Az olvasottság nem publikus.

fromJuci

  • Torták
  • Piték
  • Browniek
  • Édes apróságok
  • Sós apróságok
  • Sütés nélküliek
  • Desszertek
  • Reggelik
Gluténmentes mogyoróvajas bonbonok házi mogyoróvajból

Gluténmentes mogyoróvajas bonbonok házi mogyoróvajból

Régóta szerettem volna mogyoróvajas bonbont készíteni és végre eljött az idő! Aki imádja ezt az ízt, na annak ajánlom igazán. Gluténmentes, így én készítettem el a mogyoróvajat is és mandulaliszttel értem el a formázható állagot. :)

Megoldható bolti mogyoróvajjal is, így talán gyorsabban elkészíthetjük és mandulaliszt helyett darált kekszet is használhatunk, de így nem lesz gluténmentes.

img_7886.jpg

Adag

10 db

Hozzávalók a házi mogyoróvajhoz

  • 250 g pörkölt sótlan földimogyoró
  • 50 pörkölt sós földimogyoró
  • 1 evőkanál étolaj

Hozzávalók a bonbonhoz

  • 100 g házi mogyoróvaj
  • 20 g szobahőmérsékletű vaj
  • 80 g mandulaliszt
  • 100 g fehér csokoládé

Elkészítése

A mogyoróvajhoz a kétféle mogyorót az étolajjal tegyük egy késes aprítóba és kezdjük el aprítani. Figyeljünk arra, hogy tartsunk szüneteket, mert könnyen kifüstölhet a gépünk. Ez a művelet olyan 20 percet vehet igénybe.

A bonbonhoz a fehér csoki kivételével az összes hozzávalót tegyük egy tálba és dolgozzuk össze, majd formázzunk belőle kis golyókat és tegyük a hűtőbe fél óráig, hogy megdermedjen. A csoki 75%-át olvasszuk fel vízgőz fölött, majd keverjük hozzá a maradék csokinkat, így temperálva azt. Egy villa segítségével mártogassuk ki a bonbonokat és tegyük sütőpapírral bélelt tálcára, tetejüket díszítsük durvára vágott sós pörkölt földimogyoróval.
A maradék házi mogyoróvajat pedig kanalazzuk egy csatos üvegbe és másnap reggelihez nyugodtan használjuk fel egy jó banános mogyoróvajas kalácshoz. :)

forrás

fromjuci_logo_kor.jpg

 

3 komment mogyoróvaj Karácsony Bonbon Mogyoró Gluténmentes Fehér csokoládé Gasztroajándék Mandulaliszt Házi mogyoróvaj Gluténmentes bonbon Tovább
Gluténmentes mogyoróvajas bonbonok házi mogyoróvajból Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
3 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Hello 2018! Hello 2018!
  • Fahéjas étcsokoládés szilvás pite Fahéjas étcsokoládés szilvás pite
  • Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával
  • Konnyed, malnahabos felhocske torta megszorva egy kis pisztaciaval. Konnyed, malnahabos felhocske torta megszorva egy kis pisztaciaval.
  • Raffaello torta Raffaello torta

A bejegyzés trackback címe:

https://fromjuci.blog.hu/api/trackback/id/tr8412054167

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Alex levele gluténmentes 2016.12.19. 08:30:01

Aki még nem fogta fel ez egy hatalmas átverés. Jól kifundált és felépített gerilla marketing. A levél felnőtt által diktált szöveg, ilyet gyerek nem ír. A gluténmentes zagyvaság teli ellentmondással, de most ez a divat, amivel hülyíteni lehet. Sz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csecse Becse 2017.01.09. 12:01:25

Pár apróság:
- ha előtte húsdarálón kétszer átküldöd a pörkölt mogyit, akkor lényegesen lerövidül a késes aprítóban való finomítás. Én egy pici olívaolajjal is meg szoktam segíteni az aprítót.
- vaj (laktózmentesen is): pár percnyi rázással ki lehet köpülni a 30%-os (laktóz-enzimes) tejszínből. Ég és föld a bolti vajhoz képest.
- mivel a mandulaliszt horror-drága, érdemes fele-fele arányban alkalmazni a fehércsoki-mogyoróvaj arányt, szilikonos bonbon formába öntve, lehűtve ugyanúgy megállja a helyét, megtartja formáját.

+ egy tipp: a mogyoróvaj készítésekor keverj bele csilit! Én megtettem, és a csípős ízeket kedvelő ismerőseim viszik, mint a cukrot. ;)
Válasz erre 

fromJuci 2017.01.09. 12:05:01

@Csecse Becse: nagyon szépen köszönöm a tippeket, kipróbálom majd a következő adagnál. :) a pár percnyi rázást a tejszínnél, hogy kell értelmezni?! :)

szép hetet kívánok,

Juci
Válasz erre 

Csecse Becse 2017.01.27. 09:11:57

@fromJuci: cirka 5-6 perc alatt ki lehet köpülni, erőtől és mennyiségtől függ.
Ha elég intenzíven és erősen rázod (igen, fárasztó lesz egy kicsit! :D ), akkor hamar kicsapódnak a szilárd alkatrészek az edény falára. Esetleg érdemes kisebb, 2-3 dl-es lekváros üvegcsével kezdeni/kísérletezni, mondjuk félig-2/3-ig töltve.
Ha nagyon megtapadt a "cucc" a falon, akkor a maradék folyadékot le kell önteni és mehet a hűtőbe. Sokáig viszont nem érdemes tárolni, mert hajlamos megkeseredni.
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
Facebook

fromJuci

Úgy gondolom, hogy a gasztronómia, a közös evés egy láthatatlan kapocs az emberek között. Enni mindig jó dolog, sütni, alkotni szintén, sőt a kész alkotást megosztani és ezáltal boldogságot ajándékozni még szebb öröm. Így itt, csak olyan recepteket teszek közzé, amiket már kipróbáltam és aminek az elkészítése örömöt fog okozni. Fontos számomra a hitelesség, így ezekben a receptekben biztosan nem fogtok csalódni és a siker garantált lesz. Ha pedig nincs időtök sütni, akkor rendeljetek tőlem -> fromJuci Sütiműhely (https://www.facebook.com/fromJuci)

fotojet_16.jpg

fromjuci_logo_kor.jpg

14322626_10207826150364141_5660181835938131287_n.jpg

Keresés

Top 5

  1. Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  2. Túrós pogácsa, az a bizonyos 25-ös számú
  3. Mascarponés fehér csokoládés torta málnavelővel
  4. Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával
  5. Mézes mustáros csirke, friss salátával

Friss topikok

  • Beastie: Szü... (2018.07.07. 12:26) Nutellás banános sajttorta
  • Klári Zámbó: Nag... (2018.07.07. 12:26) Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  • takacsveca93: Leg... (2017.12.28. 22:18) Mézes mustáros csirke, friss salátával
  • fromJuci: @Br... (2017.09.19. 09:05) Fahéjas étcsokoládés szilvás pite
  • Ráérek: Sür... (2017.09.02. 09:56) Gyömbéres, körtés, sós karamellás galette

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML
süti beállítások módosítása
Dashboard