Az olvasottság nem publikus.

fromJuci

  • Torták
  • Piték
  • Browniek
  • Édes apróságok
  • Sós apróságok
  • Sütés nélküliek
  • Desszertek
  • Reggelik
Almás máktorta - 2012 országtorta

Almás máktorta - 2012 országtorta

Anyukám nemrég ünnepelte a születésnapját és azon gondolkodtam milyen tortával is lepjem meg. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből származik, így esett a választásom a 2012-es ország tortájára. Nagy izgalommal töltött el a feladat, mivel még sosem sütöttem olyan süteményt, aminek külön kellett a lapjait elkészíteni. A krém egy kicsit összeugrott, de a következő remélem már tökéletesre fog sikeredni. 

Csak ajánlani tudom! A mák intenzív hatása a tésztában az almával és a krémmel vegyülve tökéletes!

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy 500 g tojásfehérjét használjon fel egy tortához (nekünk szerencsére volt otthon a hűtőben elkülönítve) 

Ajánlom Szofitól a 6 tojásos verziót:

Szofika 6 tojásos almás máktortája!


Adag:

22 cm-es 16 szeletes torta


Hozzávalók a tortaalaphoz:

500 g tojásfehérje
300 g kristálycukor
200 g darált mák
60 g édes morzsa ( babapiskóta vagy vmi édes keksz lereszelve)
100 g hámozott, reszelt alma
fél citrom reszelt héja

Hozzávalók az almatöltelékhez:

0,5 kg reszelt, hámozott alma
50 g cukor
0,5 dkg őrölt fahéj
fél citrom leve

Hozzávalók a krémhez:

0,6 l tej
130 g cukor
70 g kukorica keményítő
3 db tojás sárgája
vanília aroma
250 g tejszínhab (30%-os)


Elkészítése:

1. A mákot, a morzsát, a citromhéjat a reszelt almával összekeverjük, közben a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.


2. A tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük a mákos egyveleghez.


3. Sütőpapírra 22 cm átmérőjű kört rajzolunk.


4. 6-7 evőkanálnyi masszát kanalazunk rá és elegyengetjük.


5. 200 fokos sütőben 12-14 percig sütjük. Amíg forró addig alávágunk. 6 ilyen tortalapot sütünk ki egyenként.


6. Közben megcsináljuk az almatölteléket. Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a fahéjat, a fél citrom levét, a cukrot és megpároljuk, majd kihűtjük.

7. Amíg várakozik az almatöltelék és sülnek a tortalapjaink közben elkészítjük a krémet. A keményítőt és a tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet a cukorral, a vanília aromával felforraljuk. Kevergetés közben hozzáadjuk a keményítős tojássárgás keveréket. Kicsit szilárdabb masszát kapunk a keményítő miatt. Kihűtjük, majd turmix géppel simára keverjük. 

8. A tejszínt felverjük, majd a kihűlt krémhez óvatosan hozzákeverjük.

9. A betöltésnél a 6 lap közé felváltva rétegezzük az alma és a krém tölteléket.

10. A maradék krémet felhasználjuk a külső díszítéskor.




Jó étvágyat hozzá!
2 komment Alma Torta Desszert Mák Országtorta Tovább
Almás máktorta - 2012 országtorta Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
2 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Almatorta - az ikeás reprodukálása Almatorta - az ikeás reprodukálása
  • Brownie keksz, a legcsokisabb Brownie keksz, a legcsokisabb
  • Gombás sós pite Gombás sós pite
  • Fahéjas étcsokoládés szilvás pite Fahéjas étcsokoládés szilvás pite
  • Túrós pogácsa napraforgómaggal Túrós pogácsa napraforgómaggal

A bejegyzés trackback címe:

https://fromjuci.blog.hu/api/trackback/id/tr2511679953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szofi 2013.03.06. 01:30:39

Nagyon-nagyon szép lett, gratulálok hozzá :)

fromJuci 2013.03.12. 19:27:29

Köszönöm Szofi! :))
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
Facebook

fromJuci

Úgy gondolom, hogy a gasztronómia, a közös evés egy láthatatlan kapocs az emberek között. Enni mindig jó dolog, sütni, alkotni szintén, sőt a kész alkotást megosztani és ezáltal boldogságot ajándékozni még szebb öröm. Így itt, csak olyan recepteket teszek közzé, amiket már kipróbáltam és aminek az elkészítése örömöt fog okozni. Fontos számomra a hitelesség, így ezekben a receptekben biztosan nem fogtok csalódni és a siker garantált lesz. Ha pedig nincs időtök sütni, akkor rendeljetek tőlem -> fromJuci Sütiműhely (https://www.facebook.com/fromJuci)

fotojet_16.jpg

fromjuci_logo_kor.jpg

14322626_10207826150364141_5660181835938131287_n.jpg

Keresés

Top 5

  1. Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  2. Túrós pogácsa, az a bizonyos 25-ös számú
  3. Mascarponés fehér csokoládés torta málnavelővel
  4. Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával
  5. Mézes mustáros csirke, friss salátával

Friss topikok

  • Beastie: Szü... (2018.07.07. 12:26) Nutellás banános sajttorta
  • Klári Zámbó: Nag... (2018.07.07. 12:26) Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  • takacsveca93: Leg... (2017.12.28. 22:18) Mézes mustáros csirke, friss salátával
  • fromJuci: @Br... (2017.09.19. 09:05) Fahéjas étcsokoládés szilvás pite
  • Ráérek: Sür... (2017.09.02. 09:56) Gyömbéres, körtés, sós karamellás galette

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML
süti beállítások módosítása
Dashboard