Az olvasottság nem publikus.

fromJuci

  • Torták
  • Piték
  • Browniek
  • Édes apróságok
  • Sós apróságok
  • Sütés nélküliek
  • Desszertek
  • Reggelik
Mascarponés csokoládékrémes torta erdei gyümölcsökkel

Mascarponés csokoládékrémes torta erdei gyümölcsökkel


Bluer Design megálmodója, Bianca által kaptam egy felkérést, csináljak egy süteményt az Inspirációk Ünnepnapokhoz című oldalnak. Nagyon örültem és izgatottan álltam az egész megmérettetés előtt. A fotókat Lackónak köszönhetem! :)

A receptben meg van említve összetevőnél a 48%-os tejszín, amit csak a Cullinarisban lehet kapni és igen drága. Azóta kikísérleteztem, hogy mascarponéval is kitűnően lehet helyettesíteni, így bármelyik háziasszony olcsóbban el tudja otthon is készíteni akár egy születésnapra, névnapra is ezt a csodálatos tortát.

A receptet pedig Linda Lomelinotól, az egyik kedvenc sütikészítőmtől vettem. :)


Adag:

18 cm-es tortaformához

Hozzávalók a piskótához:a csésze 2,5 dl-es

1 csésze liszt

negyed csésze kakaó
negyed teáskanál sütőpor
negyed teáskanál szódabikarbóna
negyed teáskanál só
100 g szoba hőmérsékletű vaj
háromnegyed csésze cukor
1 nagy tojás
1 nagy tojás sárgája
75 g olvasztott csokoládé
fél teáskanál vanília aroma
fél csésze tej


Hozzávalók a krémhez:

250 g mascarpone krémsajt

1/3 csésze kakaó
1/3 csésze porcukor
1 csésze 48%-os tejszín (http://www.culinaris.hu/)

150 g erdei gyümölcs

Hozzávalók a tetejéhez:

250 g erdei gyümölcs
porcukor



Elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, majd elkészítjük a piskótát. Először összekeverjük egy tálban száraz alapanyagokat: liszt, kakaó, sütőpor, szódabikarbóna, só.


2. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tojás sárgáját, az olvasztott csokoládét, és a vanília aromát. Hozzáadjuk a száraz mixet, majd robotgéppel simára keverjük, végül hozzáöntjük a tejet.

3. Vajazott, lisztezett formába öntjük és készre sütjük (hurkapálcika próbával nézzük meg, hogy készre sült-e a piskótánk).

4. Amíg sül a tésztánk, összeállítjuk a krémet. Robotgép segítségével simára keverjük a mascarponét, a kakaót és a porcukrot, majd a végén hozzákeverjük a tejszínt és felhasználásig hűtőbe tesszük.

5. Ha kész a piskóta, akkor hagyjuk hűlni majd kétfelé vágjuk, megtöltjük a krémmel és a gyümölcsökkel, majd ismét jön a piskóta, krém, gyümölcs és a tetejét megszórjuk porcukorral.

Észrevétel: Fontos, hogy 48%-os tejszínnel vagy mascarponével dolgozzunk, mert csak így áll meg a második piskóta a krémünkön. Ha 30%-os tejszínnel dolgozunk, akkor inkább azt javaslom, hogy süssünk fele ekkora piskótát, ne vágjuk ketté, hanem a tetejére öntsük rá a krémet és a úgy díszítsük gyümölcsökkel. 

Ez a verzió is mennyeien finom! 



Szép napot kívánok a hétre!:) 
- fromJuci -
Szólj hozzá! Csokoládé Torta Desszert Mascarpone Erdei gyümölcs Csokikrém Tovább
Mascarponés csokoládékrémes torta erdei gyümölcsökkel Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Baileys-es répatorta Baileys-es répatorta
  • Ajándékozz cuki csokis perecet! Ajándékozz cuki csokis perecet!
  • Gyömbéres, körtés, sós karamellás galette Gyömbéres, körtés, sós karamellás galette
  • Túrótorta friss áfonyával Túrótorta friss áfonyával
  • TÚRÓ RUDI leves TÚRÓ RUDI leves

A bejegyzés trackback címe:

https://fromjuci.blog.hu/api/trackback/id/tr711679849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

fromJuci

Úgy gondolom, hogy a gasztronómia, a közös evés egy láthatatlan kapocs az emberek között. Enni mindig jó dolog, sütni, alkotni szintén, sőt a kész alkotást megosztani és ezáltal boldogságot ajándékozni még szebb öröm. Így itt, csak olyan recepteket teszek közzé, amiket már kipróbáltam és aminek az elkészítése örömöt fog okozni. Fontos számomra a hitelesség, így ezekben a receptekben biztosan nem fogtok csalódni és a siker garantált lesz. Ha pedig nincs időtök sütni, akkor rendeljetek tőlem -> fromJuci Sütiműhely (https://www.facebook.com/fromJuci)

fotojet_16.jpg

fromjuci_logo_kor.jpg

14322626_10207826150364141_5660181835938131287_n.jpg

Keresés

Top 5

  1. Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  2. Túrós pogácsa, az a bizonyos 25-ös számú
  3. Mascarponés fehér csokoládés torta málnavelővel
  4. Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával
  5. Mézes mustáros csirke, friss salátával

Friss topikok

  • Beastie: Szü... (2018.07.07. 12:26) Nutellás banános sajttorta
  • Klári Zámbó: Nag... (2018.07.07. 12:26) Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  • takacsveca93: Leg... (2017.12.28. 22:18) Mézes mustáros csirke, friss salátával
  • fromJuci: @Br... (2017.09.19. 09:05) Fahéjas étcsokoládés szilvás pite
  • Ráérek: Sür... (2017.09.02. 09:56) Gyömbéres, körtés, sós karamellás galette

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML
süti beállítások módosítása
Dashboard