Az olvasottság nem publikus.

fromJuci

  • Torták
  • Piték
  • Browniek
  • Édes apróságok
  • Sós apróságok
  • Sütés nélküliek
  • Desszertek
  • Reggelik
Pozsonyi kifli

Pozsonyi kifli

Nem szoktam Pozsonyi kiflit enni, azt hittem, hogy nem is szeretem, amíg a suliban, egyik gyakorlaton ezt készítettük el. Kellemesen csalódtam. Nagyon finom, puha, teli töltelékkel. Karácsonykor bejgli helyett ilyen kis kifliket fogok gyártani... diósat, mákosat és gesztenyéset! Próbáljátok ki ti is! Kicsit szöszmötölősebb, mint a bejgli, mert itt egyenként kell sodorni, de szerintem élvezetesebb kis kifliket enni mint egy csík bejglit. Jó... kicsit a bejgli ellen vagyok, mert már nagyon unom! :))))


Adag:

12 db

Hozzávalók a tésztához:


200 g finomliszt
80 g vaj
20 g porcukor
60 g tej
4 g élesztő
1 tojás
4 g só



Hozzávalók a töltelékhez:


150 g darált dió
110 g cukor
30 g darált keksz
80 g víz
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja

tojás a kenéshez




Elkészítése:

1. Először a tésztát készítjük el. Az élesztőt hideg vízben feloldjuk, közben a lisztet a porcukorral és a vajjal összemorzsoljuk.

2. Krátert készítünk, majd a közepébe beleöntjük az élesztős tejet és a tojást, a külsejéhez a sót, majd gyorsan összegyúrjuk és 20-25 percig hűtőben pihentetjük.

3. Közben elkészítjük a tölteléket. A vizet a cukorral egy lábasban felforraljuk, majd ráöntjük a száraz alapanyagokra ( dió, cukor, keksz, vaníliás cukor), összekeverjük és belereszeljük a citrom héját.

4. A tésztát kivesszük, majd 30 grammos golyókra osztjuk szét. A tölteléket is ugyanígy kimérjük.

5. A kis golyókat lisztezetlen! felületen ovális alakúra nyújtuk, majd a kis töltelékeket hengerezzük és a közepébe illesztjük, sodorjuk őket és kifli alakúra formázzuk.

6. Linkelek nektek egy kis videót, ahol a mérést és a formázást láthatjátok (2:33 perctől) itt!

7. A diós kiflit patkó, a mákosat pedig ácskapocs alakúra formázzuk, így könnyen meg tudjuk majd különböztetni őket egymástól.

8. Most pedig jön a lekenés. Először a tojás sárgájával kenjük le a kis kifliket, majd hűtőben addig pihentetjük, amíg nem fog ragadni a teteje. Ezután jön a második lekenés, amikor tojásfehérjével kenünk, ezt pedig szobahőmérsékleten szárítjuk meg, majd 180 fokon készre sütjük!



Jó étvágyat hozzá! :)


Szólj hozzá! Karácsony Desszert Dió Péksütemény Cukrász iskola Tovább
Pozsonyi kifli Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Baileys-es répatorta Baileys-es répatorta
  • Ajándékozz cuki csokis perecet! Ajándékozz cuki csokis perecet!
  • Étcsokoládés, sütőtökös szendvics keksz, fahéjas mascarpone krémmel Étcsokoládés, sütőtökös szendvics keksz, fahéjas mascarpone krémmel
  • Túrós pogácsa napraforgómaggal Túrós pogácsa napraforgómaggal
  • Gyömbéres, körtés, sós karamellás galette Gyömbéres, körtés, sós karamellás galette

A bejegyzés trackback címe:

https://fromjuci.blog.hu/api/trackback/id/tr3211679829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

fromJuci

Úgy gondolom, hogy a gasztronómia, a közös evés egy láthatatlan kapocs az emberek között. Enni mindig jó dolog, sütni, alkotni szintén, sőt a kész alkotást megosztani és ezáltal boldogságot ajándékozni még szebb öröm. Így itt, csak olyan recepteket teszek közzé, amiket már kipróbáltam és aminek az elkészítése örömöt fog okozni. Fontos számomra a hitelesség, így ezekben a receptekben biztosan nem fogtok csalódni és a siker garantált lesz. Ha pedig nincs időtök sütni, akkor rendeljetek tőlem -> fromJuci Sütiműhely (https://www.facebook.com/fromJuci)

fotojet_16.jpg

fromjuci_logo_kor.jpg

14322626_10207826150364141_5660181835938131287_n.jpg

Keresés

Top 5

  1. Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  2. Túrós pogácsa, az a bizonyos 25-ös számú
  3. Mascarponés fehér csokoládés torta málnavelővel
  4. Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával
  5. Mézes mustáros csirke, friss salátával

Friss topikok

  • Beastie: Szü... (2018.07.07. 12:26) Nutellás banános sajttorta
  • Klári Zámbó: Nag... (2018.07.07. 12:26) Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  • takacsveca93: Leg... (2017.12.28. 22:18) Mézes mustáros csirke, friss salátával
  • fromJuci: @Br... (2017.09.19. 09:05) Fahéjas étcsokoládés szilvás pite
  • Ráérek: Sür... (2017.09.02. 09:56) Gyömbéres, körtés, sós karamellás galette

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML
süti beállítások módosítása
Dashboard