A nagy meleg miatt sokszor kellett hűtenem a hozzávalókat, az űrhajós torta nem is úgy sikerült, ahogyan azt én szerettem volna, mivel nagyon olvadt a massza, amiből készítettem.
A visszajelzések alapján a gyerekek elpusztították a sütinyalókákat elég hamar, a tortákat is szerették. :) Ilyenkor pedig boldogság költözik az én lelkembe is. :) Az űrhajós torta 3 csokis trüffelkrémes volt, míg az unikornisos főzött csokikrémmel volt töltve, a sütinyalóka pedig sacher, aminek a receptjét itt találhatjátok.
A fotókat pedig köszönöm szépen Karolina Kincsesnek! :)
Egy 5 éves pedig így örül egy unikornis tortának.
Főzött csokoládékrémes torta (22 centis)
Piskóta hozzávalói
- 4 "M"-es tojás
- 200 g liszt
- 200 g cukor
- 1,2 dl tej
- 1,2 dl olaj
- 8 g sütőpor
- két csipet só
Piskóta elkészítése
1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni és a cukor felét (100 g) hozzá adagoljuk. A tojások sárgáját a cukor másik felével (100 g) habosra keverjük robotgéppel, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd gyors keveréssel a lisztet és a sütőport.
2. Végezetül a habot beleforgatjuk a sárgás részbe és lisztezett, vajazott formába öntjük, majd 150! fokon 35-40 perc alatt készre sütjük - hőlégkeverésesen 20-25 perc.
A krém hozzávalóit és elkészítését pedig itt találjátok.
A sacher sütinyalóka receptjét pedig itt. :)
3 csokis trüffelkrémes torta (22 cm-es)
Piskóta hozzávalói
- 4 "M"-es tojás
- 160 g liszt
- 40 g kakaópor
- 200 g cukor
- 1,2 dl tej
- 1,2 dl olaj
- 8 g sütőpor
- két csipet só
Krém hozzávalói
- 200 g fehércsokoládé + 200 ml tejszín
- 200 g tejcsokoládé + 200 ml tejszín
- 300 g étcsokoládé + 300 ml tejszín
Elkészítése
1. Legelőször készítsük el a csokoládé ganache-okat már előző nap, hogy megfelelően összeérjenek a kristályok. Ehhez 3 edényre lesz szükségünk. Mindegyikbe feltördeljük a csokoládékat (egyikbe a fehéret, másikba a tejet, harmadikba az étet).
2. A tejszínt megmelegítjük, de úgy hogy még ne forrjon és ráöntjük a csokikra. Mindegyik csokira a saját súlyának megfelelő tejszínt, majd addig keverjük amíg el nem olvad benne a csoki. Kihűtjük, majd hűtőbe tesszük.
3. Most pedig jöhet a piskóta. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni és a cukor felét (100 g) hozzá adagoljuk. A tojások sárgáját a cukor másik felével (100 g) habosra keverjük robotgéppel, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd gyors keveréssel a lisztet, kakaóport és a sütőport.
4. Végezetül a habot beleforgatjuk a sárgás részbe és lisztezett, vajazott formába öntjük, majd 150! fokon 35-40 perc alatt készre sütjük - hőlégkeverésesen 20-25 perc.
5. A kihűlt piskótát 4 részbe vágjuk. Az étcsokis krémből kiveszünk 200 g-ot, majd a többit géppel külön-külön kihabosítjuk és megtöltjük a tortánkat úgy, hogy alulra kerüljön az étcsokis trüffel, középre a tejcsokis, majd legfelülre a fehércsokis. Az oldalát pedig bevonjuk a maradék nem kihabosított krémmel.
- fromJuci -