18 centis
Hozzávalók a piskótához
- 3 tojás
- 150 g liszt
- 150 g cukor
- 0,9 dl tej
- 0,9 dl olaj
- 3/4 csomag sütőpor
- másfél csipet só
Hozzávalók a töltelékhez
- 450 g túró
- 3 dl tejszín
- 10 g étkezési zselatin
- 80 g porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 citrom leve és reszelt héja
- 150 g áfonya
- 2 db barack
- 1 evőkanál méz
Hozzávalók a külsejéhez
- 2 dl tejszín
- fél evőkanál porcukor
- 100 g áfonya
- 1 csomag habfixáló
1. Először készítsük el az omlós piskótánkat. A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját keverjük habosra a robotgéppel, majd adjuk hozzá az olajat és a tejet, gyors keveréssel a lisztet és a sütőport.
2. A fehérjét a sóval, cukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a tojássárgás masszába. Vajazott, lisztezett formába öntjük, 150 fokon készre sütjük.
3. A tűrót villával törjük össze, majd keverjük hozzá a van. cukrot, a citrom reszelt héját és a porcukrot. A zselatint 5-ször annyi citromlével öntsük fel, majd forrósítsuk - kicsit hűtsük- és keverjük hozzá a túróhoz.
4. A tejszínt verjük habbá, lazítsuk meg vele a túrónkat. A barackot vágjuk apró darabokra, az áfonyát mossuk meg, majd egy kanálnyi mézben karamellizáljuk, hűtsük ki és keverjük a túrós krémünkhöz. Tegyük hűtőbe kis ideig, míg a krém kenhető állagú nem lesz.
5. A piskótánkat vágjuk 3 részre, kenjünk meg a tejszínes, túrós, gyümölcsös krémmel, majd vonjunk be tejszínhabbal (tejszín + porcukor + habfixáló), tetejét díszítsük áfonya szemekkel.
Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -