Apukám is inkább az édeset szereti, de erre csak ennyit mondott: "Ennek csak annyi a hibája, hogy túl kevés." :D
Tényleg nagyon jó a textúrája, érdemes kipróbálni.
0,5 kg
Hozzávalók a tésztához
- 300 g liszt
- 15 g só
- 80 g vaj
- 80 g margarin
- 35 g tejföl
- 1 tojássárga
- 1 tojás a kenéshez
Hozzávalók a díszítéshez
- sajt
- mandula
- mák
Elkészítése
1. Az átszitált lisztet keverjük össze a sóval, majd morzsoljuk bele a kétféle zsiradékot. Formázzunk egy krátert és a közepébe öntsük bele a tejfölt és a tojássárgáját majd gyors gyúrással dolgozzuk össze a tésztát.
2. A tésztát tegyük sütőpapírra és azon nyújtsuk 1,5-2 cm vastagságú téglalap alakúra, majd tegyük hűtőbe és dermesszük meg.
3. Miután kiszedtük tegyük át sütőpapírostul egy tepsire, a sütőt kapcsoljuk 180 fokra. A téglalap alakú tésztát vágjuk fel egy falatos kockákra, kenjünk meg tetejüket a felvert tojással, majd szórjuk meg sajttal, mandulával, mákkal. Süssük készre (akkor jó hogyha a sajt aranybarna lesz a tetejükön).
Tipp
- nem muszáj kockákra vágni, ki is szúrhatjuk őket formákra
- feltétként szórhatunk még rá köménymagot, szezámmagot, tökmagot, napraforgómagot
Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -