A mostani játék háziasszonya Dina, a Dina világa blog szerzője és választottja Rachel Allen. :) Sok receptet lementettem, de valami epreset szerettem volna, mivel most szezonja van, így esett a választásom az epres cupcakekre.
Ezt a sütit azok készítsék el akik szeretik a vajkrémet! :)
Véleményem
- Irtózatosan sok benne a cukor. A tésztát is már fele annyi cukorral készítettem el, de ami a legdurvább a rajta lévő krémet 1/12-ed cukorral, ami szerintem elég kemény. Valószínűleg, ha 600 grammal csinálom, mint ami a receptben van, akkor kirohad a fogam. :D
- Nagyon vajas, bár oké én mi mást vártam egy vajkrémtől?! :D De legközelebb ha csinálom, akkor inkább mascarponéval lágyítom majd, vagy fehércsokoládét keverek hozzá. Ezt majd még ki kell kísérleteznem.
- A tésztája finom, omlós a palacsinta ízéhez hasonló.
Adag
12 db
Hozzávalók a tésztához
- 60 g vaj
- 60 g porcukor
- 2 tojás
- 75 ml tej
- 150 g liszt
- 1 tk sütőpor
- csipet só
Hozzávalók a tészta tetején lévő krémhez (frosting)
1. A vajat a porcukorral habosítsuk ki, majd lassan adagoljuk hozzá a felvert tojást. Utána keverjük hozzá a tejet (bár szerintem ezt ne robotgéppel mert szét fog minden fröcskölődni), aztán a lisztet, sütőport és sót. A formába tegyünk kapszlikat 2/3-ig töltsük fel a masszával és 160 fokon süssük készre, majd tegyük rácsra hűlni őket.
2. A krémhez a vajat a porcukorral keverjük habosra. Az epret a citromlével turmixoljuk el, és nagyon nagyon lassan adagoljuk hozzá a vajhoz. Tegyük habzsákba és nyomjuk rá a cupcakere, vagy kanállal is elegyengethetjük kúp alakban a tetejükön. Díszítsük eperrel.
Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -