Szeretem a csirkét, mert hamarabb készen van, mint bármelyik másik húsféle. Ha még almabundát is ölt magára kifejezetten kecsegtető.
Hozzávalók:
4 szelet csirkemellfilé
szárnyas fűszerkeverék
1 kiskanák fahéj
2 db közepes nagyságú piros alma
3 tojás
liszt
3-4 dl sör
olaj a sütéshez
Elkészítése:
1. A 4 szelet csirkemellet kettévágjuk, kiklopfoljuk és bekenjük mindkét oldalát a fűszerkeverékkel.
2. A két almát lereszeljük, fahéjjal ízesítjük.
3. A 3 tojásból, lisztből és sörből sűrű palacsintatésztát keverünk, majd hozzáadjuk a fahéjas almát.
4. A fűszeres csirkemelleket belemártjuk és olajon készre sütjük.
5. Tálaláskor a húsra rácsíkozzuk az áfonyalekvárt, őszibarackszeletekkel díszítjük és burgonyakrokettel tálaljuk.
6. Nekem megmaradt egy kis "panír", amit nem akartam kidobni. Kisütöttem olajban és olyan lett, mintha almás palacsinta lenne.
Jó étvágyat hozzá!