Omlós, savanykás... hát mi kell még ezen a forró nyári napon?! :D
Talán egy kis limonádé és egy jó társaság. :)
kb 20x28-as tepsi
Hozzávalók a tésztához
- 300 g liszt
- 225 g vaj
- 70 g cukor
- 1/4 teáskanál só
- vanília
Hozzávalók a töltelékhez
- 300 g ribizli
- 130 g cukor
- kb 3 evőkanál víz
Elkészítése
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra és készítsük el a tölteléket. A ribizlit a cukorral és vízzel egy lábasban főzzük össze annyira, hogy kicsit sűrű állagot kapjunk (kb 5 perc), majd tegyük félre.
2. A tésztához a hozzávalókat gyúrjuk össze, majd a 2/3-át a sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk bele kézzel, öntsük rá az elkészült gyümölcsöt, majd a megmaradt tésztát tépkedjük a tetejére és süssük olyan 30-35 percig.
Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -