Adag
23 x 18-as tepsi
Hozzávalók
- 100 g vaj
- 100 g cukor
- 100 g darált dió
- 60 g étcsokoládé
- 2 evőkanál kakaópor
- 3 tojás
- 3 körte
Elkészítése
1. A vajat az étcsokival vízgőz fölött olvasszuk össze, majd hagyjuk amíg szobahőmérsékletre hűl. A tojásokat válasszuk szét, a tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá, majd a tojássárgáját fehérítsük ki robotgép segítségével.
2. Keverjük csomómentesre a diót a tojássárgájával, az olvasztott vajas-csokival és a kakaóporral, majd dolgozzuk el benne óvatosan a felvert tojásfehérje habot. Az így kapott tésztát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a megpucolt és félbe vágott körtéket helyezzük a tészta tetejére és 175 fokon süssük készre.
Tippek
- darált dió helyett használhatunk mandulát, de akár lisztet is
- 60 g étcsokit növelhetjük 100 g-ra, de akkor hagyjuk el a kakaóport
- a körtét ízesíthetjük egy kis fahéjjal, mielőtt rárakjuk a tésztára
- tálaláskor porcukorral, esetleg karamellel szervírozhatjuk
Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -