Itt egy isteni desszert, amit 10 perc alatt elkészíthetünk, gyümölcsös, joghurtos, kekszes, mi kell még?! Talán egy jó társaság, hogy elfogyasszuk. Nem kell sütnünk se, így a nyári melegben behűtve, egy igazán jó frissítő sütiként működhet. Most egy rozmaringos barackos verziót álmodtam meg nektek, de bármilyen másfajta gyümölccsel variálhatjátok. A gyümölcsök ízesítésére nyugodtan használjatok különféle fűszernövényeket, nagyon fel tudják dobni a végén az összhatást. Ha kis üvegekbe rétegezzük őket, akkor ajándékként is remekül funkcionálnak, vagy simán magunkkal cipelhetjük a munkahelyünkre és ott is falatozhatunk belőle.
Adag
3 x 250 ml-es üveg
Hozzávaló a kekszréteghez
- 100 g zabkeksz
- 30 g olvasztott vaj
Hozzávaló a krém réteghez
- 250 g mascarpone krémsajt
- 100 g görög joghurt
- 60-70 g porcukor
- 1,5 citrom reszelt héja
Hozzávaló a gyümölcsös réteghez
- 3 érett őszibarack
- 1 csapott tk őrölt rozmaring
- 30 g cukor
Elkészítése
A keksz alaphoz egy nyújtófa vagy aprító segítségével, de akár kézzel is elvégezhetjük ezt a műveletet, morzsásra tördeljük a kekszet, majd az olvasztott vajjal összekeverjük.
A krém hozzávalóit egy tálba tesszük és eldolgozzuk.
A gyümölcsös réteghez a barackokat kimagozzuk, apró darabokra vágjuk és egy serpenyőbe szórjuk. Hozzáadjuk az őrölt rozmaringot, cukrot és addig rotyogtatjuk közepes lángon, amíg a cukor el nem olvad, kihűtjük.
Jöhet a rétegezés. A befőttes üvegünk aljába teszünk egy keksz réteget, rá jöhet a joghurtos, krémsajtos rész, erre egy isteni finom, fűszeres barackos réteg, joghurtos réteg, majd ismét barack. A tetejét megszórhatjuk keksszel és díszíthetjük pisztáciával.
Tipp
- a rétegezést mindenki saját kedve szerint variálhatja
- bármilyen más gyümölccsel is elkészíthetjük
- süthetünk hozzá morzsát, kekszet, de ízesített bolti keksszel is kiválóan működik és ezzel is fokozhatjuk az élményt