olvad. Kicsit hagyjuk hűlni és a kisült piskótánk tetejére öntjük, elegyengetjük, hűtőbe tesszük.
A csokiöntethez a hozzávalókat keverjük össze, kenjük a tortánk tetejére és tegyük vissza a hűtőbe kb 2 órára.