Biztosan mindenki ismeri azt az érzést, amikor már csak a torta látványától összefut a nyál a szánkban, aztán amikor levágnak egy szeletet, alig várjuk, hogy megkóstoljuk, majd eljön a várva várt pillanat, beleharapunk és úgy érezzük, hogy ez maga a mennyország.
Kizárjuk a külvilágot és boldogan falatozzuk a mi kis tortánkat, majd a nyugalmi állapotból feleszmélve vesszük észre, hogy hip-hop elfogyott.
Kínkeservesen felnézünk, majd elszóljuk magunkat:
- Adjatok még egy szeletet, csak még egyet!!! :D
Na ez a torta PONT ilyen! Próbáljátok ki ti is otthon és kápráztassátok el a szeretteiteket! :)
fotó: Fördős Peti
Adag
25 cm-es tortaforma
Hozzávalók a piskótához
- 7 tojás
- 200 g cukor
- 120 g vaj
- 50 g étcsokoládé
- 100 g liszt
- 30 g kakaópor
- 1,5 tk sütőpor
- 2 csipet só
- 550 ml tejszín
- 200 g étcsokoládé
- 150 g tejcsokoládé
- 100 ml tejszín
- 100 g étcsokoládé
fotó: Fördős Peti
Elkészítése
1. Először készítsük el a krémet ( ezt előző este is megcsinálhatjuk).
550 ml tejszínt 350 g csokoládéval olvasszunk össze. Ha kihűlt, akkor tegyük hűtőbe.
2. A szárazanyagokat mérjük ki egy tálba, az étcsokoládét a vajjal olvasszuk össze, a tojásokat válasszuk szét és a sütőt melegítsük fel 180 fokra.
3. A tojássárgáját 100 g cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a csokis-vajas masszát. A tojásfehérjét a maradék cukorral verjük fel. A csokis részbe először forgassuk bele a fehérje 1/3-át, majd a maradékot, végül a szárazanyagot és keverjük őket egyneműre, majd öntsük a formánkba és süssük 50-55 percig. Tűpróba segítségével ellenőrizzük, hogy megsült e már a piskótánk.
4. Ha kihűlt, akkor vágjuk 3 részre. A töltelékhez a krémet habosítsuk ki, majd töltsük meg a piskótánkat vele és vonjuk körbe a tortácskánkat a krémmel. Én ezen a fotón tejszínnel lazított philadelphia krémsajttal vontam körbe. :) A torta csorgatásához olvasszunk össze 100 g tejszínt, plusz 100 g étcsokoládét és folyassuk le a tortánkat vele, majd díszítsük mindenféle jósággal.
- ha olyan magas tortát szeretnétek, mint a fotón, akkor kétszerezzétek meg a mennyiséget a krémnél és a piskótánál is (a piskóta esetében kétszer keverjétek be és süssétek ki, viszont ha van két formátok, akkor egyszerre is lehet és együtt már süthetitek is)