Az olvasottság nem publikus.

fromJuci

  • Torták
  • Piték
  • Browniek
  • Édes apróságok
  • Sós apróságok
  • Sütés nélküliek
  • Desszertek
  • Reggelik
Rákóczi túrós torta

Rákóczi túrós torta

A rákóczi túrós az örök klasszikus nagy kedvencem. Nincs is felemelőbb érzés, amikor a túró, a citrom, a házi baracklekvár és a sült tojásfehérjehab találkozik egy sütiben. Ez maga a mennyország. :) Mivel közeledik a húsvét úgy gondolom, hogy ez, az a bizonyos desszert, ami sehonnan se hiányozhat az asztalról, persze inkább a túró imádóknak ajánlom.

rakoczi_turos.jpg

Adag

12 szeletes, 22 cm-es tortaforma

Hozzávalók a tésztához

  • 200 g liszt
  • 70 g zsír
  • 50 g tejföl
  • 15 g cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 ev púpozott búzadara
  • 2-3 ev baracklekvár

Hozzávalók a töltelékhez

  • 500 g túró
  • 100 g cukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 40 g mazsola

Hozzávalók a habhoz

  • 2 tojásfehérje
  • 50 g víz
  • 150 g cukor
  • baracklekvár a habok közötti rések kitöltésére

Elkészítése

A sütőnket alsó-felső funkción 175 fokra kapcsoljuk, a formánk alját sütőpapírral kibéleljük. A tésztához az összes hozzávalót egy edénybe mérjük és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, a formánkba egyengetjük, a tetejét megszurkáljuk villával és 175 fokon 10 percig elősütjük. Megszórjuk a búzadarával és lekenjük a baracklekvárral.

A töltelékhez villával összetörjük a túrót, a kétféle cukrot és a tojássárgáját. Hozzáadjuk a citrom levét, a citromok reszelt héját, a mazsolát, összeforgatjuk és a tésztánk tetején eloszlatjuk. 175 fokon 25 percig sütjük.

A tojásfehérjehabhoz a vízből és a cukorból szirupot főzünk. Akkor jó, hogyha kicsit sűrűsödik a szirup. A fehérjéket elkezdjük verni, amikor már majdnem felverődött, akkor hozzáöntjük a cukorszirupot, miközben a habverőnk dolgozik. Ne ijedjünk meg, össze fog esni a hab, de majd újból feljön. Addig verjük, amíg szobahőmérsékletűre nem hűl. Habzsákba töltjük (akinek nincs otthon, két zacskót tegyen egymásba és az legyen a zsák), csillagcsöves nyomófejjel keresztmintát nyomunk a rákóczi túrós tetejére, kanál segítségével baracklekvárt csurgatunk a hiányzó részekre. 200 fokon alsó-felső programon aranybarnára pirítjuk. Nehéz lesz, de várjuk meg, míg kihűl. :)

fromjuci_logo_kor.jpg

 

 

12 komment Húsvét Torta Túró Desszert Citrom Mazsola Baracklekvár Rákóczi túrós torta Klasszikus torta Tojásfehérjehab Tovább
Rákóczi túrós torta Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
12 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Készíts nőnapra sós karamellás Baileys-es csokis pitét Készíts nőnapra sós karamellás Baileys-es csokis pitét
  • Fahéjas étcsokoládés szilvás pite Fahéjas étcsokoládés szilvás pite
  • Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával
  • Túrótorta friss áfonyával Túrótorta friss áfonyával
  • Bounty torta - mindenmentesen (laktóz-, glutén-, cukormentes) Bounty torta - mindenmentesen (laktóz-, glutén-, cukormentes)

A bejegyzés trackback címe:

https://fromjuci.blog.hu/api/trackback/id/tr9612387087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szuts 2017.03.30. 20:01:07

Helló!

