Megérkezett az ősz és vele együtt ez a tortácska is! Nekem nagyon bejött, a piskótában lévő dió elég különleges ízt ad az egésznek, de az áfonya és alma kombináció sem elengedhetetlen. Miközben a sütőben emelkedik a tészta, bebújik a tetején lévő almás-áfonyás réteg közé! Gyors és egyszerű az elkészítése és baromi finom! :D
A receptet a Kifőztük magazinból lestem, ahol paleoként volt feltüntetve, hát én átraktam nem paleora! :)) Az eredeti recept itt található.
A receptet a Kifőztük magazinból lestem, ahol paleoként volt feltüntetve, hát én átraktam nem paleora! :)) Az eredeti recept itt található.
Adag:
22 cm-es tortaformányi
Hozzávalók a tésztához:
7 dkg darált dió
13 dkg liszt
2 tojás
1/2 teáskanál szódabikarbóna
fél citrom reszelt héja
Hozzávalók a töltelékhez:
3 evőkanál darált dió
5-6 savanykás alma
4 vörös áfonya
másik fél citrom reszelt héja
1 teáskanál fahéj
cukor
Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd a kivajazott-kilisztezett formába öntjük, majd nyomogatjuk.
2. Az almát apró darabokra vágom, majd az áfonyával és a cukorral puhára főzzük. Ha elkészült, a dióval elkeverjük és fahéjjal, citromhéjjal ízesítjük és a tésztára öntjük, majd elegyengetjük.
3. 140 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbával megnézzük, hogy elkészült e a süteményünk.
Jó étvágyat hozzá! :)