Az olvasottság nem publikus.

fromJuci

  • Torták
  • Piték
  • Browniek
  • Édes apróságok
  • Sós apróságok
  • Sütés nélküliek
  • Desszertek
  • Reggelik
Citromos mignon

Citromos mignon

Na én pont az az ember vagyok aki sose szerette a mignont, sok mindenkivel ellentétben. Irtóztam tőle, vagyis hát még mindig bár ez a helyzet kedden kicsit javult, amikor elkészítettem a citromos verzióját.

Társai számomra túl édesek. Ám de ez, ez valami nagyon csodás lett. A titka csak annyi, hogy a krémet sokkal citromosabbra kell csinálni, mint alapjában véve, mert a rajta lévő fondán úgyis túl gejl. Habár nálam nem létezik olyan, hogy túl citromos mert imádom amikor összehúzódik a szám és belefintorgok. :)



Adag

20 db

Hozzávalók a piskótához

  • 3 tojás
  • 60 g cukor
  • 60 g liszt

Hozzávalók a krémhez

  • 2 dl tej
  • 30 g keményítő v. pudingpor
  • 70 g cukor
  • 120 g vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 citrom leve

Hozzávalók a fondánhoz

erre később visszatérünk majd, én bolti fondánt használtam



Elkészítése

1. Először elkészítjük a tésztát. A tojásokat szétválasztjuk, a tojások sárgáját 20 g cukorral, míg a fehérjét 40 g cukorral felverjük. A sárgáját beleöntjük a fehérjébe, gyors mozdulatokkal eldolgozzunk, majd hozzáadjuk a lisztet. Ez kisebb lesz mint egy tepsi, szóval vagy kisebb tepsibe süssük, vagy kenjünk ki sütőpapírra úgy, hogyha kettőbe vágjuk az lesz a mignonunk két lapja. Itt fontos az előre tervezés. :) 

2. Most jön a krémalap. A tejhez hozzáadjuk a keményítőt és cukrot, majd kézi habverővel puding állagúra főzzük és kihűtjük. A vajat kihabosítjuk. A kihűlt krémet átdolgozzuk gépi robotgéppel, majd hozzáadjuk a kihabosított vajat és összedolgozzuk a kettőt, a végén pedig hozzákeverjük a citromok levét és a citrom héját.

3. A mignont mindig fordítva töltjük. Szóval ami a piskóta teteje lesz megfordítjuk és az aljára egyengetjük el a krémet, majd rárakjuk a másik lapot (azt is fejjel lefele). Mélyhűtőbe ! tesszük, amíg a krém meg nem dermed (fontos a dermesztés, mert csak így tudjuk szépen felszeletelni és így nem fognak szétcsúszni a lapok).

4. Miután megdermedt, megfordítjuk az egészet (így az a piskóta lesz felül ami sütésnél a piskóta teteje volt), az oldalakat egyenesre vágjuk, majd vonalzó segítségével felosztjuk egyenlő részekre és felvágjuk a teljes mignont 20 kis apróra. A tetejüket lekvárral (előtte melegítsük fel) vékonyan megkenjünk. Ez eléggé szükséges mert így meggátoljuk a piskótánk elázását a fondántól. Tegyük vissza a hűtőbe, amíg a fondán felolvad.

5. A fondánt olyan mély edénybe tegyük, hogy ki tudjuk mártani benne a mignonokat. A mignonokba ferdén szúrjunk mártóvillát, fejjel lefelé mártsuk ki őket és tegyük rácsra (ha nincs ennek megfelelő rács, akkor a sütőben lévő rácsra is tehetjük,de rakjunk alá sütőpapírt). Várjuk meg, míg a fondán megdermed, majd vágjunk alá és tegyük kapszliba őket és díszítsük fel.

Tipp

  • ha a tésztát nagyobbra kenjünk ki akkor 3 piskótás lehet a mignon, de vékonyabb lesz a tészta
  • tetejét díszíthetjük fondánnal, reszelt citromhéjjal, citrommal
  • a fondánba is tehetünk citromlevet és sárga színezőt, így a hagyományos citromos mignon vonásai visszatekintenek majd
Recept: a kedves Mesteremtől.

Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -
Szólj hozzá! Citrom Citromkrém Mignon Fondán Tovább
Citromos mignon Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Spenótos, füstölt lazacos-és sajtos quiche Spenótos, füstölt lazacos-és sajtos quiche
  • Készíts nőnapra sós karamellás Baileys-es csokis pitét Készíts nőnapra sós karamellás Baileys-es csokis pitét
  • Hello 2018! Hello 2018!
  • Törökméz Törökméz
  • Rozmaringos, mandulas, barackos suti. Rozmaringos, mandulas, barackos suti.

A bejegyzés trackback címe:

https://fromjuci.blog.hu/api/trackback/id/tr2911679689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

fromJuci

Úgy gondolom, hogy a gasztronómia, a közös evés egy láthatatlan kapocs az emberek között. Enni mindig jó dolog, sütni, alkotni szintén, sőt a kész alkotást megosztani és ezáltal boldogságot ajándékozni még szebb öröm. Így itt, csak olyan recepteket teszek közzé, amiket már kipróbáltam és aminek az elkészítése örömöt fog okozni. Fontos számomra a hitelesség, így ezekben a receptekben biztosan nem fogtok csalódni és a siker garantált lesz. Ha pedig nincs időtök sütni, akkor rendeljetek tőlem -> fromJuci Sütiműhely (https://www.facebook.com/fromJuci)

fotojet_16.jpg

fromjuci_logo_kor.jpg

14322626_10207826150364141_5660181835938131287_n.jpg

Keresés

Top 5

  1. Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  2. Túrós pogácsa, az a bizonyos 25-ös számú
  3. Mascarponés fehér csokoládés torta málnavelővel
  4. Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával
  5. Mézes mustáros csirke, friss salátával

Friss topikok

  • Beastie: Szü... (2018.07.07. 12:26) Nutellás banános sajttorta
  • Klári Zámbó: Nag... (2018.07.07. 12:26) Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  • takacsveca93: Leg... (2017.12.28. 22:18) Mézes mustáros csirke, friss salátával
  • fromJuci: @Br... (2017.09.19. 09:05) Fahéjas étcsokoládés szilvás pite
  • Ráérek: Sür... (2017.09.02. 09:56) Gyömbéres, körtés, sós karamellás galette

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML
süti beállítások módosítása
Dashboard