Adag
12 db
Hozzávalók a tésztához
- 2 tojás
- 110 g cukor
- 60 ml olaj
- 50 ml tej
- 150 g liszt
- fél tk sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 100 g áfonya
- 3 ek darált dió
- fél vanília rúd kikapart magja
Hozzávalók a habhoz
- 1 tojásfehérje
- 50 g cukor
- 60 g vaj
- negyed vanília rúd kikapart magja
- díszítéshez egész áfonya
Elkészítése
1. A tojást, a cukrot, az olajat és a tejet robotgéppel habosítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a citrom reszelt héját, és jól eldolgozzuk. Az áfonyát, a diót és a vaníliát egy kanál segítségével beleforgatjuk a masszába, majd 180 fokos előmelegített sütőben kapszlival kibélelt muffin formában készre sütjük.
2. Amíg hűl, elkészítjük a tetejére a habot. Egy hőálló edénybe tesszük a tojásfehérjét és a cukrot, majd vízgőz felett addig habosítjuk robotgéppel, amíg el nem olvad a cukor. Levesszük és kihűlésig tovább dolgozzuk a géppel, majd hozzáadjuk a vajat, vaníliát. Eldolgozzuk és kis időre hűtőbe tesszük.
Díszítés: a vaníliás krémből kis halmokat alakítunk ki a muffinok tetején és áfonyaszemekkel díszítjük.
Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -