Nagyon szeretem a pitéket, sokféleképpen lehet őket variálni, főleg nyáron amikor sok-sok gyümölcs érik és minden hónapban szinte különbözőek.
Adag
8 személy
Hozzávalók a pitetésztához
- 170 g hideg vaj
- 250 g liszt
- 50 g kakaópor
- 30 g cukor
- 4 evőkanál hideg víz
- 1 csipet só
Hozzávalók a töltelékhez
- 250 g krémsajt
- 70 g cukor
- 1 tojás
- 1 evőkanál búzadara
- 1 evőkanál liszt
- 1 citrom reszelt héja
- vanília
- 1 marék kimagozott meggy
Elkészítése
1. A tésztához a lisztet a vajjal, cukorral, sóval összemorzsoljuk és a hideg vízzel jól összedolgozzunk, majd fél órára a hűtőbe tesszük. Miután lehűlt a tészta, lisztezett felületen kinyújtjuk és a piteformánkba egyengetjük, 175 fokon 10 percig alufóliával, majd 10 percig nélküle sütjük.
2. Miközben sül a tésztánk elkészítjük a tölteléket. A meggy kivételével mindent összekeverünk és a kisült pitetésztánkba öntjük, majd beledobáljuk a meggyszemeket és 175 fokon 20 percig készre sütjük.
Akkor jó, hogyha nem folyik már a töltelékünk. Ha kihűlt, akkor szeletelhetjük és az egészet befalhatjuk... igazán másnap lesz jó, mert akkorra puhul meg a pitetészta.
Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -