Az olvasottság nem publikus.

fromJuci

  • Torták
  • Piték
  • Browniek
  • Édes apróságok
  • Sós apróságok
  • Sütés nélküliek
  • Desszertek
  • Reggelik
Karácsonyi citromszívek - 20. SAD!

Karácsonyi citromszívek - 20. SAD!


Nálam is elkezdődött a karácsonyra való sütögetés. Idén sütiket, bonbonokat fogok ajándékozni. Úgy gondolom, hogy a szeretet legyen fontosabb, mint a nagy ajándékok és ha én szívből csinálok én magam ajándékot, az sokkal többet jelent, mintha vennék egy hasznavehetetlen méreg drága dolgot. Ráadásul nálunk mindenki szereti a fincsiségeket és ha még válogatni is lehet majd, akkor az már tökéletes. Közben zajlik egy játék (SAD! 20.) is, aminek a témája a gasztorajándékok, házigazdája pedig ...konyhán innen - kerten túl... , melyre elkészítettem ezt a kis kekszet, persze nem időben! :D Ha szeretnétek ilyen kis szíveket ajándékozni, akkor csak csomagoljátok őket celofánba, vagy rakjátok üvegcsébe, esetleg csináljatok ti magatok kis dobozkát hozzá! :) Ha nem nyújtjátok vékonyra, hanem olyan 3 mm-re, akkor puha, omlós lesz.. ellenkező esetben egy kissé ropogós! :D A receptet ismét Szofitól nyúltam le! :)

Ha pedig ilyen csodálatos tortatálra vágytok, akkor bizalommal keressétek Biát, aki szívvel-lélekkel csinálja ezeket a kis gyönyörűségeket! :)


Adag:

2 és fél gáztepsinyi

Hozzávalók a tésztához:

28 dkg liszt
13 dkg margarin
3 tojás sárgája
10 dkg cukor
csipet só
1 citrom reszelt héja

Hozzávalók a mázhoz:

15 dkg porcukor
1 citrom leve


Elkészítése:

1. A lisztet morzsoljuk el a margarinnal, majd formázzunk krátert. A szárazanyagokat rakjuk a kráter köré, a tojás sárgáját és pár evőkanálnyi hideg vizet a belsejébe és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.

2. Miután kész a tésztánk, 1 órát pihentessük a hűtőben.

3. Lisztezett felületen (fontos, mert a tésztánk elég ragacsos) nyújtsuk 3 mm vastagságúra, majd szagassuk ki valamilyen formával.

4. 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíron süssük 12-13 percig. Ha az alja kezd barnulni, akkor kivehetjük.

5. Amíg hűlnek a kis szívek, addig készítsük el a mázat. A porcukrot szitáljuk át, majd a citrom levével keverjük ki és ezt az egyveleget kenjünk rá a kisült tésztákra, majd díszítsük bármilyen gyönggyel.. de magában is gyönyörűek.

Nagyon finom, citromos süteményt fogunk kapni! Fém dobozban, de akár műanyag dobozban is tárolhatjuk. Karácsonyig eláll!

FONTOS: a 3 mm-nyi vastagság (így lesz csak puha a keksz) és a porcukor szitálása a mázhoz ( így nem fog kikristályosodni ) !!!!



Jó étvágyat hozzá! :)
4 komment Karácsony Játékok Desszert Citrom Keksz Gasztroajándék Tovább
Karácsonyi citromszívek - 20. SAD! Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
4 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Baileys-es répatorta Baileys-es répatorta
  • Készíts nőnapra sós karamellás Baileys-es csokis pitét Készíts nőnapra sós karamellás Baileys-es csokis pitét
  • Törökméz Törökméz
  • Brownie keksz, a legcsokisabb Brownie keksz, a legcsokisabb
  • Pisztacias, meggyes, feher csokis suti. Pisztacias, meggyes, feher csokis suti.

A bejegyzés trackback címe:

https://fromjuci.blog.hu/api/trackback/id/tr4211679813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ági 2013.12.16. 09:49:52

De helyesek! Nagyon szeretem a citromos sütiket! Látszik rajtuk, hogy nagyon finomak! :)

fromJuci 2013.12.16. 09:53:42

Köszönöm! :) Tényleg finomak! El kellett dugnom, de karácsonyig tuti kell majd készítenem,mert meg fogom enni! :D
Omlósak és pont jó citromosak! :)

PiciJuci 2013.12.16. 17:48:54

Ezeket én is elkészítettem, valóban nagyon finomak. Szépek a fotóid ismét

fromJuci 2013.12.17. 11:19:04

Én most megeszem az összeset, mert nem szitáltam le a mázhoz a porcukrot és kikristályosodtak.. ezért sajnos nagy duzzogva el kell fogyasztanom.. :D
Köszönöm szépen! Szerintem most kezdtem ráérezni erre a fotózásra.. biztos a karácsonyi hangulat! :D
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
Facebook

fromJuci

Úgy gondolom, hogy a gasztronómia, a közös evés egy láthatatlan kapocs az emberek között. Enni mindig jó dolog, sütni, alkotni szintén, sőt a kész alkotást megosztani és ezáltal boldogságot ajándékozni még szebb öröm. Így itt, csak olyan recepteket teszek közzé, amiket már kipróbáltam és aminek az elkészítése örömöt fog okozni. Fontos számomra a hitelesség, így ezekben a receptekben biztosan nem fogtok csalódni és a siker garantált lesz. Ha pedig nincs időtök sütni, akkor rendeljetek tőlem -> fromJuci Sütiműhely (https://www.facebook.com/fromJuci)

fotojet_16.jpg

fromjuci_logo_kor.jpg

14322626_10207826150364141_5660181835938131287_n.jpg

Keresés

Top 5

  1. Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  2. Túrós pogácsa, az a bizonyos 25-ös számú
  3. Mascarponés fehér csokoládés torta málnavelővel
  4. Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával
  5. Mézes mustáros csirke, friss salátával

Friss topikok

  • Beastie: Szü... (2018.07.07. 12:26) Nutellás banános sajttorta
  • Klári Zámbó: Nag... (2018.07.07. 12:26) Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  • takacsveca93: Leg... (2017.12.28. 22:18) Mézes mustáros csirke, friss salátával
  • fromJuci: @Br... (2017.09.19. 09:05) Fahéjas étcsokoládés szilvás pite
  • Ráérek: Sür... (2017.09.02. 09:56) Gyömbéres, körtés, sós karamellás galette

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML
süti beállítások módosítása
Dashboard