Mászkálunk, trécselünk, koktélozunk, vásárolgatunk és közben kibeszéljük a szerelmi életünket, hogy éppen ki milyen táskát szeretne megvenni, szóval mindenről szó esik, ami csajos.
Erre az alkalomra készítettem egy mini 12 centis Welcome Vanda tortát. :)
Az adagot 18-asban adom meg, hogy könnyebben el tudjátok készíteni.
18 cm-es forma
Hozzávalók a tésztalaphoz
- 2 tojás
- 40 g cukor
- 8 g kakaópor
- 32 g liszt
Hozzávalók a krémhez
- 300 g joghurt
- 200 g cukor
- 10 g zselatin + 50 g víz
- 250 g eper
- 400 g tejszín
Elkészítése
1. Először elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 30 g cukorral, a sárgáját 10 g cukorral felverjük, összekeverjük a kettőt, majd végül beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport gyors mozdulatokkal eldolgozzuk és 175 fokon készre sütjük.
2. Most pedig jöjjön hát a krém. Az epret feldaraboljuk, a tejszínt pedig felverjük.
3. A 10 g zselatinra ráöntjük az 50 g vizet, majd megvárjuk míg felszívja magát, aztán tűzön felmelegítjük. A joghurtot összekeverjük a cukorral és beleöntjük a forró zselatint folytonos kevergetés közben, majd hozzáadjuk a gyümölcsöt és a felvert tejszínhabot.
4. A tortalapot a csatos formában hagyjuk, majd ráöntjük a krémet és hűtőbe tesszük 3-4 órára megdermedni, majd szeleteljük és tálaljuk.
Tipp
- az eper egyik felét összeturmixolhatjuk és epervelőként hozzáönthetjük a krémhez
- a tejszínhabból kivehetünk 100 g-ot és a tetejét habrózsákkal díszíthetjük
Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -