Imádom a nyarat, mert teli van jobbnál jobb gyümölcsökkel. Most éppen a barackoknak van szezonjuk és arra gondoltam, mi lenne ha hoznék nektek ebből egy szezonális sütit.
Mondanom sem kell, hogy aki imádja a sárgabarackot, odáig lesz ezért a sütikéért is. A rozmaring pedig ne tántorítson el senkit, bátran próbáljátok ki ti is! :)
Adag
20x28-as tepsi
Hozzávalók a tésztaalaphoz
- 170 g vaj
- 70 g porcukor
- 1/2 tk só
- 1 tk vanília
- fél citrom reszelt héja
- 3 tk friss rozmaring (ha őrölt, akkor 1,5 tk)
- 250 g liszt
Hozzávalók a töltelékhez
- 500 g sárgabarack
- 100 ml fehérbor
- 100 g cukor
- 1 tk fahéj
- 1 ev méz
- csipet só
Hozzávalók a morzsához
- 70 g liszt
- 100 g barnacukor
- 40 g durvára vágott dió
- 45 g vaj
- csipet só
Elkészítése
1. A rozmaringot felvágjuk kis darabokra és a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belőle, majd a sütőpapírral bélelt tepsinkbe nyomkodjuk és 175 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
2. Miközben sül az alapunk, elkészítjük a tölteléket. Az összes hozzávalót egy serpenyőbe tesszük és alacsony lángon összefőzzük, amíg egy kicsit sűrű gyümölcsös tölteléket nem kapunk.
3. A morzsához a vajat, barnacukrot, lisztet és sót az ujjbegyünkkel összemorzsoljuk, majd hozzákeverjük a durvára vágott diót.
4. A megsütött tésztarétegünkre rákanalazzuk a sárgabarackos tölteléket, egyenletesen megszórjuk a morzsával és 175 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, hogyha kicsit a teteje megpirult és látjuk, hogy rotyog a töltelékünk a morzsa alatt.
forrás
Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -