Az olvasottság nem publikus.

fromJuci

  • Torták
  • Piték
  • Browniek
  • Édes apróságok
  • Sós apróságok
  • Sütés nélküliek
  • Desszertek
  • Reggelik
Pasztell világú tejszínes főzött eperkrémes születésnapi torta

Pasztell világú tejszínes főzött eperkrémes születésnapi torta

Vivi az anyukájának álmodott meg egy tortát, a kikötés annyi volt, hogy ne legyen burkolt. Ennek roppant mód örültem, mivel általában csak marcipános tortákat készítek mostanában. :)

Egy letisztult ám de mégis magával ragadó tortára gondoltam. Szerencsére Vivi anyukáját személyesen is ismerem, így egy picit könnyebb dolgom volt. :) A tortán elhelyezkedő két szívvel Vivi üzenete teljesült anyukája számára, aki egy tünemény!

Ízvilágát tekintve vaníliás piskótán anyukám házi eperlekvárja és a csodálatos eperkrém a telkünkön termő eperből. Féltem, hogy nem fog kiemelkedni az eper íze úgy, ahogyan én szeretném, de szerencsére ez nem így lett! :)


Adag

18 cm-es

Hozzávalók a piskótához
  • 2 tojás
  • 100 g liszt
  • 100 g cukor
  • 0,6 dl tej
  • 0,6 dl olaj
  • fél csomag sütőpor
  • egy csipet só

Hozzávalók a főzött eperkrémhez

  • 1 csomag eper puding
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 150 g eper
  • 10 g étkezési zselatin
  • 200 ml tejszín
  • + eperlekvár

Hozzávalók a külső krémhez

  • 4 "M" tojásfehérje
  • 200 g cukor
  • 250 g vaj
  • fél rúd vanília




Elkészítése

1. Először készítsük el a piskótát. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét egy csipet sóval ás a cukorral verjük kemény habbá, majd a tojássárgáját habosítsuk ki, keverjük hozzá az olajat, tejet, végül a lisztet és sütőport. A tojásfehérjés és a tojássárgájás masszát dolgozzuk össze, majd 150 fokon süssük készre.

2. A krémnél készítsünk először egy puding alapot a már megszokott módon a tejből, pudingból, cukorból majd a már félig kihűlt pudinghoz adjuk hozzá a leturmixolt epret. A 10 g zselatint 50 g vízzel tegyük egy pohárba, várjuk meg míg megszívja magát és mikróban forraljuk fel, öntsük az epres alapkrémhez. A tejszínt 1 teáskanálnyi porcukorral verjük kemény habbá és lazítsuk fel vele az epres krémet.

3. Jöhet a külső krém. A tojásfehérjéket a cukorral vízgőz fölött verjük habbá addig, amíg el nem olvad a cukor (ha van maghőmérőnk, akkor ez 65 foknál jön létre), majd apránként adagoljuk hozzá a vajat és jól dolgozzuk el. Addig működjünk együtt a robotgéppel amíg ki nem hűl az az edény, amiben dolgoztunk, végül adjuk hozzá a fél rúd vaníliát és tegyük kis időre hűtőbe.

4. A torta összeállításánál vágjuk a piskótánkat 3 részre. Ennél a tortánál fontos, hogy a formában dolgozzunk, mivel a főzött pudingos krém az elején még kicsit folyós lehet és később áll majd csak össze. A tortaforma aljára tegyük az első kör piskótát, rá az eperlekvárt, epres alapkrémet, majd így tovább és pár órára tegyük hűtőbe. Nálam ez egy éjszaka volt. Amikor elővettük vágjuk körbe, szedjük ki a formából, majd dolgozzunk a krémmel. Kenjünk körbe a tortánkat, én közben kétszer is hűtöttem a kenések között. :) Alapjában véve ez egy nagyon finom nem túl vajas, könnyed, vaníliás krém.

Tipp

A torta összeállításánál én másnap kevertem ki a krémet és akkor is vontam be vele a tortát, így teljes mértékben jó lett a torta textúrája és ízvilága.

Forrás: külső krém, epres krém, piskóta, inspiráció


Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -

Szólj hozzá! Torta Eper Tejszín Desszert Krémek Tovább
Pasztell világú tejszínes főzött eperkrémes születésnapi torta Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Spenótos, füstölt lazacos-és sajtos quiche Spenótos, füstölt lazacos-és sajtos quiche
  • Törökméz Törökméz
  • Almatorta - az ikeás reprodukálása Almatorta - az ikeás reprodukálása
  • Étcsokoládés, sütőtökös szendvics keksz, fahéjas mascarpone krémmel Étcsokoládés, sütőtökös szendvics keksz, fahéjas mascarpone krémmel
  • Gyömbéres, körtés, sós karamellás galette Gyömbéres, körtés, sós karamellás galette

A bejegyzés trackback címe:

https://fromjuci.blog.hu/api/trackback/id/tr8111679653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

fromJuci

Úgy gondolom, hogy a gasztronómia, a közös evés egy láthatatlan kapocs az emberek között. Enni mindig jó dolog, sütni, alkotni szintén, sőt a kész alkotást megosztani és ezáltal boldogságot ajándékozni még szebb öröm. Így itt, csak olyan recepteket teszek közzé, amiket már kipróbáltam és aminek az elkészítése örömöt fog okozni. Fontos számomra a hitelesség, így ezekben a receptekben biztosan nem fogtok csalódni és a siker garantált lesz. Ha pedig nincs időtök sütni, akkor rendeljetek tőlem -> fromJuci Sütiműhely (https://www.facebook.com/fromJuci)

fotojet_16.jpg

fromjuci_logo_kor.jpg

14322626_10207826150364141_5660181835938131287_n.jpg

Keresés

Top 5

  1. Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  2. Túrós pogácsa, az a bizonyos 25-ös számú
  3. Mascarponés fehér csokoládés torta málnavelővel
  4. Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával
  5. Mézes mustáros csirke, friss salátával

Friss topikok

  • Beastie: Szü... (2018.07.07. 12:26) Nutellás banános sajttorta
  • Klári Zámbó: Nag... (2018.07.07. 12:26) Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  • takacsveca93: Leg... (2017.12.28. 22:18) Mézes mustáros csirke, friss salátával
  • fromJuci: @Br... (2017.09.19. 09:05) Fahéjas étcsokoládés szilvás pite
  • Ráérek: Sür... (2017.09.02. 09:56) Gyömbéres, körtés, sós karamellás galette

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML
süti beállítások módosítása
Dashboard