Almából sok mindent lehet csinálni, ám most hallottam először az almás pite golyóról. Kíváncsi voltam az ízvilágára és nem csalódtam. Nekem a közelgő karácsonyt juttatja eszembe a fahéj-alma-szegfűszeg triumvirátussal. Külsejét fahéjas-porcukorral díszítettem, de hamar beszívja. Így javaslom a darált diót, ezzel még ősziesebbé tehetjük ezeket a csodálatos kis golyókat.
Adag:
33 db
Hozzávalók:
600 g reszelt alma
kb. 400 gr darált keksz
kb. 200 gr porcukor
1 citrom reszelt héja
3 tk citromlé
3 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt szegfűszeg
fahéjas-porcukor/darált dió a beforgatásához
Elkészítése:
1. A reszelt almát megdinszteljük (mintha almás pitét csinálnánk), majd fűszerezzük a citromhéjjal, citromlével, fahéjjal, szegfűszeggel.
2. Miután kihűlt, hozzáadjuk az kekszet és a porcukrot, majd jól összedolgozzuk.
3. Kis golyóbisokat formázunk, majd meghempergetjük őket a fahéjas-porcukor avagy a darált dióval.
Jó étvágyat hozzá! :)