Ismét sütinyalókát gyártottam, de ők lettek az eddigi legszebbek, hiszen egy nemes célra ajánlottam fel őket és így még jobban beletettem a szívemet, lelkemet. Sokan láthattatok a tv-ben egy riportot egy beteg kisfiúról. Ő nem mást, mint Kovács Márk, aki oxigénhiánnyal született, így nem tud járni, de műtéttel ez orvosolható. Mint mindenki tudja egy-egy ilyen műtét nagyon drága, gondoltam miért ne segítsek. Miért ne segítsünk? Aki teheti holnap ma is vihet sütit. Ha pedig nincs kedvünk sütni, akkor látogassunk el a Halfesztiválra és keressük az Epermester Gasztro Mánia standot. Becsületkasszával vásárolhatunk finomságot, ezzel segítve Márk gyógyulását, és ezzel közelebb engedni az ő álmához, hogy egyszer majd ő is tudjon járni, vagy akár futkározni, mint a többi gyermek. Mindenkinek van egy álma, neki ez az álma és küzd érte... váltsuk hát valóra! :)
Adag:
30 db
Hozzávalók:
10 dkg vaj (lehetőleg szobahőmérkésletű)
14 dkg étcsokoládé
10+4 dkg porcukor
4 tojás
7 dkg finomliszt
5 dkg Philadelphia krémsajt
5 dkg cukrozott vaj
Hurkapálcikák, szórócukrok, csoki a bevonáshoz, hungarocell
Elkészítése:
1. A vajat keverjük ki 10 dkg porcukorral.
2. Olvasszuk fel a csokoládét (hagyjuk kicsit hűlni), majd keverjük hozzá a cukros masszához. Ezt követően adagoljuk hozzá a tojássárgákat.
3. A tojásfehérjéket pedig verjük fel 4 dkg porcukorral.
4. A masszához lágyan keverjük hozzá adagolva a felvert tojásfehérjét, majd szitáljuk bele a lisztet.
5. Az előre melegített 180 fokos sütőben süssül készre!
6. A piskótát feldaraboljuk és egy tálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a krémsajtot és a cukrozott vajat, majd összedolgozzuk. (egy összeállt masszát kell kapnunk)
7. A kész "tésztát" hűtőbe tesszük minimum 1 órára, majd kivesszük és 20 grammos gömböket formázunk belőle, majd ismét a hűtőbe rakjuk, de ekkor már csak fél órára.
8. Felolvasztjuk vízgőz fölött a csokoládét, kivesszük a golyócskákat. A hurkapálcika egyik végét a csokoládéba mártjuk, majd a golyókba szúrjuk. Ismét hűtőbe rakjuk, 15 percre.
9. Most pedig kezdődhet a díszítés. Evőkanál segítségével a gömböket beleforgatjuk a csokoládéba, majd megszórjuk a díszítő elemekkel és hungarocellbe szúrjuk.
10. Hűtőbe vagy hideg helyre visszük, ahol hagyjuk megdermedni.
A receptért örök hálám üldözni fogja a Cuppcake Tortaműhelyt!
Jó étvágyat hozzá!
-fromJuci-