És íme elkészült még egy házi desszert, a bolti helyett. Még karácsony előtti, gasztroajándék volt ő is. Amikor Dina felrakta a receptet, tudtam, hogy megcsinálom mivel anyukám imádja a kávés dolgokat. Azóta is emlegeti. :) A kávé anyukám szerint pont elegendő bele, bátyám szerint túl sok.. apa meg mindennek örül, ami édesség.
Adag:
elfelejtettem megszámolni
Hozzávalók:
100 g darált mandula
100 g porcukor
forró víz pár csepp
20 g tejpor
20 g instant jó minőségű kávépor
(én legközelebb kicsivel kevesebbet fogok belerakni :) )
(én legközelebb kicsivel kevesebbet fogok belerakni :) )
csokoládé a bevonáshoz
Elkészítése:
1. A mandulát a porcukorral és pár csepp vízzel próbáljuk összegyúrni. Ezt én sodrófával értem el (ide-oda hengergettem), eltelik egy kis időbe, főleg ha nem akkor őröltük meg a mandulát. :D
2. Ha összeállt, akkor két részre szedjük. Az egyikhez hozzáadjuk a tejport, a másikhoz a kávét és összedolgozzuk őket. Ha nem állnak össze, itt is használhatunk egy kis vizet.
3. A kávés részt rakjuk két sütőpapír közé és így nyújtsuk ki, mivel eléggé ragadós. Ha kész tegyük félre és a tejporossal is cselekedjünk így, majd helyezzük őket egymásra.
4. Az így keletkezett két lapos mixet tekerjük össze, mint amikor keksztekercset gyártunk, sodorjuk olyan 3 cm átmérőjűre és rakjuk hűtőbe fél órára.
5. Hűtőből kivéve 1 centis szeleteket vágjunk belőle és vonjuk be csokival (vízgőz fölött megolvasztott).
Jó étvágyat hozzá! :)