Szerintem mondanom sem kell, hogy sokkal mennyeibb, mint a bolti. Amikor kikanalaztam a maradék karamellát a lábasból, már akkor a hatalmába kerített, de tudtam,hogy várnom kell még egy picit, hogy teljesen összeérjenek az ízek. És megérte kivárni az én időmet! Isteni!!! Senki sem fog csalódni benne aki szereti a karamellát, a mogyorót és a csokoládét!
Köszönöm a receptet: Szofikának!
Hozzávalók a tésztaalaphoz:
13 dkg liszt
7 dkg cukor
4 dkg vaj
1 tojás
13 dkg liszt
7 dkg cukor
4 dkg vaj
1 tojás
Hozzávalók a töltelékhez:
10 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
25 dkg pörkölt, sós földimogyoró
51 dkg cukrozott, sűrített tej
10 dkg kristálycukor
25 dkg pörkölt, sós földimogyoró
51 dkg cukrozott, sűrített tej
Hozzávalók a csokimázhoz:
20 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj
1 evőkanál olaj
Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepibe (20x30) helyezzük.
2. 160 fokon készre sütjük, mjad kivesszük és hagyjuk, hogy kihüljön.
3. A vajat, a kristálycukorral és a cukrozott sűrített tejjel elkeverjük, majd tűzön felforraljuk. Forrás után lejjebb vesszük a hőfokozatot és 15 percig sűrűrre főzzük.
4. A kész karamellába beleöntjük a mogyorót, összekeverjük és a tésztára öntjük.
5. Ha kihűlt, a hűtőbe tesszük.
6. A csokoládét az olajjal megolvasztjuk és a karamella tetejére öntjük.
7. Ha mindkettő ez is kihűlt, a hűtőbe tesszük.
8. Pihentessük pár órát, hogy az ízek összeérjenek. Reméljük ez sikerülni fog, és idő előtt nem dézsmáljuk meg az összeset! :)
Jó étvágyat hozzá!