Rosszul tudom, hogy a tetején a habot sokkal alacsonyabb hőfokon (100 °C) kell "rászárítani"?
Válasz erre 

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2017.03.30. 20:01:49

Soxoros bók a receptért!
Válasz erre 

narancshej 2017.03.30. 20:01:51

Húha!!!!!! Ezt biztosan elkészítem húsvétra! Gyönyörű, és mennyei lehet! Köszönet érte!
Válasz erre 

fromJuci 2017.03.30. 20:06:21

@szuts: Szia, a habcsókokat kell 100 fokon szárítani, amikor olyan sütit készítünk amire habot dermesztünk (pl habos mákos, rákóczi, habos citrompite), akkor 200 fokon pár perc alatt rásütjük. Amikor enyhén barna a tetején a hab, akkor lesz jó. :)
Válasz erre 

fromJuci 2017.03.30. 20:06:53

@(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller: köszönöm! :) :)
Válasz erre 

fromJuci 2017.03.30. 20:07:25

@narancshej: Jajj de szuper! Remélem ízleni fog! :) Szívesen! :)
Válasz erre 

zsurzsenka 2017.03.31. 09:54:21

Nnnnna, akkor a húsvéti sütin már nem is kell gondolkodnom. Ez a torta plusz az elmaradhatatlan kalács. És kész is. Köszönöm!
Válasz erre 

szuts 2017.03.31. 10:02:47

Köszönöm a választ.
Ha már így levélváltásba kerültünk, szeretném mondani, hogy nagyon tatszik a blog hangulata. Az az "örömsütögetés", ami árad a receptjeiből, kiszólásaiból teljesen átjárt. :)
Több izgalmas receptet kimásoltam, idővel szeretném megsütni őket. Köszönöm. :)
Válasz erre 

KissGecihuszár 2017.04.01. 11:56:50

Hmmm, kedves- fullos Nőcike, aki finibbnél finibb sütiket tud -és főleg szeret, mert a sütéshez aztán már tényleg kell az az "isteni szikra"- készíteni; kész főnyeremény! Mivel nálam a Rákóczi túrós a top 3-ban is benne van, ezért részemről giga ríííszpekt! Ha valamikor elkap a gépszíj, neki is állok én is, ha ez is oly fullos lesz, mint a zserbóm, akkor happy leszek...
Válasz erre 

fromJuci 2017.04.03. 16:38:19

@zsurzsenka: Wow, milyen csábító lesz az az ünnepi asztal! :) :)
Válasz erre 

fromJuci 2017.04.03. 16:39:32

@szuts: Jajj nagyon szépen köszönöm!!! Ez a pár sor feldobta a napomat! :)
Válasz erre 

fromJuci 2017.04.03. 16:40:40

@KissGecihuszár: :D :D Köszönöm a kedves bókokat! :) Ó jajj, a zserbó az egyik nagy kedvencem nekem is... :)
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
Facebook

fromJuci

Úgy gondolom, hogy a gasztronómia, a közös evés egy láthatatlan kapocs az emberek között. Enni mindig jó dolog, sütni, alkotni szintén, sőt a kész alkotást megosztani és ezáltal boldogságot ajándékozni még szebb öröm. Így itt, csak olyan recepteket teszek közzé, amiket már kipróbáltam és aminek az elkészítése örömöt fog okozni. Fontos számomra a hitelesség, így ezekben a receptekben biztosan nem fogtok csalódni és a siker garantált lesz. Ha pedig nincs időtök sütni, akkor rendeljetek tőlem -> fromJuci Sütiműhely (https://www.facebook.com/fromJuci)

fotojet_16.jpg

fromjuci_logo_kor.jpg

14322626_10207826150364141_5660181835938131287_n.jpg

Keresés

Top 5

  1. Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  2. Túrós pogácsa, az a bizonyos 25-ös számú
  3. Mascarponés fehér csokoládés torta málnavelővel
  4. Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával
  5. Mézes mustáros csirke, friss salátával

Friss topikok

  • Beastie: Szü... (2018.07.07. 12:26) Nutellás banános sajttorta
  • Klári Zámbó: Nag... (2018.07.07. 12:26) Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  • takacsveca93: Leg... (2017.12.28. 22:18) Mézes mustáros csirke, friss salátával
  • fromJuci: @Br... (2017.09.19. 09:05) Fahéjas étcsokoládés szilvás pite
  • Ráérek: Sür... (2017.09.02. 09:56) Gyömbéres, körtés, sós karamellás galette

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML
süti beállítások módosítása
Dashboard