Az olvasottság nem publikus.

fromJuci

  • Torták
  • Piték
  • Browniek
  • Édes apróságok
  • Sós apróságok
  • Sütés nélküliek
  • Desszertek
  • Reggelik
Kakaós keksz rumos aszalt szilvás marcipános töltelékkel

Kakaós keksz rumos aszalt szilvás marcipános töltelékkel

Na hát...ide is eljutottam, a cukrász iskolámnak is mindjárt vége. Szerintem 2 éve nem gondoltam volna, hogy én valaha is ezzel szeretnék foglalkozni, de azóta ezzel kelek és ezzel fekszem. Hihetetlen módon imádom és a szenvedélyemmé vált, bár szerintem ezt a pályát máshogy nem is lehetne csinálni. :)

Nagyon sok idő, tanulás és kitartás van még előttem, de remélem, hogy a vágyaim és álmaim valóra fognak válni! Azt mondják, hogy kellő kitartással, akarattal és szorgalommal bármi kivitelezhető! :)

Ami miatt ezeket írom, vagyis inkább aki miatt ő a legelső cukrász tanárom, akit én nagyon megkedveltem és sokat köszönhetek neki. Hihetetlenül szerény, kedves és nagy tudású embert ismerhettem meg a személyében. Sose fogom elfelejteni azt, amit tőle tanultam és neki köszönhetem úgymond az első lépéseket.

Ezért készítettem neki pár apróságot. Úgy gondoltam, hogy saját készítésű ajándékokkal fogom meglepni, mert az mégis személyesebb. :) Készült egy doboz - szalvéta technikával - benne mivel mással, mint fromJucis csodakekszekkel és egy kép rólunk, amint a tankonyhában állunk! :)
A képet köszönöm Tündérsütinek! :)

Ja igen, a sütiről elfelejtettem mondani, hogy nagyon finom, omlós a vajnak köszönhetően és a benne lévő töltelékkel pedig még csodásabb! :) Szerintem! :D


Adag

25 db

Hozzávalók a tésztához
  • 100 g liszt
  • 35 g mandula
  • 15 g kakaó
  • fél tk. só
  • 35 g porcukor
  • 1 csapott tk. sütőpor
  • 100 g vaj
  • 1 tojássárga

Hozzávalók a töltelékhez

  • 100 g marcipán
  • 5-6 szem aszalt szilva
  • rum




Elkészítése

1. Először a rumba tegyük bele az aszalt szilvát, hogy picit magába szívja az alkoholt. Készítsük el a tésztát. A vaj és a tojássárga kivételével mindent öntsünk egy tálba, keverjük össze és morzsoljuk el a vajjal, majd adjuk hozzá a tojás sárgáját. Tegyük 1 órára hűtőbe.

2. Ha kész a szilva, akkor vágjuk apró kis darabokra és gyúrjuk össze a marcipánnal, majd azt is rakjuk a hűtőbe.

3. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki olyan 3 mm vastagságúra, majd szaggassunk belőle köröket. Ha ezzel megvagyunk, akkor vegyük elő a marcipánt és tépkedjünk belőle kis darabokat, amiket rárakunk egy körre, majd egy másik körrel betapasztjuk. Szóval két tésztakör közé jön majd a töltelék. Csináljuk így meg az összeset, majd a széleit kicsit nyomkodjuk össze, villával mintázzuk és sütőpapíros lemezen 175 fokon süssük készre... 8-12 perc alatt megsül.

Tipp

  • ha nem áll össze a tésztánk, akkor rakjunk hozzá még lisztet + kakaót
  • a töltelék lehet csoki vagy lekvár is akár
  • mintázóval is nyomhatunk rá mintákat
  • nem muszáj kör alakúra szaggatni, téglalapokat is vághatunk ki belőle kés segítségével
  • ha hurkapálcát szúrunk bele, akkor keksznyalókánk is lehet (gyerekeknek ez külön öröm)
forrás: Limara


Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -
Szólj hozzá! Mandula Kakaó Desszert Marcipán Keksz Édes aprósütemény Gasztroajándék Aszaltszilva Tovább
Kakaós keksz rumos aszalt szilvás marcipános töltelékkel Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Készíts nőnapra sós karamellás Baileys-es csokis pitét Készíts nőnapra sós karamellás Baileys-es csokis pitét
  • Ajándékozz cuki csokis perecet! Ajándékozz cuki csokis perecet!
  • Kecskesajttal töltött rozmaringos, gyömbéres töltött, sült körték Kecskesajttal töltött rozmaringos, gyömbéres töltött, sült körték
  • Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával
  • Pisztacias, meggyes, feher csokis suti. Pisztacias, meggyes, feher csokis suti.

A bejegyzés trackback címe:

https://fromjuci.blog.hu/api/trackback/id/tr3511679677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

fromJuci

Úgy gondolom, hogy a gasztronómia, a közös evés egy láthatatlan kapocs az emberek között. Enni mindig jó dolog, sütni, alkotni szintén, sőt a kész alkotást megosztani és ezáltal boldogságot ajándékozni még szebb öröm. Így itt, csak olyan recepteket teszek közzé, amiket már kipróbáltam és aminek az elkészítése örömöt fog okozni. Fontos számomra a hitelesség, így ezekben a receptekben biztosan nem fogtok csalódni és a siker garantált lesz. Ha pedig nincs időtök sütni, akkor rendeljetek tőlem -> fromJuci Sütiműhely (https://www.facebook.com/fromJuci)

fotojet_16.jpg

fromjuci_logo_kor.jpg

14322626_10207826150364141_5660181835938131287_n.jpg

Keresés

Top 5

  1. Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  2. Túrós pogácsa, az a bizonyos 25-ös számú
  3. Mascarponés fehér csokoládés torta málnavelővel
  4. Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával
  5. Mézes mustáros csirke, friss salátával

Friss topikok

  • Beastie: Szü... (2018.07.07. 12:26) Nutellás banános sajttorta
  • Klári Zámbó: Nag... (2018.07.07. 12:26) Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  • takacsveca93: Leg... (2017.12.28. 22:18) Mézes mustáros csirke, friss salátával
  • fromJuci: @Br... (2017.09.19. 09:05) Fahéjas étcsokoládés szilvás pite
  • Ráérek: Sür... (2017.09.02. 09:56) Gyömbéres, körtés, sós karamellás galette

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML
süti beállítások módosítása
Dashboard