Ez a sütemény isteni finom és a feleslegessé vált tojásfehérjék felhasználására kiváló. Költséghatékony és hamar el is készül.
Tészta
- 250 g liszt
- 150 g vaj
- 1 tojássárgája
- csipet só
- 100 ml tejföl
Krém
- 4 csomag vaníliás puding
- 100 g cukor
- 2+8 dl víz
- 9 (270 g) tojásfehérje
- 200 g cukor
Elkészítése
1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és 1 órán keresztül pihentetjük. Két tepsire valónak kinyújtjuk és villával megszurkáljuk, majd 180 fokon halvány barnára sütjük.
2. A vaníliás pudingot a cukorral és 2 dl hideg vízzel csomómentesre keverjük, közben a 8 dl vizet felforraljuk. Amikor forr, akkor hozzáöntjük a pudingos "masszát" és felfőzzük.
3. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a pudingos krémet fellazítjuk vele és még melegen az egyik lapra öntjük, majd rátesszük a másik lapot, porcukorral tálaljuk!
Tipp
- ha a felső lapot felkockázzuk és úgy tesszük a krém tetejére, akkor később könnyebben tudjuk szeletelni és nem fog berepedni a lap
- víz helyett elkészíthetjük tejjel is
Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -