Már készítettem a blogra kétféle citrompitét (habos citrompite, tarte au citron), ám most egy harmadik változatot is megmutatok nektek, ami ismét istenire sikeredett. Remélem elkészítitek és ti is élvezni fogjátok ezt a frissítő csodát!
Hozzávalók a tésztához
- 300 g liszt
- 200 g hideg vaj
- 100 g porcukor
- 1 tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 reszelt citrom héja
Hozzávalók a krémhez
- 3 tojás
- 60 g cukor
- 3 citrom leve
- 2 citrom héja
- 250 ml mascarpone
Elkészítése
1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd kis időre tegyük hűtőbe. Amikor lehűlt, utána lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd tegyük egy kivajazott piteformába és süssük 175 fokon aranybarnára.
2. A krémhez a mascarponét a cukorral kézi robotgép segítségével keverjük el, majd adjuk hozzá a tojásokat egyenként, végül a citromok levét és héját. Az így kapott masszát simítsuk a kihűlt linzer alapra és süssük 110 fokon 20-25 percig. Ha kihűlt, akkor szeleteljük fel és díszítsük kedvünkre.
Tipp
- kóstoljuk a krémünket, ha kicsik a citromok, akkor inkább többet tegyünk bele
- citrom helyett, akár naranccsal is kipróbálhatjuk
Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -