Az olvasottság nem publikus.

fromJuci

  • Torták
  • Piték
  • Browniek
  • Édes apróságok
  • Sós apróságok
  • Sütés nélküliek
  • Desszertek
  • Reggelik
Étcsokoládés trüffelkrémes sacher poppok

Étcsokoládés trüffelkrémes sacher poppok

Ezek a kis poppok ismét Bluer Design workshopjára készültek,  ami már-már hagyomány. Biát nagyon megkedveltem, így bármit örömmel készítek neki.

A sütinyalókákat celofánba csomagolva, átkötve egy szalaggal köszönő ajándékként is adhatjuk, mint ahogyan ő is megajándékozta a kurzusán résztvevőket.

A workshopon, ami nagyon jó volt és hasznos számomra itt olvashattok Bia "tollából", ahol nagyon jól összefoglalt mindent. :)




Adag

24-25 db

Hozzávalók a tésztához
  • 10 dkg vaj (lehetőleg szobahőmérsékletű)
  • 14 dkg étcsokoládé
  • 10+4 dkg porcukor
  • 4 nagyobb tojás
  • 7 dkg finomliszt 

Hozzávalók a trüffelkrémhez
  • 100 g étcsokoládé
  • 100 g tejszín

További hozzávalók
  • 200 g fehércsokoládé a bevonáshoz
  • csokoládéhoz való ételszínező
  • szórócukor
  • szalagok
  • hurkapálcikák
  • celofán
  • mini kapszli

Elkészítése

1. Előző nap készítsük el a krémet. A csokoládét törjük fel egy edénybe, a tejszínt melegítsük fel majd öntsük a csokira és kevergessük addig, amíg el nem olvad és egynemű nem lesz. Az így kihűlt csokoládét másnapig hűtőben tároljuk.

2. A vajat keverjük habosra a 10 dkg porcukorral. A tojásokat válasszuk szét, majd a tojásfehérjéket verjük fel 4 dkg porcukorral, a sárgájukat közben rakjuk félre. 


3. Olvasszuk fel a csokoládét (hagyjuk kicsit hűlni), majd keverjük hozzá a porcukros vajhoz és egyenként keverjük hozzá a tojássárgákat. A masszához keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét, majd szitáljuk bele a lisztet és dolgozzuk egyneműre. 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre.



Ez a CuppCake videó remekül bemutatja a fő elkészítési pontokat! 





4. A piskótát morzsoljuk bele egy tálba, adjunk hozzá két evőkanálnyi csokis krémett, majd gyúrjuk össze. A kész masszát tegyük hűtőbe minimum 1 órára, de sokkal jobban összeérnek az ízek, ha több ideig hagyjuk pihenni.


5. A csokimasszából csináljunk 1,5 cm-es kis gömböket, majd ismét tegyük őket fél órára hűtőbe, hogy megdermedjenek.


6. A csokoládét olvasszuk fel (ajánlom az Aldiban kaphato Choceur csokoládé családot). A hurkapálcika egyik végét a csokoládéba mártjuk, majd a golyókba szúrjuk úgy, hogy a golyó feléig legyenek körülbelül. Ha tovább szúrjuk akkor leeshet a golyónk. Ismét hűtőbe rakjuk 15 percre.



7. Most jöhet a kedvenc részem a díszítés. :) Evőkanál segítségével a gömböket beleforgatjuk a csokoládéba, majd megszórjuk a díszítő elemekkel és hungarocellbe szúrjuk. Ha bögrébe öntjük a felolvasztott csokit és csak belenyomjuk a nyalókát, akkor nem kell hozzá evőkanalat használni. Csinálhatjuk őket ülősnek is, akkor ne szúrjuk őket hungarocellbe, hanem amint bemártottuk úgy rakjuk sütőpapírra és a tetejüket díszítsük meg. Hideg helyen hűtőben vagy spájzban dermesszük meg.


Tippek
  • jobb előző nap elkészíteni hozzá a piskótát, így másnap csak a golyózás és a díszítés marad
  • a kész masszát több óráig hagyjuk hűtőben, hogy jobban összeérjenek az ízek
  • bevonhatjuk étcsokival, tejcsokival, fehércsokival, marcipánnal, a fehércsokit színezhetjük is az arra megfelelő festékekkel vagy természetes anyagokkal
  • celofánba csomagolva, kis masnival kitűnő ajándék


Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -

Szólj hozzá! Csokoládé Desszert Sütinyalóka Cake pop Ganache Tovább
Étcsokoládés trüffelkrémes sacher poppok Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Készíts nőnapra sós karamellás Baileys-es csokis pitét Készíts nőnapra sós karamellás Baileys-es csokis pitét
  • Törökméz Törökméz
  • Csokis oreós sajttorta Csokis oreós sajttorta
  • Isteni nutellás keksz 4 összetevőből Isteni nutellás keksz 4 összetevőből
  • Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával

A bejegyzés trackback címe:

https://fromjuci.blog.hu/api/trackback/id/tr9111679665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

fromJuci

Úgy gondolom, hogy a gasztronómia, a közös evés egy láthatatlan kapocs az emberek között. Enni mindig jó dolog, sütni, alkotni szintén, sőt a kész alkotást megosztani és ezáltal boldogságot ajándékozni még szebb öröm. Így itt, csak olyan recepteket teszek közzé, amiket már kipróbáltam és aminek az elkészítése örömöt fog okozni. Fontos számomra a hitelesség, így ezekben a receptekben biztosan nem fogtok csalódni és a siker garantált lesz. Ha pedig nincs időtök sütni, akkor rendeljetek tőlem -> fromJuci Sütiműhely (https://www.facebook.com/fromJuci)

fotojet_16.jpg

fromjuci_logo_kor.jpg

14322626_10207826150364141_5660181835938131287_n.jpg

Keresés

Top 5

  1. Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  2. Túrós pogácsa, az a bizonyos 25-ös számú
  3. Mascarponés fehér csokoládés torta málnavelővel
  4. Citromos, fehér csokis mousse torta mákos piskótával
  5. Mézes mustáros csirke, friss salátával

Friss topikok

  • Beastie: Szü... (2018.07.07. 12:26) Nutellás banános sajttorta
  • Klári Zámbó: Nag... (2018.07.07. 12:26) Fenséges, 3 napig tartó puhaság túrós pogácsa formájában
  • takacsveca93: Leg... (2017.12.28. 22:18) Mézes mustáros csirke, friss salátával
  • fromJuci: @Br... (2017.09.19. 09:05) Fahéjas étcsokoládés szilvás pite
  • Ráérek: Sür... (2017.09.02. 09:56) Gyömbéres, körtés, sós karamellás galette

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML
süti beállítások módosítása
Dashboard