Elérkezett egy újabb játéknak az ideje a 21. SAD! keretein belül. A Süss' Alkoss! Díszíts! játék 2011-ben indult útjára és azóta is kedvelt időtöltés a bloggerek körében. Sokféle téma volt már így nem volt könnyű a mostani házigazdának: Sünis kanálnak. Meg is lepődtem a játék kiírásán: Édes macskásság. A feltétel az volt, hogy amit alkotunk, azon legyen valami macskás és ami ehető. Én egy csokis cupcake-t dobtam fel marcipán cicákkal. Szerettem ezt a játékot, nem csak azért mert nekem is van pajkos kandúrom, akit imádok, hanem azért mert már most nagyon várom, hogy a többiek vajon mit készítenek el! :) Sünis kanál, köszönöm szépen a játékot, az ötlet nagyon kreatív volt! :)
A cupcake receptet pedig innen vettem: the hummingbird bakery cookbook, a tészta finom, de a frosting valami elviselhetetlen!
Sir Francis Pumukli és az anyukája, vagyis én! :)
Adag:
12 db
Hozzávalók a tésztához:
100 g liszt
20 g kakaópor
1,5 teáskanál sütőpor
csipet só
40 g vaj
120 ml tej
1 tojás
negyed teáskanál vanília aroma
Hozzávalók a krémhez:
Ez a krém amit amit csináltam eléggé rossz lett. Szépen mondva! :D Én nem így vélekedtem róla amikor elkészült, hanem kicsit csúnyában... :) Majd próbálkozok feltéttel és akkor pótolom. :)
Az új krém:
Tündérsütinél leltem rá, ami egy nagyon finom vajas csokikrém
Hozzávalók:
150 g vaj
100 g csokoládé
Elkészítése:
1. A vajat az étcsokival vízgőz fölött megolvasztjuk, majd hűtjük. Ha egy éjszakát a hűtőben van, az sem baj, sőt!
2. A kihűtött krémet kézi robotgéppel habosítjuk.
Az új krém:
Tündérsütinél leltem rá, ami egy nagyon finom vajas csokikrém
Hozzávalók:
150 g vaj
100 g csokoládé
Elkészítése:
1. A vajat az étcsokival vízgőz fölött megolvasztjuk, majd hűtjük. Ha egy éjszakát a hűtőben van, az sem baj, sőt!
2. A kihűtött krémet kézi robotgéppel habosítjuk.
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A lisztat, a kakaóport, a sütőport, sót és a szobahőmérsékletű vajat robotgép segítségével lassú fokozaton kezdjük el keverni.
2. A tejet, a tojással és a vanília aromával habverővel keverjük össze, majd öntsük a lisztes keverékhez és varázsoljuk egyneművé.
3. A kapszlik 3/4-ét pakoljuk tele a krémmel és süssük készre.
Annyira belejöttem a figurázásba, hogy nem csak cicákat hanem valentin napi kis dolgokat is gyártottam. :)
Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -
- fromJuci -